Witam,
Regulamin przeczytałem i również zwróciłem uwagę na brak załącznika nr2. Aczkolwiek uważam, że MediaExpert i firma Philips to zbyt poważne firmy aby zajmować się naciąganiem klientów. Poczekam kilka dni z zakupem, ew sprawdzę na infolinii.(a nuż trafi się ekstra promocja

?
Na obecną chwilę modelu 46" nie ma w Media Expert (bynajmniej na stronie internetowej).
Witam uprzejmie ,
Przez zakup przez sklep internetowy możemy do 10 dni zwrócić , zgadza się .
Ale zakup w sklepie stacjonarnym , to już "inna bajka".
Jeżeli chcemy zwrócić telewizor w ramach tych 30 dni , to musimy wypełnić tzw. formularz zwrotu.
Jest okienko , w które mamy wpisać dlaczego zwracamy telewizor . Napiszę na przykład , że kolorystyka
obrazu pomimo wypróbowania różnych trybów obrazu mnie nie odpowiada. Jestem ciekaw , czy serwis
firmy Philips w Radomiu taki zapis będzie honorował i zaakceptuje zwrot telewizora i da promotorowi
akceptację przelania pieniędzy za telewizor na mój rachunek bankowy ?
W regulaminie napisano , że telewizor który zwracam ma być sprawny . Jak to rozumieć dosłownie,
gdyż telewizor jest sprawny , a może mieć niejednolite podświetlenie matrycy , "latarki" w narożnikach
ekranu , czy efekt "brudnego ekranu " , lub pionowe paski , ewentualnie może się trafić "martwy "piksel. Nie piszę o wyglądzie zewnętrznym telewizora , gdyż w sklepie stacjonarnym sprzedający jak
i kupujący powinien sprawdzić bez dwóch zdań ten stan .
Firma Philips nie jest "dobrym wujkiem" , dlatego o takie sprawy należy się pytać i powinny one być
przewidziane i opisane , aby nie było niedomówień , w regulaminie promocji dla każdego Uczestnika promocji .
BTW , jestem również ciekaw , co zrobi firma Philips ze zwracanymi telewizorami , czy ponownie będzie
sprzedawała je w sklepach , jako nowe ???
Pozdrawiam,

accu
:kom: