morgandexter
New member
dałem avi nie strace na jakosci?? A czyta..
Na moim testowym materiale jakim był najnowszy Batman żadnego spadku jakości nie zaobserwowałem.
dałem avi nie strace na jakosci?? A czyta..
to jest do Samsungów B z 2009r.
Waszym zdaniem ten plik powinien smigac na tv czy nie???
I pytanie czy aby wyjac dysk zew od tv (odpiac) to musze pierw wylaczyc tv czy moge odrazu kabel wyjac w wlaczonym tv???
Samsung LE40C630 - DigitalVersusTak samo ludzi którzy na oczy widzieli stojące w ciemnym pomieszczeniu bok w bok, identycznie ustawione sq01 i aa01 jest jak na lekarstwo. Ale to i tak zawsze "większość" wie lepiej bo siła sugestii i efekt placebo są ogromne.
Akurat naleze do tej grupy, ktora miala mozliwosc porownania dwoch roznych modeli kolo siebie stojacych. Kazdy ma swoje typy i niech tak zostanie. A ci co nie wiedza co kupic, to maja do wyboru: 1, przeczytac ten temat i skorzystac z sugestii, 2. wylac sie na to "cieplym moczem" i brac tv w ciemno i sie cieszyc z jakosci obrazuNiewykluczone - mnie na przykład tak to wygląda. Nie będę już pisał ile razy miałem bok w bok stojące w ciemnym pomieszczeniu aaxx, acxx oraz sqxx ale moje odczucia są dokładnie takie, że te panele są niemal identyczne. Ale mity mają już to do siebie że swojego czasu pewien angielski piłkarz, ojciec dwójki dzieci oraz szczęśliwy mąż, przez to że ktoś wymyślił że jest gejem "bo nie chodzi z kumplami na piwo jak inni", był przez lata wyszydzany i wytykany palcem. Podobnie było z tym słynnym czarnym bmw 5 bez klamek z rejestracją "666" - nikt go nie widział ale każdy o nim wie. Tak samo ludzi którzy na oczy widzieli stojące w ciemnym pomieszczeniu bok w bok, identycznie ustawione sq01 i aa01 jest jak na lekarstwo. Ale to i tak zawsze "większość" wie lepiej bo siła sugestii i efekt placebo są ogromne.
Bzdura! Piszesz to, z czym właśnie polemizowałem: wrzucasz jakieś linki i powołujesz się, na jakieś tam osoby co lepiej wiedzą. A ja widziałem i porównywałem oba panele. I muszę cie zmartwić, nie masz lepszego panelu, masz obraz podobny do modeli z matrycami AA. Co do katów: znów pudło, w obu matrycach kąty są rewelacyjne, rzekłbym że to prawie poziom plazm Panasonica.Samsung LE40C630 - DigitalVersus
Ten test pokazuje, że to efekt fizyki, a nie placebo, sprawia, że SQ01 jest lepszym jakościowo panelem niż AA01
Każdy natomiast może sprawdzić sobie punkt, gdzie SQ01 ewidentnie góruje nad AA01, czyli kąty widzenia. W tym wątku ładnych parę osób już o tym pisało, że to jest widoczne i ja też to potwierdzam - dlatego kupiłem TV z SQ01, ponieważ dla mnie kąty mają znaczenie. Dla tych, dla których kąty nie mają zbyt wielkiego znaczenia, różnice w innych punktach mogą nie być na tyle widoczne, by trudzić się wyszukaniem TV z odp. matrycą.
Właśnie o to chodzi, że twoje sugestie są fałszywe. Dobrze wiem, że ty masz swoje typy i nie będę się kopał z koniem. Ale nie wprowadzaj w błąd innych. Gdybyś rzeczywiście porównywał oba panele to nie pisałbyś o wyższości jednego nad drugim. Ściemniasz po prostu albo jesteś nieobiektywny.Akurat naleze do tej grupy, ktora miala mozliwosc porownania dwoch roznych modeli kolo siebie stojacych. Kazdy ma swoje typy i niech tak zostanie. A ci co nie wiedza co kupic, to maja do wyboru: 1, przeczytac ten temat i skorzystac z sugestii, 2. wylac sie na to "cieplym moczem" i brac tv w ciemno i sie cieszyc z jakosci obrazu
w obu matrycach kąty są rewelacyjne, rzekłbym że to prawie poziom plazm Panasonica.
Pada pytanie o rodzaj matrycy, to i podaje odpowiedz. Staram sie dodawac zwrot "moim zdaniem" lub cos podobnego. Nikt nikogo nie zmusza do kupowania, a plusy i minusy, ktore zaobserwowalem sa tylko moimi spostrzezeniami. Jeden widzi czarne, inny mowi ze to szare itd.Właśnie o to chodzi, że twoje sugestie są fałszywe. Dobrze wiem, że ty masz swoje typy i nie będę się kopał z koniem. Ale nie wprowadzaj w błąd innych. Gdybyś rzeczywiście porównywał oba panele to nie pisałbyś o wyższości jednego nad drugim. Ściemniasz po prostu albo jesteś nieobiektywny.
NIe wiem jak to jest, ale z reguly obraz na samsungach przewaznie bardziej mi sie podoba. Panasonica skreslilem takze za designe - ale to kwestia gustu (zreszta tak samo jak obraz) oraz slabsza multimedialnosc.
Czytając tę grupę, nie widziałem czynników, jakie przekonały Was do wyboru C650 a nie na przykład Panasonic G20. Mogę prosić Was o wasze opinie (za i przeciw obu opcji -tylko nie piszcie o prądzie :hihi.