slavii napisał:Niestety, u mnie po wgraniu najnowszego firmware, polskie widgety internetowe zostały zamienione na angielskie na bazie Yahooo...
A ja jestem b.zadowolony! Nic nie przerabiam i wszystko hula bez problemów - mkv itd, itp.pablosKRK napisał:ale prawda jest brutalna, jeśli oglądasz trochę więcej avi i mkv to sam zobaczysz wiele niedoskonałości wbudowanego softu -w praktyce mocno drażniące bo co chwila albo poprawianie napisów, albo przekodowywanie dźwięku, albo jedno i drugie, pipcenie bawienie się , szkoda na to czasu poprostu, jeśli zamiast poświęcić 2 godziny na obejrzenie filmu MKV musze najpierw godzinę go przekodowywać po czym okazuje się że wychodzi jakiś błąd na końcu programu więc trzeba od nowa ruszać z innymi ustawieniami to to poprostu traci sens
z mojego punktu widzenia kasa źle wydana , trzeba było kupić taniej inny tv i do tego sensowny odtwarzacz jakiegoś popcorna ,
liczyłem że droższy samsung zrobi to samo, ale większe oglądanie filmów to na jego sofcie poprostu mordęga
Tak, też sobie radzę, ogladam mkv pc-tv i nic innego nie potrzebuję.pablosKRK napisał:a np z wyborem różnych ścieżek dźwiękowych w MKV sobie też poradzisz ?
albo z wyświetleniem napisów zawartych w MKV
itd itd itd
powtarzam, główna myśl przewodnia jest taka, że ta seria TV jest całkiem sensowna i naprawdę niewiele jej brakuje do szczęścia
na chwilę obecną jednak niedoróbki są mocno wkurzające, mówiąc szczerze żałuje że kupiłem tego Samsunga
mogłem kupić dowolny sporo tańszy a za oszczędzoną kasę kupić jakiegoś Egreata czy Popcorna A110 i miałbym to wszystko działające bez problemów, konwertowań, przerabiania godzinami dźwięku DTS na AC3 itd itd
ridee napisał:Witam serdecznie![]()
Zostałem właśnie szczęśliwym posiadaczem tego cacuszka (37b651) i chciałbym prosić o kilka porad w kwestii ustawien kolorow (to mój pierwszy LCD) . OPsiadam cyfrową kablówke w Multimedia i jakoś ciężko mi dobrać odpowiednie ustawienia. Jeśli moge prosić o pomoc to będe baaaaaaaaaaardzo wdzięczny
GG 2126698
P.S.
Czy żaden plik mkv. nie odpali się z dźwiękiem ? U mnie jest tylko wizja![]()
P.S.2
Czy wszystkie filmy odpalane z USB maają taką "teatralną" jakość ? Odpaliłem do testów Hitch dvdrip (avi) i wszystko idzie pięknie, ale postacie sa jakby z teatru telewizjiCzy żeby było widać normalnie będę musiał jednak podpinać laptopa przez hdmi lub wypalać filmy na płytce dvd ?
Pozdrawiam serdecznie
Sprawdz jeszcze ustawienia playera z jakiego korzystasz. Niektore zaawansowane playery maja mozliwosc wyboru urzadzenia wyjsciowego dla dzwieku. Mozliwe ze tam masz zle ustawione.jinikao napisał:Mam zintegrowanego radeona HD 4200 na plycie gl Asus M4A785TD-V EVO
rowniez zinterowany dzwiek VIA 1708A HD (8 kanałów), I jak juz mowilem kiedy polacze przez hmi to mma dzwieki systemowe a z plikow nie ma, wiec kabel Spdif powinien zalatwi sprawe?
Buahhahahahaharyc3rz napisał:Ja byc może się mylę, bo dopiero sie przymierzam do kupna HDTV, ale ten efekt "jak z teatry tv" to chyba właśnie efekt Full HD- masz tyleszczegółów,że to wygląda jak z życia- a prezyzwyczaiłeś się do tego,że na filmie wszystko wygląda inaczej niż w rzeczywistości....
Co do tzw. "efektu teatru" to odnosi sie to do marketingowych 100 Hz ktore polega na dodaniu dodatkowej zazwyczaj czarnej klatki pomiedzy kazde 2 w filmie. Przez to obraz wydaje sie bardzo plynny.ridee napisał:P.S.2
Czy wszystkie filmy odpalane z USB maają taką "teatralną" jakość ? Odpaliłem do testów Hitch dvdrip (avi) i wszystko idzie pięknie, ale postacie sa jakby z teatru telewizjiCzy żeby było widać normalnie będę musiał jednak podpinać laptopa przez hdmi lub wypalać filmy na płytce dvd ?
Ja używam tych ustawień:ridee napisał:Witam serdecznie![]()
Zostałem właśnie szczęśliwym posiadaczem tego cacuszka (37b651) i chciałbym prosić o kilka porad w kwestii ustawien kolorow (to mój pierwszy LCD) . OPsiadam cyfrową kablówke w Multimedia i jakoś ciężko mi dobrać odpowiednie ustawienia. Jeśli moge prosić o pomoc to będe baaaaaaaaaaardzo wdzięczny
GG 2126698
P.S.
Czy żaden plik mkv. nie odpali się z dźwiękiem ? U mnie jest tylko wizja![]()
P.S.2
Pozdrawiam serdecznie
Pixeel napisał:Panowie i Panie...
Pomimo, iż jestem użytkownikiem plazmy B650 zwracam się do Was, albowiem sprawa dotyczy wspólnego problemu.. oto fragment mojego posta w dziale plazm:
P.s. Dzwoniłem dziś do SAMSUNG ELECTRONICS POLSKA Sp z o.o. (ul. Szturmowa 2a, budynek UBC II, 02-678 Warszawa tel: +48 22 607-93-33 (Infolinia)) i rozmawiałem z Panem X, który wydawał się być osobą dość kompetentną.
Analiza rozmowy pozwoliła mi wysnuć następujące wnioski:
Nowy frimware będzie się ukazywał w zależności od jego potrzeb, albowiem polityka firmy Samsung jest następująca.. nowy frimware ma za zadanie naprawić/usnąć/poprawić błędy, ale (niestety) nie wprowadzać nowej funkcjonalności danego urządzenia (np. DTS).
Podczas rozmowy wspomniałem o szerokim gronie użytkowników zarówno Plazmy jak i LCD której doskwiera brak DTS'u, oraz o przewidzianej petycji do producenta w tej sprawie. Odpowiedź była jednoznaczna: Jeżeli owa petycja będzie obejmowała znacząco dużą skalę użytkowników myślę, że w ramach dbałości o dobro klienta - który jest tutaj najważniejszy- na pewno nie pozostanie bez echa. Niestety Pan X nie był mi w stanie odpowiedzieć czy DTS w ramach passthrough (wyprowadzenie sygnału po przez wyjście optyczne do zew. dekodera) wymaga wykupienia licencji, czy tylko w przypadku kiedy chcielibyśmy mieć wbudowany układ dekodująco-kodujący w naszych odbiornikach TV.
Niby to co napisałem jest oczywiste, ale moim zdaniem utwierdza w przekonaniu, iż warto spróbować.
Czy ma ktoś jakiś pomysł? Co o tym sądzicie? złączmy się z użytkownikami LCD i plazm na różnych forach i wyślijmy taką petycję. Moim zdaniem dobrze by było zrobić to nim ukarzą się następcy naszych modeli.
Przemyślcie, za kilka miesięcy może być za późno !!!!
Pozdrawiam
Pixeel