Dizelek 4.2 i chyba jest to najlepszy silnik jaki kiedykolwiek mi przyszlo kierowac. Zawsze uwazalem ze benzyna (mam 4.4l w bmw 7), czy tez silniki hemi to najlepsze silniki. Ale odkad mam 4 litry w dizlu ze sprezara. To nie wiem czy istnieje na dzien dzisiejszy lepszy silnik?
od drugiej minuty mozna zobaczyc
[youtube]an1FaekB__w[/youtube]
Ps.
Jedynie jeszcze podziwiam silnik ze skrzynia w lexusie ls600hl z 2009 roku. To polaczenie to mistrzostwo. Szkode ze lexus nie robi juz tak dobrych samochodow, te nowe to badziewie.
Rób strojenie w pro firmie i nie pękaj. Jak byś był ze Śląska to mam namiary na dwóch kolegów co się tym zajmują. Jeden ostatnio kupił RS3, po kilku miesiącach samochód miał już ponad 600KM, teraz ma ponad 700KM i robi w 5s 100-200 km/hOoo faktyczne. Ma nawet film z tuningu, dokladnie o takim tuningu slyszalem/myslalem. Niby w Poznaniu gdzies robia i maja hamownie na quatro.
[youtube]YiX2LwJyTuk[/youtube]
Znajomy ma Superba o mocy ponad 400KM. Robił go jeszcze na gwarancji. Gdy pytałem czy się nie boi to powiedział, że motor kosztuje 10k zł, z wymianą wyjdzie go jakieś 12k zł, więc mniej niż 10% wartości samochodu. Tyle z konsekwencjiTo samo napisałem wyżej co i Armanig jak ma sie juz auto na poziomie to szkoda mieszać w nim.. Tym bardziej, że naprawdę jest w co wdepnąć.. Co nie zmienia faktu jak to niektórzy mówią jest ryzyko jest zabawa..Potem tylko trzeba konsekwencje tejże zabawy samemu ponosić. Jakby co
![]()
Znajomy ma Superba o mocy ponad 400KM. Robił go jeszcze na gwarancji. Gdy pytałem czy się nie boi to powiedział, że motor kosztuje 10k zł, z wymianą wyjdzie go jakieś 12k zł, więc mniej niż 10% wartości samochodu. Tyle z konsekwencji![]()
Znajomy ma Superba o mocy ponad 400KM. Robił go jeszcze na gwarancji. Gdy pytałem czy się nie boi to powiedział, że motor kosztuje 10k zł, z wymianą wyjdzie go jakieś 12k zł, więc mniej niż 10% wartości samochodu. Tyle z konsekwencji![]()
Coś więcej? Pytam, bo nie wiem czy żartujesz czy palnąłeś bzduręTo są kucyki a nie konie : )
2.0 280KM znany z Seata Cupry czy Golfa R.Kolega Twój miał na myśli nowy silnik? Z jakiego silnika zrobili mu te 400 ?
Coś więcej? Pytam, bo nie wiem czy żartujesz czy palnąłeś bzdurę![]()
Ale to ma być szybki tatusiowóz i w tym spełnia się bardzo dobrze. Pewnie, że lepiej RS6 sprawdzi się w takiej roli, ale wiesz...Przy koniach bez cylindrów nie ma radochy 4 cylindry mogą mieć i 600 i 800 kwestia przelotu turbosprężarki ale to nie to .