Popieram -> Podpisanaadamboro napisał:
Popieram -> Podpisanaadamboro napisał:
demo-world.eu/trailers/high-definition-trailers.phpMIRO-GN napisał:Może ktoś podać linki do fajnych próbek filmów FULL HD 1920x1080, takich 3-4 min.
whiteman napisał:Co do tzw. "efektu teatru" to odnosi sie to do marketingowych 100 Hz ktore polega na dodaniu dodatkowej zazwyczaj czarnej klatki pomiedzy kazde 2 w filmie. Przez to obraz wydaje sie bardzo plynny.
Jednym sie to podoba, inni tego nie nawidza. Kwestia gustu.
Poeksperymentuj z ustawieniami 100 Hz albo wylacz to dziadostwo i sprawdz czy to rozwiaze problem.
ridee napisał:Ale przecież gdy odpalam film przez USB to nie mam możliwości wejścia w opcje orazu więc.... to chyba raczej nic nie da, ze wylacze 100 Hz podczas ogladania normalnej cyfrowej TV .
Ja mam ustawione 100Hz "wyraźny" i cyfrowa kablowka chodzi ok, ale przy odpalaniu plikow z USB jest dramat - obraz tak nienaturalny ze nie da sie ogladac
ridee napisał:Ale przecież gdy odpalam film przez USB to nie mam możliwości wejścia w opcje orazu więc.... to chyba raczej nic nie da, ze wylacze 100 Hz podczas ogladania normalnej cyfrowej TV .
adamboro napisał:Odnośnie petycji zrobiłem nowy wątek: http://www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?p=427991#post427991
a link do petycji tutaj: http://www.petycje.pl/petycja/4596/niezbedne_poprawki_w_firmware_dla_telewizorow_serii_b650.html
Zatem do dzieła rodacy!!! zobaczymy ilu tak na prawdę nas jest![]()
asd1 napisał:Popraw litrówkę w petycji;
"technizcnego"![]()
Xyhu napisał:Oooo...bardzo ciekawa alternatywa. Nie wiedziałem o czymś takim. Musze jutro sprawdzić czy komputer i TV są pod tą samą fazą.
Rozumiem, że do każdego adaptera trzeba również podłączyć kabel LAN. Do jednego kabel od routera do adaptera - do drugiego kabel od TV do adaptera - tak? Zero wgrywania, ustawiania, modyfikowania itp? Działa bez zarzutu? Sprawdzałeś z TV?
Aha... ja nie mam internetu od TP tylko od TV kablowej UPC. Czy to jakiś problem?
flyman napisał:Czy w Samsungach serii B650 istnieje możliwość podpięcia oprócz pendrive'a, hdd również napęd CD/DVD z interfejsem USB?
Mam zamiar kupić TV tej serii i mam w domu taki przenośny napęd DVD-RW na USB.
flyman napisał:Czy player w TV czyta tylko format plików tekstowych *.SRT ?
Jeśli film się tnie to raczej wina kompa. Cięcie się obrazu to nie input lag. Proponuję podłączyć kompa przez DVI lub HDMI i sprawdzić efekt tym bardziej, że z opisu wynika problem tylko z tego rodzaju połączeniem. Jeśli będzie OK to może coś jest nie tak z gniazdem D-sub karty graficznej lub gniazdem D-sub TV. Sprawdź też ustawienia grafiki w tym odświeżanie obrazu (zalecane 60Hz). Możesz też spróbować podłączyć do TV inny komputer w ten sam sposób i porównać efekt.krisr77 napisał:zakupiłem le32b650 [...] podłączyłem go do kompa kablem vga i przy oglądaniu filmów staszenie sie tnie. (chyba chodzi tu o tzw input laga) Dla mnie jest to tzw tearing czyli połowa ekranu nie synchronizuje sie z drugą.
krisr77 napisał:ps2. czy istotne jest tu ze w trybie pc rozdzielczość jest ustawiona na 1680x1050??? (jest to klon obrazu z monitora 22 cale).