Samsung seria B650 (32b650, 37b650, 40b650, 46b650) test, opinie, wszystko o serii...

moras86

New member
SamyGO WiFi Module 0.02

Witam serdecznie.Czy udalo sie komus zmusic do wspolpracy usb stick Wusb54GC linksysa z 37B650? Jesli tak to prosilbym o jakies wskazowki jak tego dokonac.
Tutaj masz informacje jak uruchomić nie-Samsungowe adaptery USB WiFi - SourceForge.net: Using NoN-Samsung USB WiFi dongles with TV - samygo. Według tych informacji twój Linksys powinien działać.
Obecnie jest to jedyna metoda, a w przyszłości ma powstać samodzielna aplikacja do uruchamiania tego z poziomu Contents Library.

kwasior21

New member

deusexe

Member
Czy ktoś już coś wymyślił na opóźnienie obrazu do dżwięku. Jedynym sposobem było włączenie trybu gry na kanałach HDMI albo Euro, choć i tak nie ma idealnej synchronizacji. Ale co zrobić na kanałach z analogowej anteny (naziemnej) wyraźnie widać jak najpierw pojawia się głos po chwili człowiek rusza ustami - irytujące :( - na tych kanałach tryb gry jest niedostępny.
DVD mam podłączone przez wzmacniacz w którym jest możliwość ustawienia opóźnienia dżwięku, na kanały: tylny (15ms) i centralny tylko 5 ms - niestety za mało...

Jericho24

Member
Bez reklam
Czy ktoś już coś wymyślił na opóźnienie obrazu do dżwięku. Jedynym sposobem było włączenie trybu gry na kanałach HDMI albo Euro, choć i tak nie ma idealnej synchronizacji. Ale co zrobić na kanałach z analogowej anteny (naziemnej) wyraźnie widać jak najpierw pojawia się głos po chwili człowiek rusza ustami - irytujące :( - na tych kanałach tryb gry jest niedostępny.
DVD mam podłączone przez wzmacniacz w którym jest możliwość ustawienia opóźnienia dżwięku, na kanały: tylny (15ms) i centralny tylko 5 ms - niestety za mało...
W temacie byla juz o tym informacja. Przestawia sie cos w menu serwisowym. Szczegolow szukaj tutaj ;).

deusexe

Member
W temacie byla juz o tym informacja. Przestawia sie cos w menu serwisowym. Szczegolow szukaj tutaj ;).

Tak wiem, nie pamiętam jak dokładnie to ustawienie się nazywało, ale trzeba było wartość ze 100 ms ustawić na 0 ms, albo odwrotnie, ale to nie pomogło:( to było chyba do zmiany opóźnienia dźwięku do obrazu a ja mam odwrotnie: najpierw pojawia się dźwięk później obraz. Wydaje mi się, że to wada konstrukcyjna którą sobie uzasadniam tak, że obraz jest przetwarzany przez procesor w telewizorze dla poprawy jakości, dlatego pojawia się chwilę po dżwięku. Ale musi być na to jakiś sposób, bo przecież inni producenci też mają jakies sprzętowe polepszacze obrazu, i takie problemy nie występują...

Ostatnia edycja:

SemperFi

New member
Witam
Zamierzam kupić twardy dysk zewnętrzny do LE40B650 i nie wiem jaka może być maksymalna moc tego dysku aby podpięty pod port USB mógł swobodnie pobierać z niego prąd. interesują mnie dyski o małych pojemnościach 160-320GB.

Ostatnia edycja:

pedro_78

New member
Bez reklam
problem z tsMuxeR

Próbowałem już kilka razy wmuxowac ścieżkę AC3 do filmu w formacie ts, niestety TV dalej nie odtwarza dźwięku. Najpierw oryginalną ścieżkę HDmaster z pliku ts przekonwertowałem programem eac3to do AC3, potem wmuxowałem za pomocą tsMuxeR i dupa. Potem próbowałem za pomocą tsMuxer wstawić do filmu w formacie ts ścieżkę AC3 z takiego samego filmu w formacie mkv i też dupa. Na lapku oczywiście działa, a wTV tylko obraz. Ktos ma jakieś sugestie?

bluebob

Member
Jaki typ (zaznaczony strzałką na zdjęciu) powinien być ustawiony w menu serwisowym w LE32B651? Czy ten jest właściwy?
Dlaczego nie można wejść w Advanced?

SATAn_

New member
Bez reklam
Witam
Zamierzam kupić twardy dysk zewnętrzny do LE40B650 i nie wiem jaka może być maksymalna moc tego dysku aby podpięty pod port USB mógł swobodnie pobierać z niego prąd. interesują mnie dyski o małych pojemnościach 160-320GB.

LG 320Gb z biedronki z grudnia dziala swietnie

zojer

New member
Witam
Witam.
Samsung HX-MU032DA E22 320 GB

cypisek_xl

Member
Bez reklam
Witam

Czy to 160GB, 320GB czy 500GB to wszystko śmiga z Samsung B650. Tylko po co pytać jak tyle razy już to było w tym wątku. A potem nie dziwne że ten temat taki wielki.

K_o_n_r_a_d

New member
Pojemność nie ma znacczenia na pobierany prąd (no może nie do końca, ale to nie tym trzeba się sugerować).
Każdy nowoczesny dysk (aktualnie dostępny) będzie poprawnie współpracował. Ja używam np. Samsunga S2 640GB.

Wiccan

New member
Mam pytanie czy może ktoś spotkał się z podobną sytuacją. Otóż od pewnego czasu, po tym jak podpiąłem dysk zewnętrzny z komputera do TV, telewizor nie zapamiętuje mi podglądu plików. Podgląd mam tylko w tych plikach, które miałem otwierane już wczesniej i one są zapamiętane, natomiast nowo otwarte pliki po wyjscu nadal mają ikonkę domyślną. Niby to nie jest wielki problem, ale są sytuacje gdy sie to przydaje... np łątwiej znalesc szukanego teledysku, a jak sie wchodzi do folderu z serialem to wiadomo jakie odcinki juz sie widzialo a jakie nie.

Czy ktoś może spotkał się z czymś takim i ma pomysł jak temu zaradzić?

pozdr.

hashdee

New member
wyleczony z 3000.2, co dalej

panowie, udalo sie w prosty sposob zdowngradeowac z 3000.2 nizej. metoda z:

sourceforge.net/apps/mediawiki/samygo/index.php?title=Forced_revert_back_to_older_firmware

Dodam ze przed przystapieniem nalezy wejsc w menu serwisowe:
----------
Wyłączyć TV a następnie wciskamy INFO MENU MUTE POWER
----------
i wlaczyc WiseLink Write = ON.

Ok, mam 0.2005 i teraz moje 2 pytania (doskiweralo mi to w 3000.2)

1. chcialbym moc ustawiac wieksza ramke na napis, zmieniac kolor, czcionke? jak to zrobic bo niz w tej materii sie nie zmienilo
2. co z przewijaniem MKV po LAN lub Wifi / jak nie dzialalo tak i nie dziala

Co teraz musze zrobic zeby wrzucic alternatywny firmware?

pozdr

Do góry