prezesikm1 napisał:
Witam wszystkich fachowcow i prosze o pomoc, przymierzam sie do zakupu LCD40B551 lub 40B651. Chcialbym sie dowiedziec ktory model mi polecacie, biorac pod uwage to, ze dla mnie to tylko telewizor, z ktorego bede ogladal programy z C+ i filmy DVD.Nic poza tym, zadnyc podlaczen lapow i konsol do gier.Nie chodzi o kase, ale czy warto jest przeplacac?Czy sa miedzy tymi modelami az tak kolosalne roznice, ze naprawde watro dolozyc te 700zl i kupic model 40B651.
Dzieki z gory za uzasadnione wypowiedzi.
Proponuję wejść na stonę samsung.com.pl i porównać podane modele. Seria 6 (B650, B651, B652, B653) to wg mnie najbardziej opłacalna seria LCD Samsunga, bo od serii 7 różni się tylko brakiem trybu 200Hz, natomiast od niższych serii np. serii 5 (B551) różni się bardzo wieloma szczegółami: Ultra Clear Panel, Ultra Contrast, Crystal FHD Engine, Wide Color Enhancer 3, wspomniane Motion Plus 100Hz, Internet@TV, DLNA, Content Library Flash, BD Wise, Wireless Lan Adapter Support, Smart Content Manager. W zasadzie rzecz sprowadza się do zastosowanej elektroniki i możliwości jakie oferuje, ale skoro TV kupuje się na parę lat, to ja zdecydowałem się na ten model. Nie jest idealny, ale na jakieś 6 lat wystarczy, a potem będą dostępne cenowo już inne, lepsze technologie. Dziś postęp jest bardzo szybki. Musisz sam zdecydować, ile chcesz wydać pieniędzy, bo to zawsze ostatecznie determinuje nasz wybór.