Samsung seria B650 (32b650, 37b650, 40b650, 46b650) test, opinie, wszystko o serii...

Angus

New member
Witam mam pytanie ogladajac mecz w HD jak najlepiej ustawic odswiezanie??. Czy napisy podczas odtwarzania z pendriva mozna zmienic, ich kolor lub jakies cienie wlaczyc, gdzy na bialym tle wogole ich nie widac ? Dzieki i pozdrawiam

P1T3RR0

New member
Witam,
od wtorku jestem posiadaczem LE37B650. TV sie wspaniale sprawuje, testowałem już wyświetlanie sygnału z kompa, ale prawie niczego nie mogłem regulować w tym trybie, nawet nie mogłem trybu gry włączyć. Ale podłączony TV był do gniazda DVI, następnie przejściówka na D-SUB i tym kabelkiem podpięty. Input Lag mimo iż wyczuwalny w NFS UNDERCOVER nie sprawia większych problemów.
Chciałbym zapytać szanownego grona, tak z ciekawości, w jakiej formie dostaliście instrukcję obsługi? Pytam, ponieważ czytałem, że jest ona dołączona w formie elektronicznej na pendrive'ie. Ja tymczasem dostałem księgę grubą na kilkaset stron... Chyba ze 3,5 cm grubości ma... Oczywiście język polski to tylko drobna część tej księgi.

whysy

New member
UE40B7000 czy LE40B650?

Witam ponownie,

Tym razem przybywam z konkretnym pytaniem do obcykanych w temacie :)
Jutro kupuję telewizor. To na czym najbardziej mi zależy to USB (z obsługiwaniem .mkv) oraz min.100Hz.
Patrząc pod kątem jakości obrazu oraz jakości wykonania sprzętu, który byście wybrali: UE40B7000 czy LE40B650?
Zdania na temat technologii 'Edge LED' zastosowanej w UE są podzielone z tego co widziałem, ale promocja w Euro mnie kusi :)
Z chęcią 'wysłucham' wszystkich za i przeciw.

Z góry dziękuję za szybką pomoc i porady.

pozdrawiam.

luchuma

New member
whysy napisał:
Witam ponownie,

Tym razem przybywam z konkretnym pytaniem do obcykanych w temacie :)
Jutro kupuję telewizor. To na czym najbardziej mi zależy to USB (z obsługiwaniem .mkv) oraz min.100Hz.
Patrząc pod kątem jakości obrazu oraz jakości wykonania sprzętu, który byście wybrali: UE40B7000 czy LE40B650?
Zdania na temat technologii 'Edge LED' zastosowanej w UE są podzielone z tego co widziałem, ale promocja w Euro mnie kusi :)
Z chęcią 'wysłucham' wszystkich za i przeciw.

Z góry dziękuję za szybką pomoc i porady.

pozdrawiam.

jakbym mial teraz znow wybierac to bym wybral b7000 lub b8000 i z pewnoscia wiekszy niz sie wydaje ze starczy :D

tutej masz tescik :)
http://tnij.org/tescik-b7000

adamboro

New member
luchuma napisał:
Orientuje sie ktos jak wyglada sprawaz petycją do SAMSUNG ??

Sprawa wygląda tak, że odpowiedzieli, że przekazali Nasze sugestie do działu technicznego, ale nie potrafią powiedzieć kiedy ewentualne zmiany zostaną wprowadzone. Pożyjemy zobaczymy :)

whysy

New member
luchuma napisał:
jakbym mial teraz znow wybierac to bym wybral b7000 lub b8000 i z pewnoscia wiekszy niz sie wydaje ze starczy :D

tutej masz tescik :)
Właśnie przechodziłem przez ten teścik i średnio on jest przychylny modelom B7000/B8000 Samsunga...
Jak w ogóle jest z tą błyszcząca matrycą w B650? Mocno daje w kość? :)

nocai

New member
whysy napisał:

Też się obawiałem tej matrycy, naprzeciw telewizora mam akwarium 120 litrowe. Jak są całkowicie czarne sceny to trochę się odbija, ale przy szarych już akwa nie widać. Światło, żarówki się nie odbijają (tzn. jak się usiądzie na podłodze to wtedy je widać). Generalnie więcej odbić jest na obudowie niż na ekranie. Jak bym miał kupować raz jeszcze, to bym kupił :)

luchuma

New member
whysy napisał:
Właśnie przechodziłem przez ten teścik i średnio on jest przychylny modelom B7000/B8000 Samsunga...

to jest matryca blyszczaca-zmatowiona, dobrze by miec TV tak ustawiony aby swiatlo z okien bezposrednio na niego nie padalo.

wracając jeszcze do ledowego podswietlania,
-lepszy kontrast
-nierowne podswietlenie matrycy
-lepiej nie patrzec pod kątem na TV

najlepiej sie wybrac do sklepu i samemu popatrzec na taki ;], wez ze soba pendrive i nagraj na niego kilka sampli aby sobie dokladnie zobaczyc jak to bedzie wygladac.

mkv(1080p/720p) - codec profile@4.1, audio AC3 (choc AAC tez odtworzy)
AVI - xvid/divx, audio AC3/mp3
napisy - format SRT

zrob sample z formatem 16:9 i 2.35:1(cinema)
sceny ciemne, kolorowe i mieszana bialy/czarny do tego jakas dynamiczna scena
tak wiec jak przetestujesz takie 4 sample i sie suwaczkami przy tym pobawisz to zobaczysz co potrafi i czy warto brac czy nie :)

faj3r

New member
Kupiłem w zeszłym tydogniu tego Samsunga LE37B650 i faktycznie ma błyszczącą matrycę, natomiast u mnie w mieszkaniu w ogóle to nie przeszkadza. Oglądam TV pod kątem i też nic się nie odbija, a okno mam na bocznej ścianie w odniesieniu to miejsca gdzie wisi TV. Dla mnie jest ok, a za to zdjęcia wyglądają rewelacyjnie, prawie tak dobrze, jak na moim Mac'u.
Ja jestem zadowolony. Uważam,że ta matryca poprawia jakość obrazu.

adamboro

New member
Co do błyszczącej matrycy - jeśli przy oglądaniu TV nie będziesz miał okna za plecami to praktycznie tylko przy czarnym ekranie zobaczysz odbicia.

Pryk99

New member
P1T3RR0 napisał:
Witam,
Chciałbym zapytać szanownego grona, tak z ciekawości, w jakiej formie dostaliście instrukcję obsługi? Pytam, ponieważ czytałem, że jest ona dołączona w formie elektronicznej na pendrive'ie. Ja tymczasem dostałem księgę grubą na kilkaset stron... Chyba ze 3,5 cm grubości ma... Oczywiście język polski to tylko drobna część tej księgi.

Witam, podobnie jak ty dostałem książkę a kupowałem w MM, pudło orginalnie zapakowane. Widocznie Samsung dodawał pendriwe do pierwszych modeli.

----------------------------
Wesołych świat i pozdrawiam

krisr77

New member
samygo extensions

Ostatnio zainteresowałem sie tym projektem SamyGo

Ze nie chce patchowac firmware zainstalowałem sobie w pamięci telewizora 2 skrypty: (przez telneta skopiowałem z pamięci USB):

1. SamyGO Extensions Pack 0.03

2. Video AR Fix

Uruchamiam je z contet/games. I wszystko niby działa (mam udziały sieciowe przez sambe , działa przewijanie, pauza i napisy oraz różne proporcje obrazu )

Tylko ze za każdym razem jak wyłączę telewizor muszę od nowa uruchamiać te skrypty.

I teraz 2 pytania. Czy bez patchowania firmware:

1. da sie jakoś ustawić automatyczne uruchamianie tych skryptów (pewnie jak juz to z poziomu systemu linuxa)

2. jeśli nie da sie automatycznie to czy przynajmniej czy da sie jakoś zmodyfikować któryś z tych skryptów tak żeby jeden uruchamiał drugi (żeby nie bawić sie w dwukrotne włażenie w ten content bo za szybko to tam nie chodzi)

Ostatnia edycja:

moras86

New member
Witam wszystkich użytkowników, to mój pierwszy post tutaj.

Mam zamiar kupić tv Samsung B651 37'' i chciałbym zdążyć przed końcem roku. Na zakup chciałbym przeznaczyć do 2800 zł. W związku z tym mam pytanie, czy wie ktoś może, czy na terenie Płocka lub okolic znajdę w sklepie stacjonarnym (ewentualnie internetowym z możliwością odbioru osobistego) podany model (ostatecznie może być B650) do tej ceny?
Zamierzałem kupić w Ko***ku, ale anulowali zamówienie ze względu na brak towaru.

Mam też pytanie odnośnie rodzaju matrycy. Jakie mają oznaczeni, i która jest najlepsza?

pedro_78

New member
Bez reklam
moras86 napisał:
Witam wszystkich użytkowników, to mój pierwszy post tutaj.

Mam zamiar kupić tv Samsung B651 37'' i chciałbym zdążyć przed końcem roku. Na zakup chciałbym przeznaczyć do 2800 zł. W związku z tym mam pytanie, czy wie ktoś może, czy na terenie Płocka lub okolic znajdę w sklepie stacjonarnym (ewentualnie internetowym z możliwością odbioru osobistego) podany model (ostatecznie może być B650) do tej ceny?
Zamierzałem kupić w Ko***ku, ale anulowali zamówienie ze względu na brak towaru.

Mam też pytanie odnośnie rodzaju matrycy. Jakie mają oznaczeni, i która jest najlepsza?

Mogę Ci polecić sklep w którym Ja kupiłem mojego B651 ale niestety mają chwilowy brak towaru (electro pl)Żadnych problemów z dostawą, w moim przypadku za granicę.
Co do matrycy to w opcji przeszukaj wątek wpisz "rodzaje matryc" i na pewno znajdziesz. Chciałem wstawić linka ale ku...a dalej nie mogę:-x

whysy

New member
czy to prawda że nie ma możliwości włączenia 100Hz przy oglądaniu z kompa poprzez VGA? Duża jest strata na jakości przy używaniu VGA zamiast DVI/HDMI?

marcino_80

New member
linksys wag200g

witam wszystkich czy ma moze ktos z was podpietego samsunga seria b650 pod linksys wag200g? moze mi pomoze ktos skonfigurowac go poprawnie aby dzialal w tv youtube i inne. jak robie test sieci wszystko przechodzi poprawnie a gdy próbuje wlaczyc internet wyskakuje ze występują zakłócenia w sieci. pozdrawiam

luchuma

New member
marcino_80 napisał:
witam wszystkich czy ma moze ktos z was podpietego samsunga seria b650 pod linksys wag200g? moze mi pomoze ktos skonfigurowac go poprawnie aby dzialal w tv youtube i inne. jak robie test sieci wszystko przechodzi poprawnie a gdy próbuje wlaczyc internet wyskakuje ze występują zakłócenia w sieci. pozdrawiam

wpisz na sztywno w TV ip, maske itd
tak samo w kompie
zresetuj router

Do góry