cześć
Czy na naszym telewizorze można sprawdzić informacje o sygnale naziemnej cyfrowej dvb-t? Poziom sygnału i takie tam?
Menu -> Pomoc techniczna -> Informacja o sygnale
cześć
Czy na naszym telewizorze można sprawdzić informacje o sygnale naziemnej cyfrowej dvb-t? Poziom sygnału i takie tam?
soft T-VALDEUC-3005.1 poprzednio 2002 wszystkie mkv dzialaja poprawnie wiec bredni nie pisac testowane na 5 modelach LE40C650
Kolego ,skoro u Ciebie działają to tylko sie ciesz,ja wiem co u mnie działało,i co po zmianie softu nie działa,i tak jak napisałem ,jestem na 100% pewny że pliki z którymi mam teraz problem(dema HD trwające po max 5 min)były odtwarzane na starszym sofcie,ale problem jest tez z całym sezonem "Kompani Braci".Na starszym sofcie oglądałem po 2 odcinki ,a teraz zgłasza komunikat "nieobsługiwany kodek video"soft T-VALDEUC-3005.1 poprzednio 2002 wszystkie mkv dzialaja poprawnie wiec bredni nie pisac testowane na 5 modelach LE40C650
Witam!
Mam pytanie jak wygląda sprawa z filmami w mkv w 1080p w profilu 5.1 bądź w wysokim biterate w profilu 4.1, daje radę ten TV??? Mowa oczywiście o sytuacji gdy odtwarzamy z podpiętego dysku np 2,5cala.
Czy trzeba coś przerabiać czy idzie to wszystko płynnie?
Druga sprawa dla mnie najistotniejsza bo przebrnąłem chyba przez wszystkie strony tego obszernego materiału na temat serii C i nie znalazłem odpowiedzi. Jak wygląda temat wyjścia optycznego gdy odtwarzamy materiał mkv z DD lub DTS z dysku, czy po optyku wtedy mamy możliwość wypuścić audio (nie musi być zdekodowane) tym się zajmie amplituner. Domyślam się że tak skoro w opisie jest że ma DTS z downmxem do 2.0 ale jest to podstawowy warunek zakupu przeze mnie tego TV dlatego mam prośbę o potwierdzenie moich domysłów czy gdy źródłem dźwięku jest materiał mkv z DD/DTS to mam możliwość go puścić pass- through po optyku na amplituner np. i cieszyć się audio z 5.1
Plazma Panasonica serii S10 np tego nie potrafi nawet jeśli źródłem jest BD podpięty po HDMI stąd pytanie
pzdr
Witam!
Mam pytanie jak wygląda sprawa z filmami w mkv w 1080p w profilu 5.1 bądź w wysokim biterate w profilu 4.1, daje radę ten TV??? Mowa oczywiście o sytuacji gdy odtwarzamy z podpiętego dysku np 2,5cala.
Czy trzeba coś przerabiać czy idzie to wszystko płynnie?
Druga sprawa dla mnie najistotniejsza bo przebrnąłem chyba przez wszystkie strony tego obszernego materiału na temat serii C i nie znalazłem odpowiedzi. Jak wygląda temat wyjścia optycznego gdy odtwarzamy materiał mkv z DD lub DTS z dysku, czy po optyku wtedy mamy możliwość wypuścić audio (nie musi być zdekodowane) tym się zajmie amplituner. Domyślam się że tak skoro w opisie jest że ma DTS z downmxem do 2.0 ale jest to podstawowy warunek zakupu przeze mnie tego TV dlatego mam prośbę o potwierdzenie moich domysłów czy gdy źródłem dźwięku jest materiał mkv z DD/DTS to mam możliwość go puścić pass- through po optyku na amplituner np. i cieszyć się audio z 5.1
Plazma Panasonica serii S10 np tego nie potrafi nawet jeśli źródłem jest BD podpięty po HDMI stąd pytanie
pzdr
pzdr
Wyższy profil niż 4.1 nie jest obsługiwany. Maksymalny bitrate płynnie obsługiwany to 25MBit/s dla H264 i 30MBit/s dla MPEG 1/2
Nie masz się czym martwić. Jeśli ścieżka DD albo DTS zawarta jest w pliku mkv lub avi to bez problemu można ją wypuścić na amplituner po wyjściu optycznym w trybie "bitstream" i cieszyć się dźwiękiem 5.1 Podobnie przy oglądaniu naziemnej cyfrówki dźwięk 5.1 można wypuścić po optyku.
Natomiast jeśli podepniesz odtwarzacz Blueray przez HDMI to po optyku da się tylko wypuścić dźwięk stereo.
Jedynie z boku tv.jeszcze jedno mam pytanie bo nie wiem czy kupię w lokalnym sklepie czy wysyłkowo...
jest możliwość znaleźć na samym kartonie bez rozpakowywania ( na wlepce np) jaka jest matryca w danym egzemplarzu?
dzięki za wyczerpujące informacje, w zasadzie przesądziły o zakupie (mam nadzieje że nie będę żałował bo w odstawkę poszedł mało popularny u nas i niedoceniany Panasonic L37G20)
skoro audio z HDD w 5.1 bangla to mi wystarczy a w profilu 5.1 filmów mam jak na lekarstwo ( poza tym można zawsze przerobić do 4.1) a poziom biterate`u wystarczający w zupełności.
jeszcze raz dzięki za szybką i rzeczową odpowiedź
Witam, ja kupiłem w zeszłym tygdoniu i miałem wersję 2001.2, więc ty z listopada pewnie miałeś podobną.Wracając do tematu upgrade'u firmware. Czy ktoś orientuje się jaki mogłem mieć firmware w TV kupionym w listopadzie LE46C650?
Mógłby ktoś sprawdzić, please jaki macie soft w TV jeżeli nie robiliscie upgrade'u?
Wystarczy kliknąć "Tools" i tam 3 opcja od dołu "Auto Wyłączanie"siemanko
jestem posiadaczem smsunga 40c650 i na jego pilocie brakuje mi jednego przycisku ... "Sleep". bardzo mnie to denerwuje bo gdy czuje ze mi sie oko przymyka to (mniej lub bardziej) intuicyjnie chcialbym wlaczyc opcje wylacznika czasowego jednym przyciskiem na pilocie. wlasnie w tym momencie pojawia sie problem bo nie wiem , nie umiem lub poprostu nie ma przycisku odpowiedzialnego za wylaczanie czasowe.