42PV60 - zwisy czyli niemożność włączenia
Niniejszym sam doświadczam i poniżej się wpisuję jako pierwszy.
Proszę wpisywać jeśli ktoś doświadczył w ww. modelu niemożności włączenia: nie wychodzi z trybu standby zarówno próbując włączyć pilotem jak i na panelu sterującym TV. Pomaga tylko wył/wł przycisku zasilania.
Jak zbierze się odpowiednia liczba osób, to oferuję się napisać oficjalne pismo do Panasonic Polska, żeby nie traktowali każdego z osobna "per noga" w stylu "jest Pan(i) jedyny z takim problemem". Bo na dzień dzisiejszy nikt na 100% nie zna przyczyny. A zostawiać TV na np. blisko m-c w serwisie to chyba nikt nie chce...?
Proszę w poście podać:
- kiedy zakupiony TV
- wersje oprogramowania - dostęp do menu serwisowego opisany niżej.
NATOMIAST NA PRIVA proszę podać do mnie (nie każę nikomu publicznie udostępniać):
- nr seryjny TV
- no i przydałoby się dane osobowe (jeśli to nikomu nie przeszkadza, bo w końcu anonimowo nie możemy pisać).
Dostęp do menu serwisowego:
1) przełączamy na kanał 99
2) Basy na maxa, soprany na minimum
3) Trzymamy wciśnięty INDEX na pilocie i wciskamy strzałkę w dół klawiszem NA TELEWIZORZE. I nic więcej nie trzeba robić.
U mnie jest tak (tak samo proszę wpisać wszystkie informacje):
Panasonic 2006PDP V 1.010
PANEL: 03.02
EEPROM: 41.02
FPGA: 42.01
PDPROM: 41.01
Zakupiony 7.11.2006 r.
Proszę się wpisywać. Jeśli ktoś uważa, że to zły pomysł, niech... zapoda lepszy.
Mnie też się nie uśmiecha oddawać, szczególnie przed świętami, TV do serwisu, podczas gdy serwis otwarcie mówi, że... "nie wie, będzie szukać".
P.S. Adminów jeśli można prosić o podwieszenie.