Jak człowiek coś spróbuje dobrego to potem nie chce się jeść czegoś gorszego
W sobotę byłem w salonie gwiazdy i oglądałem nowe GLB i powiem, że dużo mniejsze od mojego GLC to nie jest to auto..wykombinowali duzo w nim miejsca co na pewno ucieszy nabywców. Sprzedawca mówił, że komfort jazdy jest inny niż GLC, materiały troszkę gorsze co sam również zauważyłem., ale całościowo mi auto się spodobało.. te nowe zegary w formie duże tabletu idzie się do tego przyzwyczaić, a wyglądało to na żywo całkiem spoko, podobnie jest w GLE, ale tam to już kosmos..
Choć pewne zastosowania mają takie same jak np "ambilght" U mnie cztery kolory podświetlenia i wszędzie to jest ten sam kolor, w GLB czy GLE tych rodzai kolorów jest kilkadziesiąt, można je ze sobą nawet pomieszać i różne ustawić podświetlenie dla pewnych części kabiny, tak przynajmniej zrozumiałem.
Ale i kuga nowa mnie zaskoczyła pozytywnie, bardzo ładne autko, ładniejsze z wyglądu jak ravka oczywiście dla mnie. Materiały w środku użyte porównywalne, ale w ravce jest większy wybór dodatków, lepiej ktoś nad tym pomyślał.. Ale najgorsze w Fordzie jest to, że brak jest silników benzynowych wszystko jest 1.5 trzycylindrowe i bez 4x4 jak i bez automatu.Jak chce się to mieć trzeba wybrać dizelka 190 konnego, ewentualnie ich hybrydę "na gniazdko" , ale to nie moja bajka. Za rok coś słyszałem, że ma być typowa hybryda jak jest np w ravce. Teraz jest jeszcze w 150 konnym dieslu miękka hybryda.
Ale niewątpliwie dla mnie dzisiaj jakbym kupował np Kugę byłby to diesel , kupując również Mazdę CX5 wybór byłby taki sam.. ale ta pewnie jeszcze troszkę i wyjdzie nowa...