chodzilo mi o model UE40C6500 bo chyba to on jest Ledowym odpowiednikiem LE40C650. Czy ipłaca sie wydać te 500 zł więcej na podświtlenie LED ?No bo skoro jak piszą producenci różnica w pobiorze prądu jest ok. 40% to 500zł powiinno sie szybko zwrócic. Tylko czy te ledy rzeczywiście ładnie świecą ? Pytam się bo natknąłem sie na opinie, że nawet jak pojde do sklepu to można źle oceniec ze wzgledu na rózne ustawienia tych lelewizorów. Więc najpierw pytam o opinie a w sklepie dodatkowo bede testował. I jeszcze ten input lag mnie intersuje. Czy 45ms to jest bardzo dostrzegalne przy grach na PS3 ? Zastanawiam sie jeszcze nad kuplnem Sony KDL-40EX710. Przy sony nie wiem jaki jest ten input lag. Może ktoś wie ?
jesli o mnie chodzi i o ps3 to na 40C650 w FPSach ten tv jest za wolny, dostrzegam bez problemu roznice miedzy moim starym sharpem ktory ma 27ms - na nim nie widze opoznienia w szybkim fps, a na samsungu niestety ale czuc to opoznienie, jesli nie grasz w fps to wogole nie patrz na te 45ms. i smialo kupuj.
Nie wiem natomiast jak input lag ma seria 6000, jesli jest ponizej 40ms to warto sie zastanowic jesli jestes graczem online.
I jeszcze jedna sprawa jesli szukasz c650 to kup sztuke z matryca SQ1 ktora jest najlepsza.
Nie wiem niestety jak sprawa wyglada w c6000 jakie sa tam matryce w poszczegolnych wielkosciach tv.
A co do roznic lcd vs led, ja osobiscie kupilem rodzicom lcd, gdyz nie jestem przekonany do tych najtanszych ledowych samsungow a seria 6000 to najtansze krawedziaki ledowe a zwlaszcza ze roznica w jakosci obrazu sd dla mnie miedzy seria 6000 a 7000 jest bardzo wyrazna i przez to tez sie zrazilem do serii 6000.