Samsung seria B650 (32b650, 37b650, 40b650, 46b650) test, opinie, wszystko o serii...

mgreta36

New member
W zaznaczonym miejscu widać, że ekran jest ciemniejszy, widać to idealnie podczas meczu. I co, oddać to na gwarancję? Denerwuje, ale przypuszczam, że niektórzy z Was też tak mają, może nie w tym miejscu i co z tym fantem zrobić? Nic?

Ja nie mam problemu - jak na gwarancji to nie zastanawiaj sie - naprawiaj

pablompy

New member
pomoc przy grach z nurisam

Czy ktos bylby chetny i sciagnal mi jakas gre z nurisam - podal bym swoj numer UDN ,
u mnie wyswietla sie wtyczka activx do sciagania ale pokazuje 0kb/s i czas tez 0:00 po okolo minucie zgrywa pusty plik na pendriva i nic wiecej taka sytuacja na 3 roznych kompach na 2 roznych łączach. Tak wiec prosze o kontak na priv pablo@tkk.net.pl , a podam udn

vt9st

New member
Tak, ale będę miesiąc, jak nie więcej bez telewizora. Eh. Nierówne podświetlenie to częsta przypadłość przy LCD, dlatego 'mam nadzieję :D', że Wy też tak macie, a nie tylko mój telewizor jest odosobnionym przypadkiem.

darecki_z

New member
Czy ktos bylby chetny i sciagnal mi jakas gre z nurisam - podal bym swoj numer UDN ,
u mnie wyswietla sie wtyczka activx do sciagania ale pokazuje 0kb/s i czas tez 0:00 po okolo minucie zgrywa pusty plik na pendriva i nic wiecej taka sytuacja na 3 roznych kompach na 2 roznych łączach. Tak wiec prosze o kontak na priv pablo@tkk.net.pl , a podam udn

Wcale nie musisz ściągać gry możesz pobrać inną treść np. jakiś przepis do gotowania ze strony Samsunga zapakować do niego Telnet Enabler i zapisać w Content Library – gotowanie.

pablompy

New member
Wcale nie musisz ściągać gry możesz pobrać inną treść np. jakiś przepis do gotowania ze strony Samsunga zapakować do niego Telnet Enabler i zapisać w Content Library – gotowanie.

sciagnalem przepisy wrzucilem tam telnet enabler a i tak odpalaja mi sie przepisy a telnet sie nie zalacza, w sekcji gry z usb jest SamyGo ale przy jego uruchamianiu mam informacje Nieszyfrowane za pomocą UDN,
czytalem na forach ze wlasnie dzieki podpisanej udn grze mozna bedzie wlaczyc ponownie telnet w firmware 3000.2

moras86

New member
PRV test 3

Pojawiła się kolejna mała aktualizacja testowej wersji programu:

PVR
wersja TEST 3

samygoprv.png

(klikasz prawym i 'Zapisz element docelowy jako...' LUB 'Kopiuj adres odnośnika' i potem wklejasz w nowej karcie/nowym oknie przeglądarki)

Zmiany w tej wersji:
  • gdy w tytule programu pobieranej z EPG pojawią się niemieckie znaki to w nazwie pliku zamieniane są na 'standardowe' litery
  • gdy nie udaje się pobrać poprawnego tytułu z EPG nazwa pliku zawiera tylko datę i godzinę rozpoczęcia nagrywania (bez znaku _ na końcu)

darecki_z

New member
sciagnalem przepisy wrzucilem tam telnet enabler a i tak odpalaja mi sie przepisy a telnet sie nie zalacza, w sekcji gry z usb jest SamyGo ale przy jego uruchamianiu mam informacje Nieszyfrowane za pomocą UDN,
czytalem na forach ze wlasnie dzieki podpisanej udn grze mozna bedzie wlaczyc ponownie telnet w firmware 3000.2

U mnie ten sposób zadziałał na firmware 3000.2. Przepis musisz ZAPISAĆ w Connect Library gotowanie. Prawdopdobnie będziesz miał za mało miejsca, więc będziesz musiał usunąć stary przepis. Telnet enabler odpal po zapisaniu (nie z USB), obraz mignie tylko raz. Po tych czynnościach będziesz mógł się połączyć przez telnet. Potem tylko następujące komendy:
localhost login: root
-sh: id: not found
# cd mtd_rwarea/
# ls -l Version.*
-rwxr-xr-x 1 root 0 44 Jan 1 1980 Version.1
# cat Version.1
SWU_T-CHL7DEUC_003000_I02_EK000DK000_100125
# echo SWU_T-CHL7DEUC_002004_I02_ES000DS000_090816 > Version.0
# ls -l Version.*
-rwxr-xr-x 1 root 0 44 Jan 1 00:00 Version.0
-rwxr-xr-x 1 root 0 44 Jan 1 1980 Version.1
# cat Version.*
SWU_T-CHL7DEUC_002004_I02_ES000DS000_090816
#

I na końcu wybór wcześniejszego softu z menu. Powodzenia.

mgreta36

New member
# echo SWU_T-CHL7DEUC_002004_I02_ES000DS000_090816 > Version.0

I na końcu wybór wcześniejszego softu z menu. Powodzenia.

Czyli najprostszy sposob na przewrocenie poprzedniej v.softu sprzed 3000.2 :)

Moze to sprawdzic ktos kto ma 3000.2 - czy ma plik Version.0 ? i czy jak utworzy to w menu pojawi mu sie Alternatywne oprogramowanie.

Ostatnia edycja:

f_tomas

New member
Czyli najprostszy sposob na przewrocenie poprzedniej v.softu sprzed 3000.2 :)

Moze to sprawdzic ktos kto ma 3000.2 - czy ma plik Version.0 ? i czy jak utworzy to w menu pojawi mu sie Alternatywne oprogramowanie.

moge potwierdzić to dziala :)

Kod:
localhost login: root
-sh: id: not found
# cd mtd_rwarea/
# ls -l Version.*
-rwxr-xr-x    1 root     0              44 Jan  1  1980 Version.0
# cat Version.1
cat: Version.1: No such file or directory
# cat Version.0
# echo SWU_T-CHL7DEUC_002004_I02_ES000DS000_090816 > Version.1
# ls -l Version.*
-rwxr-xr-x    1 root     0              44 Jan  1  1980 Version.0
-rw-r--r--    1 root     0              44 Jan  1 00:17 Version.1
# cat Version.*
SWU_T-CHL7DEUC_002004_I02_ES000DS000_090816
#

maly1981

New member
przywrocilem poprzednia wersje oprogramowania z 3000.1 na 2005.1 ale po wlaczeniu pvr w contest mam wczytywanie ale po wyjsciu z contes. jak wcisne rec na ekranie pojawia sie ramka vcr po czym obraz zamraza sie slychac dzwiek a po chwili tv sie restartuje ktos wie o co chodzi

mgreta36

New member
przywrocilem poprzednia wersje oprogramowania z 3000.1 na 2005.1 ale po wlaczeniu pvr w contest mam wczytywanie ale po wyjsciu z contes. jak wcisne rec na ekranie pojawia sie ramka vcr po czym obraz zamraza sie slychac dzwiek a po chwili tv sie restartuje ktos wie o co chodzi

Tez tak mam z ostatnią wer. PVR - wczesniejsza śmiga...

interaktiv

New member
Pewnie masz, źle ustawiony folder w pliku z ustawieniami PVR (pvr.cfg)
Przyjmijmy ze twój pendrive to E:\
Pierwsza rzecz to jeśli zgrywasz do folderu to ten folder musi istnieć np E:\movies\
Druga rzecz sprawdź czy masz podaną prawidłowo ścieżkę do usb - ten błąd pochodzi od autora, który źle ją zdefiniował.
Dla USB HDD powinno to wyglądać tak: /dtv/usb/sda1/movies
Pamiętaj, żeby edytować w w edytorach takich jak Notepad++
------------------------
Aaaa inną sprawą mogą być polskie litery w EPG, aplikacja słabo sobie radzi ze znakami narodowymi (typu ą,ę,ć,ś,ź,ż,ó,ł,ń), narazie aplikacja wspiera czeskie litery i część niemieckich :p

Ostatnia edycja:

maly1981

New member
dzieki za podpowiedz teraz jeszcze tylko jeden problem tv sie nie restaruje natomiast wlacza sie ramka vcr a nastepnie ramka tv czyli rozumiem ze wlacza nagrywanie i nastepnie przechodzi w tryb tv. tworza sie puste pliki kiedy przytrzymalem przycisk rec pokazala sie ramka vcr i nagralem troche materialu ale wydaje mi sie ze powinno to dzialac tak ze raz naciskam pojawia sie ramka vcr i nagrywa drugi raz naciskam pojawia sie ramka tv przestaje nagrywac

interaktiv

New member
lepiej używać przycisku rec do nagrywania i rec do przerywania nagrywania - przycisk stop moze powodować błędy
teraz tak, rozumiem ze nagrywasz sygnał cyfrowy DVB-T\C bo tylko taki można nagrywać.

maly1981

New member
tak nagrywam sygnal dvb-c tylko tak jak opisalem wczesniej po jednorazowym nacisnieciu przycisku rec pojawia sie ramka vcr i zaraz tv i tworzy sie pusty plik. jezeli przycisk rec przytrzymam wcisniety wlacza sie ramka vcr i zaczyna nagrywac do momentu puszczenia przycisku - wtedy pojawia sie ramka tv i przestaje nagrywac i wlasnie o to pytam czy cos trzeba zmienic w ustawieniach czy cos innego moze

Do góry