deusexe napisał:Witam,
mam problem, już wcześniej na forum poruszany, ale rozwiązanie podane nie przyniosło oczekiwanego skutku u mnie, otóż chodzzi o opóźnienie obrazu do dźwięku na wejściu euro (dekoder Polsatu) jak i na componencie (DVD). Rozwiązanie jakie znalazłem to tylko zmiana w menu serwisowym Auxout Delay Normal na 100 tak jak w Speaker Delay Normal próbowałem też ustawić max czyli 150, praktycznie zmiany nie da się odczuć. Jeżeli ustawie tryb gry jest poprawa. Proszę o podpowiedź czy TV kwalifikuje się do reklamacji, czy niestety "ten typ tak ma"![]()
Ten typ tak ma. Jak rozumiem podłączasz wizję z dekodera za pomocą euro do TV, audio za pomocą chinch do wzmacniacza? Jeśli masz nowszy wzmacniacz / kino domowe to powinien mieć opcję opóźnienia sygnału audio i wten sposób można zsynchronizować obraz z glosem. Jeśli nie masz takiej opcji we wzmacniaczu to spróbuj połączyć wyjście audio z TV do wzmacniacza. Wtedy dźwięk do TV pójdzie za pomocą euro a z TV do wzmacniacza za pomocą chinch. Wtedy za pomocą menu serwisowego może uda się zgrać obraz z dźwiękiem (ja jeszcze nie próbowałem ale taki mam plan).
Swoją drogą ten lag na wejściu jest okropny...