Ja bym wymienił na 40 cali na matrycy SQ. Ale to Twoja decyzja...
Mam w domu 40 c650 sq01 i obraz jest rewelacyjny. SD z cyfrowej-naziemniej - super!
Nie mąć ludziom w głowie! Sam mam matryce SQ w swoim 40C650 i to przez przypadek, bo na nią nie polowałem. Niedawno taki sam telewizor kupiłem mamie z tym że trafiła jej się matryca AA03. Po opiniach speców twojego pokroju z tego forum byłem pewien, że będzie miała gorszy obraz od mojego. I co? Wziąłem swojego 16 GB pena z kilkoma filmami i zacząłem porównywać: najpierw ustawiłem jej obraz tak jak u siebie, potem porównywałem kąty, czerń, głębie kolorów. I wyszło mi, ze jej telewizor w ogóle nie jest gorszy od mojego. Ani trochę. Mógłbym się spokojnie z nią zamienić, gdyby bardzo chciała mieć tv z matrycą samsunga. Obraz z telewizji także super (ona ma n-kę, ja UPC).
Nie wiem skąd bierzecie te opinie o matrycach AU Optronics. Chyba z jakichś laboratoryjnych porównań wyszperanych w sieci, na pewno nie z autopsji. Trochę czytałem (zachęcony przez dyskusję o matrycach na tym forum) i wiem, że w 40c650 montowane są matryce A-MVA (Advanced MVA) czyli już 4-tej generacji tej firmy (wcześniej były MVA, Premium MVA i Super MVA) i wygląda na to, że jakością dorównują już Samsungowowym S-PVA. Tak, że przestań p...ć z łaski swojej!