A&BFilm napisał:Dzieki, takie posty lubie , pokaże posta żonce, powinno ja to przekonac - choc troche, tymbardziej ze nie mamy duzo kwiatow . Narazie chodze po skelpach, odmierzam odległość i testuje hehehe.
Potwierdzam, mam identyczne odczucie .kredek napisał:Po 2-3 dniach już będzie dobry, a potem... no właśnie: "czy nie za mały?":hmm:
pan42 napisał:Ja również kupiłem 42 mimo, że logika wskazywała na 37. Po dwóch tygodniach oglądania TV przestał szokowac wielkością i stał się momentami zbyt mały.
Korzystam z Cyfry+ i nie rozumię stwierdzeń o bardzo złej jakości obrazu. Zastanawiam się, czy przypadkiem nie jest tak, że koledzy korzystają z kabla scatr za "3zł" i ma to olbrzymi wpływ na uzyskiwany obraz. Nadal ponawiam prośbę o informacje, czy sygnał SD przekazywany z "n" po HDMI wyraźnie się różni się od przekazywanego po dobrym kablu scart.
pan42 napisał:Widzę że nie wychwyciłeś sensu mojej wypowiedzi. Oczywiście miałem na muśli popularne kable tzw. euro, których jakośc jest wątpliwa. Prawda jest prosta - im większa przekatna TV tym lepszej jakości sygnał jest potrzebny do pełnego zadowoleni, a na to ma wpływ jakośc kabla. Proponuję poczytac inne fora i opinie osób, które miały możliwośc dokonac połączeń kablami różnej jakości.
pan42 napisał:Więc prosta piłka sprawdź cyfrę na tym drugim kablu i podaj efekty eksperymentu. Sprawdź także jakość sygnału w menu dekodera cyfry.
pan42 napisał:Sprawdź czy na dekoderze masz ustawiony sygnał wyjściowy RGB oraz poziom sygnału ewentualnie przekieruj czaszę anteny.
Gwarancja oczywiście nie obejmuje takich uszkodzeń po wyładowaniach ???@kiki
A juz kilka plazm padło po wyładowaniach atmosferycznych.
digital napisał:Trzy tygodnie uzytkowania i wypalony piksel. Ogladaliscie swoje ekrany? Jutro zatelefonuje do Panasonic'a i zapytam jak wyglada reklamacja na piksel w G9... Eh.
digital napisał:U mnie niestety nie pomoglo. Dalej czarna dziura w ekranie Mimo wszystko zapytam serwis jak to wyglada, bo upierdliwe to jest zdziebko.
TolBoy napisał:Gwarancja oczywiście nie obejmuje takich uszkodzeń po wyładowaniach ???
Kiedyś szukałem firmy ubezpieczeniowej aby ubezpieczyć się na taki wypadek ale nie znalazłem.
digital napisał:"Tylko jedna część pozostaje ciemna" - "W wyswietlaczach plazmowych moze czasami brakowac jednego piksela lub punktu luminescencyjnego (nie jest to oznaka usterki)".