arkadiuszdworza
New member
pablosKRK napisał:Zoltar, nie chcę być niegrzeczny ale przypadkiem w Samsung Polska nie pracujesz ?
bo na tym forum jest 300 stron rozmów o tych telewizorach, 90% to sa pytania czemu film nie ma dźwięku, czemu są problemy z napisami odtwarzanymi nie tak jak trzeba, czemu dźwięk sie rozchodzi z filmem
a ty na to super optymistycznie stwierdzasz że wszystkie mkv Ci super chodzą
no gratuluje, ale ile tych mkv sprawdzałeś ? bo albo masz olbrzymie szczęście albo poprostu bujasz - w plikach MKV dźwięk kodowany w DTS jest niekwestionowanym standardem, tak jest kodowana większość filmów jakie można znaleźć w necie,
tymczasem samsung tego podstawowego kodeka audio nie obsługuje - w każdym razie u wszystkich oprócz Twojego egzemplarza
nie wierzę również w takie niesamowite szczęscie z plikami DIVX, XVID - tam może nie ma takich problemów z kodekami, ale już np ustawienie napisów żeby je dobrze odtwarzało to jest zabawa , nie działa to tak po prostu automatycznie jak przy odtwarzaczach na PC, tu sie trzeba bawić , konwertować do srt, ustalać jakie film ma frame rate itd
Stwierdzam, że mi też zdecydowana większość filmów "chodzi", a mam ich już pewne ponad 500. Przy ściąganiu filmów w mkv wystarczy potrzeć na opisy i wybierać ripy z AC3, a taki wybór najczęściej jest. Z napisami też raczej nie ma problemów, a jeśli już to konwersja do subripa zajmuje jakieś 15 sek. Nie wiem jak teraz, ale parę miesięcy temu, żaden inny telewizor nie oferował takich możliwości multimedialnych (np. porównywalny Sony W5500), a i dzisiaj obsługa mkv to nie jest standard. Z odtwarzaniem filmów na komputerze też przez lata były problemy (ciągłe instalowanie nowych kodeków), dopiero jakiś czas temu sytuacja się unormowała. Pewne niedociągnięcia rekompensuje świetny obraz i rewelacyjny skaler filmów z mniejszych rozdzielczości. Dla mnie ten TV to nowa jakość w domowej rozrywce.