Skóra, fura i komóra :) Czyli luzne rozmowy o motoryzacji.

Dingo

Member
Z minusów to mało miejsca w środku. Musiałbym przestać na siłownię chodzić żeby czuć się komfortowo w środku.

Kurcze ty musisz być naprawdę wielki chłop!! Ja mam 196cm i mimo że jestem dość szeroki w barkach to w najmniejszym stopniu w S7 ani A6 nie odczuwam dyskomfortu na miejscu kierowcy i pasażera. Faktem jest że przy moich ustawieniach fotela kierowcy za mną siedzieć może jedynie małe dziecko albo ktoś o bardzo drobnej budowie, ale miejsca z przodu jest nadto dla mnie. Z tyłu - fakt - mało miejsca na głowę - wysoka osoba będzie się męczyć - to za sprawą opadającego dachu. Mnie to jednak nie przeszkadza - z tyłu jechałem tylko raz w pozycji leżącej (po dobrej imprezie) ;)

Fury i motocykle super.. Tylko te hostessy troszkę za duże ;)...

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Z tym ćwiczeniem to był żart. Ogólnie w aucie jest mało miejsca, z reszta widać to po jego sylwetce. Z tyłu jest nisko i niekomfortowo, a ja mam zaledwie 185 cm wzrostu.

Samochód jest bardzo ładny, wg mnie najładniejsze audi. Do tego brązowe skóry w środku.

A 7 chyba jest faktycznie najładniejszą Audicą.. potem A5 :)

Lolek 126 "auto ponad 100% słabsze" ?
Co Ty piszesz....
Musiało by mieć moc "na minusie".
Wiem o co chodziło ale jak najpierw piszesz o aucie 400koni, potem o drugim, słabszym. To drugie 211koni jest o 49% słabsze a nie "ponad 100%".

Jak byś najpierw pisał o słabszym, to wtedy drugie auto jest "ponad 100% mocniejsze" ale nie w drugą stronę.
[emoji1]

Ostatnia edycja:

werf

Active member
Bez reklam
Lolo
Fote robiłem Galaxy S7 i w telefonie obciąłem otoczenie na prośbę właściciela.

Motor 3.0 bodajże 250koni. Skorzystałem z okazji przetestowania bo A7 podoba mi się od dawna.
Motor świetny, więcej do szczęścia nie potrzeba.
Quattro nie trzeba opisywać.

Z minusów to mało miejsca w środku. Musiałbym przestać na siłownię chodzić żeby czuć się komfortowo w środku.

250 km raczej 245 Kw z trzech litrów to już takich się nie robi : )

A 7 chyba jest faktycznie najładniejszą Audicą.. potem A5 :)

Dla mnie jedne z brzydszych aut jakie wyprodukowali,do tego a5 średnio wygodna przy wsiadaniu/wysiadaniu . Jakoś mam nie odparte wrażenie że target na tego tupu auta też jakiś lekko zniewieściały.

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Najladniejsze (jedne z najladniejszych) aut robi lexus. Tylko co z tego jak nie maja normalnych silnikow ostatnio.

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
250 km raczej 245 Kw z trzech litrów to już takich się nie robi : )

Dla mnie jedne z brzydszych aut jakie wyprodukowali,do tego a5 średnio wygodna przy wsiadaniu/wysiadaniu . Jakoś mam nie odparte wrażenie że target na tego tupu auta też jakiś lekko zniewieściały.

To kwestia gustu, a o tym się nie dyskutuje, a przynajmniej ja nigdy nie dyskutuje, bo każdy co innego lubi i każdemu co innego się podoba.

jurass

Banned
Aczkolwiek powinni zmienić projektanta grili. W powyższym jeszcze jest to znośne, bo po prostu więcej miejsca nie ma, ale w SUV'ach na te monster grile patrzyć się nie da.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Chodziło mi o to , że pewnie mało osób wie, że teraz Ford benzynowe silniki ma trzycylindrowe i obejrzałem już kilka filmików i każdy jest pod dużym wrażeniem tych silników.

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Chodziło mi o to , że pewnie mało osób wie, że teraz Ford benzynowe silniki ma trzycylindrowe i obejrzałem już kilka filmików i każdy jest pod dużym wrażeniem tych silników.
Jeździłem Clio z trzycylundrowym silnikiem. Masakra, odgłos przy przyspieszaniu jak ze skutera. Potem wsiadłem do Ibizy 1.4 MPI. Odpalony silnik jest prawie niesłyszalny. Dziękuję za takie śmieszne silniczki.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Ja tam nie jeździłem, więc nie będę się wypowiadał, natomiast to co w necie testy można obejrzeć to wszyscy są zaszokowani tymi silnikami, że są tak dobre, ciche i nie czuje się, że są to silniki 3 cylindrowe.. o nagrodach jakie te silniki dostają nie będę nawet wspominał.... I tak się zastanawiam skąd to się bierze? Czy faktycznie tak są dopracowane... Z ciekawości podjadę i się przejadę takim autem.. :)

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ja w październiku odbieram rapidkę trzycylindrową do pracy
facepalm.gif

Z innej lepszej beczki. Ostatnio natrafiłem na ciekawe "testy". Pewnie znacie. Fajnie się słucha o tych autach z przed wielu lat. To była motoryzacja.

[youtube]eXeKOe23pNk[/youtube]

[youtube]La2Mjo5Q8Fw[/youtube]

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Byłem dzisiaj z kolegą w dwóch salonach, bo jest na etapie kupowania auta i byliśmy właśnie w Fordzie... po rozmowie z gościem handlowcem jak i z serwisem dochodzę do jednego wniosku, może jest mylny ale ciężko mi sobie wytłumaczyć to inaczej niż właśnie w taki sposób. Koledzy ja jestem przekonany, że Ford i inni, którzy robią silniki trzycylindrowe oni muszą ich być pewni, bo np taki Ford , u nich gwarancja bazowa 5 lat /50 tys kilometrów, następnie jak ktoś chce rozszerzyć 5 lat/100 tys, 6 lat/120 tys, /7 lat/140 tys. ale nie to jest istotne... Istotne jest to za ile oni sprzedają takie gwarancje .. A sprzedają odpowiednio w przypadku focusa: 400 zł, 650 zł, 1100 zł... :) śmiech na sali.. czy ktoś by ryzykował i za 1100 zł dawał gwarancję na 7 lat wiedząc, że taki silnik nie przejeździ tych 140 tyś kilometrów ??? Ten ich podstawowy silnik 1,0 Eco boost od 4 lat bodajze wybierany jest za najlepszy silnik... Rozmawiałem z Gościem, który przyjechał na przegląd z takim silnikiem i powiedział mi, że gro jego znajomych jak jedzie nim nie ma bladego pojęcia , że jadą samochodem trzycylindrowym .. może faktycznie te silniki są dobrze dopracowane...

Byliśmy też i w Oplu i tam gość powiedział wyraźnie , ze teraz taka będzie tendencja na silniki benzynowe trzy cylindry i do tego filtr cząstek stałych, bo inaczej auto nie przejdzie norm pod względem ilości spalin... :)

Ps widziałem też Mondziaka w najwyższej wersji z najlepszym wyposażeniem .. powiem wam, że naprawdę jest na co popatrzeć.. mam na myśli wnętrze pojazdu...

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Mondziak kiedyś kto wie, kiedyś miałem Kugę i byłem bardzo zadowolony.. i złego słowa nie powiem o Fordach.. natomiast 3 cylindrowe silniki jak przyjdzie taki czas, że tylko takie będą musiały być to każdy będzie zmuszony kupić je o ile będzi echcial benzynę. Na razie w Mondeo siedzą jeszcze normalne silniki, tak przynajmniej zrozumiałem.. ale tuż tuż już jest nowa dyrektywa odnośnie emisji spalin w autach.. i jak to będzie za rok/dwa to ciężko to sobie wyobrazić dzisiaj.. co jeszcze ekolodzy wymyślą..

A Mondziak wyglądał w tym wydaniu rewelacyjnie.. i cena w granicach 160 tys zł.. :) tylko brać jak ktoś dzisiaj potrzebuje większe auto i super wyposażone..

Do góry