myślałem, że wieś targowa lat 90-tych juz sie skończyła, ale zapomniałem, że moda ponoc wraca co 20 lat...
Ja tu do swojego autka chce kupic a ty mnie odrazu od wiesniakow
20 lat temu takich bajerow nie bylo....
myślałem, że wieś targowa lat 90-tych juz sie skończyła, ale zapomniałem, że moda ponoc wraca co 20 lat...
Wina frajera co pchal sie na czolowe.
Peugeot widzial auto lecace na czolowke wiec zrobil manewr prawidlowy. Zjechanie do prawej strony i hamowanie. I tutaj wzorowe zachowanie konczy sie.
Nieprawidlowosci nastapily w czasie hamowania - nie sprawny samochod. Tyl zblokowany a przod nie. Zarzucilo na lewy pas.
Wina za wypadek oskarzylbym kierowce z naprzeciwka. Natomiast kierowca peugouta powinien miec zabrany Dowod Rejestracyjny za nie sprawne auto (dobre) + mandat.
Taka mala uwaga. Jak bedziecie wyprzedzac na czolowke i z naprzeciwka zobaczycie biala audi lub czarna honde to nie liczcie na to ze zjade do rowu. Przywale na czolowke. Jeden juz sie o tym przekonal, zrozumial ze nie zjade i zepchal do rowu auto ktore wyprzedzal.
Jedynie ustapie jak tir bedzie na mnie jechal.
Pamietajcie zasade ze: udezenie czolowe dwoch samochodow jadacych 100km/h to tak jakby udezyc samochodem w sciane przy predkosci 100km/h a nie jak mysla inni (200 km/h).
Wygrywa jedynie ten co ma ciezsze auto. Sila uderzenia dzieli sie na masy pojazdow.
O ile samochody sa "laskawe" to drzewo w ktore walniesz zjezdzajac nie bedzie laskawe i sie nie podda.
Nie bądź taki pewien, wszystko zależy jak cie trafi... oczywiście, obyś nigdy nie musiał się przekonaćDlatego powtorze to swiadomie i z cala odpowiedzialnoscia, jak mi taki golf/opel wyjedzie na czolowke i jedynym wyjsciem bedzie zjazd do rowu lub czolowka, to moim 2.5 tonowym samochodem rozjade go bez skrupulow i mysle te xxx km/h wieksza krzywde zrobi jemu niz mnie.
Może Twój Ojciec uratował komuś życie, siebie przy okazji też - czy raczej na odwrót, właśnie zjeżdżając i minimalizując ryzyko? Nie znam szczegółów, ale skoro nie poszedł na czoło, to chyba był jakiś powód i wybrał mniejsze zło?
Twój Ojciec żałuje, że tak postąpił, czy o co chodzi?
.
wyprzedzasz spokojnie i widzisz jak gościowi gula chodzi i próbuje przyspieszać albo zmniejsza dystans do poprzedzającego auta powodując, że nie ma jak bezpiecznie zakończyć manewru.
Wina frajera co pchal sie na czolowe.
Taka mala uwaga. Jak bedziecie wyprzedzac na czolowke i z naprzeciwka zobaczycie biala audi lub czarna honde to nie liczcie na to ze zjade do rowu. Przywale na czolowke.
był już taki precedens w 2017, rządowe Audi A8 - zapewne jakaś wersja specjalna dla VIP-ów wjeżdża w drzewo z prędkością 58 km/h, Premier i 2 oficerów BOR ląduje w szpitalu. Pierwsze komunikaty podają że Pani premier czuje się dobrze jest "trochę poobijana", aż tu nagle jest informacja prasowa: cyt. "Z informacji „Rzeczpospolitej” wynika, że w wypadku 10 lutego 2017 roku premier Beata Szydło doznała złamania mostka, obustronnego złamania kilku żeber ze zranieniem opłucnej, stłuczenia serca i miąższu płucnego. Ponadto w opisie obrażeń wymienione są: otarcia naskórka powłok klatki piersiowej, podbiegnięcia krwawych powłok podbrzusza i podudzia lewego."
Biorąc pod uwagę realną sytuację drogową - Ty jedziesz 120, auto z naprzeciwka też, dochodzi do czołowego zderzenia...Na stłuczeniach się nie skończy...
jeszcze taki całkiem niedawny przypadek z Radzynia...
Wypadek w Radzyniu Podlaskim: Audi uderzyło w drzewo. Zginęło dwóch młodych ludzi (ZDJĘCIA) - Kurierlubelski.pl