Skóra, fura i komóra :) Czyli luzne rozmowy o motoryzacji.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Nawet jeśli coś takiego byłoby dostępne to i tak nikt takiego auta nie kupi z takim silnikiem.. Ludzie, którzy porywają się na takie auta to zupełnie z innym portfelem i z innymi wymaganiami.. C klasę mało kto kupuje z tymi najmniejszymi silnikami, a co dopiero E .. Dla Mnie takie auto to poniżej 300 KM nie ma co nawet brać.. chyba, że jakiś dziadek, któremu zależy mieć komfort, bezpieczeństwo i dobrym autem pojeździć.. ..

Ostatnia edycja:

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Powiem ci troche ze u mnie zona mojego szefa troche zawiedziona.

Kupila Lexusa NX na maksymalnym wypasie z hybryda za niecale 400tysi.
Potem sasiad kupil najtansza wersje tegi samochodu za 160 tysi.

Wiesz ze nawet na pierwszy rzut oka sie nie roznia? Buahahha....

A jakis czas temu do nas do firmy koles przyjechal GLE AMG mowie szefowi ze to pewnie super auto, ze podobno ma dobrego kopa. Szef sie przejachal i powiedzial ze gorszym G. dawno nie jechal. Koles na 100% mial slaby silnik i obkleil go amg.

Wiec magicy moze pokupuja czterocylindrowki.

A niedawno siedzialem w prawdziwym GLE AMG i powiem ci lolek ze nigdy s zyciu bialej skory. Takiej tandety to moja Honda nie ma. Tak farbuje skora od jeansow ze wstyd, zrobilbym fote ale glupio bylo mi pytac czy moge :)

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
A niedawno siedzialem w prawdziwym GLE AMG i powiem ci lolek ze nigdy s zyciu bialej skory. Takiej tandety to moja Honda nie ma. Tak farbuje skora od jeansow ze wstyd, zrobilbym fote ale glupio bylo mi pytac czy moge :)

Niestety to wina aktualnie produkowanych pseudo jeansów. Wystarczy że się trochę tyłek spoci czy też wilgotne spodnie od deszczu i jest masakra. Przerabiam do na co dzień handlując meblami/krzesłami biurowymi. Niesetny żaden producent skór czy nawet ekoskór nie uznaje takich reklamacji.

jurass

Banned
Nawet jeśli coś takiego byłoby dostępne to i tak nikt takiego auta nie kupi z takim silnikiem.. Ludzie, którzy porywają się na takie auta to zupełnie z innym portfelem i z innymi wymaganiami.. C klasę mało kto kupuje z tymi najmniejszymi silnikami, a co dopiero E .

Mam co do tego kompletnie odmienne doświadczenia. Wielu ludzi kupuje bazowe wersje, również E klasę, żeby mieć to "premium", bo wtedy już jesteś gość, a nie plebs, który jeździ lepiej wyposażonym autem i z mocniejszym silnikiem, ale bez odpowiedniego znaczka.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Lolo są różni ludzie, Amg łatwo poznać po wyglądzie auta i po brzmieniu silniczka.. ja jechałem glc w Amg ponad 400 koni, mogę tylko westchnąć... Natomiast co do jasnej skóry znam bardzo wiele osób i tylko w dwóch przypadkach jest coś w tym stylu co Ty napisałeś....ja mam dwa lata 90 procent chodzę w jeansach i na razie jest ok. Dla mnie skóra w aucie to tylko jasna ewentualnie ruda łamana z brązem...

werf

Active member
Bez reklam
Nawet jeśli coś takiego byłoby dostępne to i tak nikt takiego auta nie kupi z takim silnikiem.. Ludzie, którzy porywają się na takie auta to zupełnie z innym portfelem i z innymi wymaganiami.. C klasę mało kto kupuje z tymi najmniejszymi silnikami, a co dopiero E .. Dla Mnie takie auto to poniżej 300 KM nie ma co nawet brać.. chyba, że jakiś dziadek, któremu zależy mieć komfort, bezpieczeństwo i dobrym autem pojeździć.. ..

Nie kupi czyżby ? zobacz ile F15 z takim silniczkiem jeździ.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Werf nie będę polemizował ja bym nie kupił .. :) a przynajmniej tak mi się wydaje na dzisiaj.. nie wiem ile top by miało koni jaka jest kultura pracy tego silnika .. o ile GLE jest cięższy od GLC.. itp..

werf

Active member
Bez reklam
Loluś konie to nie wszytko. Mówisz że byś nie kupił a jeździsz papierowym tygrysem. Z drugiej strony do postania w korku to i trzy cylindry wystarczą : )

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Werf to nie w tym rzecz, że człowiek dużo w korkach jeździ.. chodzi o to, że czasem jedzie się i trzeba wyprzedzić i mając odpowiednią moc w stosunku do masy auta robi się to komfortowo bez stresu, albo czasem jest mniejsze bądź większe przerażenie w oczach :) żona jeździ Bmką ze 150 KM - dla Niej świat i ludzie, ale dla mnie już za mało.. nie ma tego spokoju przy wyprzedzaniu patrząc do GLC, który ma 211 KM.. niby nie aż tak dużo więcej, a jednak..

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Ja miałem okazję pobawić się takim autkiem ostatnio:

Fote zes zrobil chyba nokia 3310.

Audi a7, a jaki motor?

Ja nie wiem jak to z audi a7 jest. Jak bylem w salonach ogladac to za cholere mi sie to auto nie podoba, a jak od czasu do czasu widze to auto w grafitowym kolorze to piekna bryka.

No i wewnatrz jest pelno szczotkowanego aluminium. Za duzo jak dla mnie.

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Lolo
Fote robiłem Galaxy S7 i w telefonie obciąłem otoczenie na prośbę właściciela.

Motor 3.0 bodajże 250koni. Skorzystałem z okazji przetestowania bo A7 podoba mi się od dawna.
Motor świetny, więcej do szczęścia nie potrzeba.
Quattro nie trzeba opisywać.

Z minusów to mało miejsca w środku. Musiałbym przestać na siłownię chodzić żeby czuć się komfortowo w środku.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Lolek. Co Ty chcesz wyprzedzać że 150-kucykowa BMKa nie wystarcza? :)

Od razu napiszę, nie chodzi mi o to, że 150 KM to auto nie jest zdatne do jazdy :) Broń Panie Boże.. :) to jest ta moc dla mnie, gdzie auto dzisiaj musi mieć aby wg mnie było powiedzmy komfortowe..

Teraz wytłumaczę to co napisałem wcześniej.. kiedyś pisałem o tym zdarzeniu.. po odebraniu Bmki z salonu kilka dni później pojechaliśmy w Polskę aby zobaczyć i zapoznać się z tym autem bliżej.. Jechałem trasą, gdzie znam ją jak własną kieszeń, bo to moje strony rodzinne.. wiem w którym miejscu można wyprzedzać, w którym miejscu należy zwolnić itp.. jechałem około 100 km/h przed autem jechało dwa inne również poruszające się w podobnych prędkościach, z naprzeciwka jechał bus, a za nim osobowe auto.. (skrzynia ustawiona była w pozycji comfort) auto praktycznie puste i lżejsze (dla przykładu podam tylko tyle, że waga drzwi w GLC to w BMW 3 pewnie dwie pary tych drzwi musiałbym postawić na wagę aby dorównały wadze jednych drzwi w GLC) i zacząłem wyprzedzać te dwa auta jadące przed moim nosem.. powiem tylko tyle, Pani jadąca obok mnie :) opiep... mnie, ja sam siebie po cichu to samo zrobiłem, bo naprawdę na styk się zmieściłem.. i serce waliło mi nieźle.. powiem szczerze przestraszyłem się, bo ja takie manewry naprawdę rozsądnie wykonuje.. ale w tym wypadku pamięć mocniejszego auta spowodowała, że nie przemyślałem co może być efektem kiedy jednak mniejszą moc mamy pod pedałem gazu.

To samo robiłem nie raz, nie dwa GLC nawet po trzy auta wyprzedzałem i nigdy nie miałem takiej sytuacji jaka miała miejsce wtedy.. i od razu sobie uzmysłowiłem , że jadę słabszym mocowo autem i żeby pomyśleć dwa razy więcej niż to czynię normalnie.. jadąc autem z mocniejszym silnikiem, plus różnica na silnikach (benzyna/ropa).

Drugi przykład powiem miałem okazję pojeździć Mercedesem ponad 400 konnym w AMG suvem i jeździłem powiedzmy 30-35 min.. może ktoś wierzyć albo nie.. dla mnie nie ma to znaczenia.. ja wiem co czułem kiedy potem wszedłem do auta z mocą 211 KM czyli dobre ponad 100% słabsze.. tak się czułem jakbym wszedł do 100 konnego golfa.. masakra..

Czlowiek przyzwyczaja sie do dobrego. Wsiada w slabsze auto i odrazu czuje niedosyt. :)

Dokładnie zawsze prościej jest ze słabszego auta przesiąść się do lepszego, ale odwrotnie potrzeba chwili aby do tego słabszego przyzwyczaić się i móc takim autem jeździć. Znam człowieka ma około 64 lat przez 25 lat jeździł tylko mercedesami.. kupował 3-4 letnie kilka lat jeździł i kupował następny.. 4 lata temu kupił 2 letnie auto (niemieckie) bardzo znane i popularne w Polsce (nie będę pisał jakie aby potem nikt nie miał żalu) i tenże gość mając lat tyle, a nie mniej stwierdził.. jak ludzie mogą tym jeździć.. a uwierzcie mi to jest naprawdę sporawe auto i lubiane, ale siła przyzwyczajenia do pewnego komfortu i jakości takie , a nie inne odczucia spowodowały na tym człowieku.

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Lolo
Fote robiłem Galaxy S7 i w telefonie obciąłem otoczenie na prośbę właściciela.

Motor 3.0 bodajże 250koni. Skorzystałem z okazji przetestowania bo A7 podoba mi się od dawna.
Motor świetny, więcej do szczęścia nie potrzeba.
Quattro nie trzeba opisywać.

Z minusów to mało miejsca w środku. Musiałbym przestać na siłownię chodzić żeby czuć się komfortowo w środku.

Może warto przestać ćwiczyć.. :) powiem szczerze wolałbym jeździć A7 niż być dużym i jeździć znacznie słabszym autem.. :)

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Z tym ćwiczeniem to był żart. Ogólnie w aucie jest mało miejsca, z reszta widać to po jego sylwetce. Z tyłu jest nisko i niekomfortowo, a ja mam zaledwie 185 cm wzrostu.

Samochód jest bardzo ładny, wg mnie najładniejsze audi. Do tego brązowe skóry w środku.

Do góry