Co zrobisz? Już tak u nas jest. I to jest wina narodu. Pozwolisz jeździć 100, a wszyscy jadą 120/130km/h. W mieście pozwolą 60/70, to wszyscy stwierdzą, że w sumie 80/90 to żadna różnica. Itd, itd. Nie ma u nas dyscypliny. Podam przykład Niemiec, bo mi najłatwiej (I tak pewnie to wiecie). Tam jest 50km/h i tak się jedzie. Jest ograniczenie 30km/h i też dajesz radę. I nikt, a przynajmniej mało kto się wychyla. U nas jak się jedzie przepisowo to się jest zawalidrogą. Bo dwóch czy trzech tak jedzie ale obok dwunastu popier..ala. W Niemczech tego się nie odczuwa. Tylko tam nie ma "głupich" ograniczeń. Jest pusto, mało zabudowań i wąsko, a i tak 100km/h można. W wielu miejscach nawet nie dasz rady tyle jechać co ograniczenie jest. A u nas? Jadę z trójmiasta na Kołbaskowo i w polach ograniczenia 70km/h nawet mniej gdzie prosta jest jak w Stanach. I to jest do bani.
Sie rozpisałem. [emoji4]
Z jednej strony tak, ale z drugiej strony to nie sa lata 90, golf 1 gdzie dzieciak na przerwie w szkole chwali sie drugiemu dzieciakowi ze tata STOWA JECHAL.
mamy inne samochody, inne drogi.
Dla przykladu corolloa jade 110 - 120km/h bo aby wiecej jechac trzeba pilowac silnik na wyzszych obrotach, auto mniejszje to inne uczucie jazdy itp
Audik 130 - 140 km/h to tak jakbys corolla jechal 90-100km/h. Takie samo uczucie bezpieczenstwa.
Jakos nie czuje sie piratem drogowym, jak jade na autostradzie 160km/h dla mnie to predkosc przelotowa. Obroty 1600, dobre wyciszenie auta, szeroki rozstaw osi. Wiec...
W terenie zabudowanym nie jezdze tak jak Henio. 70km/h u mnie nie zobaczysz w terenie zabudowanym.
Zreszta nie jestem sportowym kierowca nie nadaje sie do takich rzeczy, nie mam predyspozycji do tego aby szybko wjezdzac i scinac zakrety itp. Ale jak widzisz 160km/h to sam bys tyle jechal dobrym autem moja zona czy matka spokojnie prawie tyle pojada.
Dodam od siebie ze ostatnio nawet polubilem te minigierki z buzka czerwona lub zielona w zaleznosci jak szybko jezdzisz. Zawsze staram sie tak dopasowac ze gdy puszcze pedal gazu auti ma tak wyhamowac samoczynnie ze zobacze zielona buzke