Witam Wszystkich !
Czytam forum od pewnego czasu i postanowilem dolaczyc i popytac troche
Zamierzam zakupic LCD do salonu ok 26m2, odloglosc od TV nie jest istotna dla mnie. Chce siedziec w odleglosci 2 - 3.5 metra od LCD.
Chce uzywac nowy LCD do Sky HD, HD filmow, PS3.
Czyli nowy LCD musi byc dobry pod HD i konsole PS3 i nie miec problemow z PC.
Zastanawiam sie nad 32 calami lub 42. Roznica troche jest ale zaczalem myslec o 32 bo spodobaly mi sie nowe modele TX32LXD70, KDL32D3000.
Panasonic TX32LXD70, cena ok. £720, ogladalem jego kilka razy w salonie Panasonica gdy lecial Sky Sport HD. Obraz podobal mi sie, kolory odpowiednie, nie widzialem smuzenia, nic nie zacinalo, katy ok, obok byly starsze Panasonici i bylo widac roznice.
Po chwili poszedlem do Salonu Sony i tam ogladalem KDL32D3000, cena ok £1000. Lecial ten sam kanal Sky Sport HD. Obraz tez mi sie podobal, brak smuzenia, zero przerw, no ale nie widzialem zadnej roznicy na plus.
Nawet Panasonic na chwile obecna wydawaje sie mi jakos lepszy i tanszy jest.
Jest jeszcze Samsung LE32M87 i RD2 Sharpa 100Hz ale nie mam mozliwosci zobaczenia jak chodza.
Czyli na chwile obecna z 32cali widzialem jedynie TX32LXD70, KDL32D3000.
Ale jednoczenie mysle o wiekszym 40/42, zastanawiam sie nad Sharp LC42XD1EA i LE40M86BD.
Moze ktos powie co mysli, jakie uwagi ma odnosnie tych modeli.
W sklepie ogladalem nowsza wersje LC42XD1EA ->
http://www.sharp.co.uk/invt/lc42xd1ea .
Widac, ze chyba juz nie robia albo w UK nie sprzedaja bez A.
Widzialem w 2 salonach LC42XD1EA. Lecial HD film a na drugim Sky Sport HD.
Obraz dobry ale jakis taki spokojny delikatny, detale ok. Ale wydaje mi sie, ze jakos jasno swieci, nie wiem czemu. Obraz na nim wygladal okay ale nie widzialem mocnego czarnego moze to zludzenie.
Pytalem o buczenie ale gosciu mowil, ze nic nie wie.
Slyszalem o buzzingu, bangingu i jakims problemie z czerwonym.
Jak to sprawdzic ? Jak wyglada to obecnie z tym nowym modelem ?
Nie wiem gdzie sa one robione, moze te modele LC42XD1EA sa z Japoni ?
Samsunga 40M87 nie mialem okazji zobaczyc, bo nikt go nie mial na sklepie.
Co mozecie doradzic ? Jakies uwagi, informacje ?
Czy z LC42XD1EA wszystko w porzadku przy podlaczeniu do PC, konsoli PS3, nie ma problemow z wyswietlaniem Full HD ?
Jakis jeszcze inny model 40/42 polecacie ?
Dziekuje z gory.