Skóra, fura i komóra :) Czyli luzne rozmowy o motoryzacji.

kaminskakl

Active member
Bez reklam
To i tak dobrze że 4 bo biorąc pod uwagę tendencje w motoryzacji to za niedługo 3 cylindry to będzie wypas hihi.
A tak na poważnie to już 5 cylindrów w rzędzie fajnie brzmi :)
5 jest już naprawdę spoko. Taki Focus RS poprzedniej generacji ma bardzo fajny dźwięk. Szkoda, że nowy model ma tylko 4 cylindry.
Jakość wykonania nowych Fordów to też porażka na całego. U brata w STku przetarła się kierownica, porysował drążek zmiany biegów (brat nie nosi żadnej biżuterii na rękach) i łuszczy się pianka/uszczelka z tyłu w bagażniku. Wszystko to przy 50k km przebiegu.

Kejup

Member
Bez reklam
No to faktycznie lipa :-(
Mój tato ma Alfę 166 2.4jtd TI. O jakości się nie wypowiadam ale jazda tym autem to prawdziwa frajda a dźwięk 5 cylindrowego diesla zadziwia. Włosi pofrafią to robić i to z kopciucha:)

Kejup

Member
Bez reklam
Pisałem ostatnio że coś mało aut na allegro jest.
Dzisiaj w zakładce motoryzacja już nie ma samochodów.

A tak z innej beczki, myślę o jakimś SUVie i kiedyś pytałem tu o Touarega a dzisiaj na parkingu stały koło siebie Ford Kuga (pierwszej generacji) i Opel Antara. I pomyślałem że można by coś takiego niedrogo kupić tak żeby przekonać się czy mi to pasuje i zastanawiam się który byście wybrali?

Ostatnia edycja:

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Oooo nowa kia sportage juz wyszla.

Dwa lata i FL wypuscili. Bardzo szybcy sa ci koreance. Ida z fala xD

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Ciekawe jak duży traktor był by potrzebny jak by tam mercedesem wjechał : )

Ojjj powiem ci jak kiedys jezdzilem ML400 to bylo super autko. W takie zaspy wjechalem i wyjechalem, a ciagnik c360 nie dal rady przejechac.

No ale to byloa chyba moja pierwsza przygoda z suvem, 4 naped, dobry silnik. Bylem pod mega wrazeniem jak dziala kontrola trakcji.

Tylko zeby te merasie sie tak nie psoly i nie rdzewialy...

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Rosja to jednak dziwny kraj.

Zobaczcie sobie id 5 minuty

[youtube]aCe6c1rWYJw[/youtube]

dziwne to lekko powiedziane, widziałem jeszcze lepsze filmiki z Rosji, ale może sam byłbym taki głupi gdybym dostał kolejny samochód od tatusia, albo miał go za dragi.. A jak samemu trzeba zarobić na auto, utrzymać je, serwisować to jednak człowiek ma inne podejście do poszanowania auta.

Henry

Active member
Bez reklam
A skąd wiesz czy Audi nie sypnęło groszem?
Takie filmiki to najlepsza reklama pokazująca zalety ich napędu ;)

werf

Active member
Bez reklam
Heniu z praktyki wiem, że audi naprawdę ciężko utopić nie mówię tu o extremalnym błocie dla przeprawówek, ale np. Głębokim śniegu dla porównania w takich samych warunkach dla xdrive w 100 procentach potrzebna jest mocna linka i quattro do wydarcia.

Henry

Active member
Bez reklam
Kiedyś miałem przyjemność pobawić się RS4 chyba to było B7, na bank Vka 4,2 litra... napęd bajka, chyba najlepszy na 4 buty, który kiedykolwiek prowadziłem, a do tego ten silnik... :)
Inny kumpel miał z kolei Quattro Sport z połowy lat 80-tych, jeździł nim w rajdach klasyków, mało które współczesne auto daje tyle funu z jazdy ;)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
A skąd wiesz czy Audi nie sypnęło groszem?
Takie filmiki to najlepsza reklama pokazująca zalety ich napędu ;)

Heniu myślę , że w Audi są lepsze pomysły na reklamę ich aut, choćby pokazywanie ich w takich filmach jak Marvel, które to miliony ludzi na świecie ogląda. A dla mnie takie filmiki to czysta głupota, bo jak sam wiesz uwielbiam suvy i 4x4 ale to nigdy nie będą auta terenowe.. i dla mnie Ci ludzie mają deko coś z głową, albo tak jak napisałem wcześniej kolejny samochodzik od Tatusia z układami od Putina.
I takich filmików fantastic jest cała masa i jakoś dziwne, że duża część to made in Rosja - przypadek ?

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Do Audi nic nie mam, miałem też swojego 2 sztuki, ale mnie osobiście mdli jak widzę takie filmy. Kojarzą mi się (filmy) z buractwem, stoją jakieś łapsidruchy, auto topią, uwalone wszystko, amatorka jednym słowem.
Jeszcze tam brakuje jakieś umcyk, umcyk z bagażnika.

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Do Audi nic nie mam, miałem też swojego 2 sztuki, ale mnie osobiście mdli jak widzę takie filmy. Kojarzą mi się (filmy) z buractwem, stoją jakieś łapsidruchy, auto topią, uwalone wszystko, amatorka jednym słowem.
Jeszcze tam brakuje jakieś umcyk, umcyk z bagażnika.

Bo ty stary juz jestes :)
Elektryczne auta bee, szalenstwo autem blee, umcyk umcyk blee.... Ty juz gadasz jak niemiec co kupil na starosc e-klase.

Audi wypuszcza elektryka E-trona - - czuje po nogawkach ze to auto bedzie super.
https://www.audi.pl/pl/web/pl/modele/tron/audi-e-tron-sportback-concept.html

Mozna sie juz zapisywac na zakup, przy wplaceniu zaliczki 10k gwarantuja wyjazd na premiere do Genewy z calym zakwaterowaniem. :)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Zależy jakie szaleństwa, ja kocham rajdy "WRC". Brud, kurz, ryk i spaliny, ale to? Bleh ; )
Gdyby jakiś kozak wsiadł do tej Audicy i faktycznie pokazał to w jakiś normalny sposób, to nie byłoby gadki, a te Ruski jedynie profanują takiego sprzęta, a idż Pan ;) Amatorka.

Co do E-klasy, to też miałem i owszem, chętnie przytuliłbym nową.
Bajka wóz, a już w AMG, czy nawet pakiecie, miód, malina ; )
Zresztą dla mnie wszystkie Mesie to piękne auta.

Ostatnia edycja:
Do góry