Ale wy pier.......... : )
Audi do tej trójki nawet nie dodawałam, bo i cena jest inna... bardziej chodziło mi właśnie o te konkretne 3 marki i czy są między nimi jakieś spektakularne różnice gdzie np właśnie VW przodował by pod każdym względem w stosunku do Seata czy Skody.. Ale z tego co napisałeś to wychodzi, że pi razy drzwi są to porównywalne autka.. kwestia który z nich komu najbardziej się podoba.. A masz doświadczenie z ich silnikami benzynowymi ? Czy są z nimi jakieś większe problemy ? Skrzynie (automaty) to ludzie są z reguły zadowoleni z tego co zauważyłem, chociaż nie wszyscy, ale większość jest na tak..
Do nich nawet dozucilbym Audi.
Nie wydaje mi sie aby audi a1 - a6 bylo jakosciowo wyzej od passata. Superb chyba od lat nic nie udoskonalal.
Najwyzsza jakosc to Lexus, Meras, BMW. Ostatnio Toyota w ravce stara sie ciut lepiej niz standard.
Z tą jakością BMW bym nie szalał. Różnie to teraz bywa. Mam info z pierwszej rękiOgólnie zarówno Audi, Mercedes jak i BMW zalicza fuck upy. Lexusa nie znam, to się nie wypowiadam.
Superb ostatnio przeszedł lifting i chyba rysował go ten sam gość co A6 :E (Where's Wally poniżej) Dostał wszystkie nowinki łącznie z LEDami ala Matrix bieda edyszyn. Ogólnie uważam, że jak chcesz mieć przestrzenny (miejsca z tyłu w Skodzie tyle co w S klasie + potężny bagażnik), świetnie prowadzący się samochód z dużą mocą to bierzesz Passata/Superba z DCC wkładasz zawieszenie KW za 8-10k, hamulce WRK za 6-8k i robisz soft na 360KM za 2-4k. Osiągi lepsze od Audi S6, hamulce i prowadzenie też, miejsca więcej, a cena zakupu połowę niższa i serwis czy ogólna eksploatacja śmiesznie tania, bo to ciągle tylko Skoda/VW.
![]()
Zrobisz bez problemu. Już wcześniej trzeba było odmulać środkowy tłumik, a nie tylko sam program. GPF to nie problem, a koszt dalej śmieszny w porównaniu do korzyści.Nie wiem czy na tej wersji tak łatwo zrobisz te 360 kuni, fabrycznie stracił na mocy bo wsadzili mu gpf-a a to już pogarsza możliwość chipa. Wracaliśmy ostatnio kurczakiem z dwa tygodnie temu z północy na południe i spalanie osiągnęliśmy 19,7L/ 100 km silnik 2.0 TSI.
Z tą jakością BMW bym nie szalał. Różnie to teraz bywa. Mam info z pierwszej rękiOgólnie zarówno Audi, Mercedes jak i BMW zalicza fuck upy. Lexusa nie znam, to się nie wypowiadam.
]
Audik jeszcze stosuje za duzo plastikow. Kto by pomyslal aby oslonki dvd w A8 robic z tak tandetnych plastikow.
Lexusem jezdzilem od 2008 roku i juz wtedy wszystko bylo obszyte skora, wszystkie deski, dodatkowo wykonczenia drewnem wisniowym baja. Na tamte czasy to auto wyprzedzalo cala konkurencje o 5 lat.
Kiedys chorowalem aby kupic sobie ISa lexusa ale niestety byl taki maly i ciasny ze po dwoch dniach mialem go dosyc.
Dzisiejsze wykonczenie lexusa
Świetnie wygląda. LS pewnie nie brałeś pod uwagę, bo (chyba) nie ma diesli?
Tylko w Audi była benzyna 2.0 TFSI 230KM, w Skodzie 2.0 TDI 190KM, Leon 2.0 TDI 184KM i Arteon 2.0 TDI 240KM BiTurbo.
Najmocniejszy motor to 2.0 TFSI 272KM. Świetna jednostka z której za grosze wyciągasz 360KM. Wykres ma płaski jak z jakiegoś V6 czy V8![]()
Świetnie wygląda. LS pewnie nie brałeś pod uwagę, bo (chyba) nie ma diesli?
Gama silników w VAG jest o wiele większa, ale te powyżej 2 litrów sa przeznaczone tylko dla Audi z kilkoma wyjątkami jak Touareg. Dochodzą do tego hybrydy, które nawet Skoda dostaje.I dlatego ludzie też lubią coś kupić w benzynie od tych Producentów, bo mają duży wybór w silnikach, a nie tylko dwa na krzyż i to 1,5l. w trzech cylindrach jak to jest w przypadku Forda. Dobrze, że mają jeszcze fajne dizelki. Ale tak jak pisałem nie każdy chce auto z takim silnikiem, co nie zmienia faktu, że jak np taka kuga się spodoba to wybór jest jeden.. 2.0 TDCI 190 KM 4x4 z automatem.. Tylko na razie nawet jednej sztuki chyba nie ma w 38 mil. kraju do jazdy testowej.., a na pewno nie ma takiego auta w Stolicy.