Samsung seria B650 (32b650, 37b650, 40b650, 46b650) test, opinie, wszystko o serii...

deusexe

Member
nocai napisał:
A widzisz, wcześniej zrozumiałem, że masz opóźnienie po Euro.
Z tego co wcześniej napisałeś ustawiłeś wartość delay na max - czyli zwiększyłeś opóźnienie. Ustaw na 0 i powinno być OK.
Może źle to opisałem, to jeszcze raz: opóźnienie jest obrazu do dźwięku (najpierw pojawia się dżwięk, ułamek sekundy później obraz) zarówno po euro (euro dekoder-TV i dźwięk oddzielnie kablem optycznym do wzmacniacza) jak i po komponencie (DVD kablem PrPbY do TV i oddzielnie kablem Coaxialnym do wzmacniacza) Ustawienia delay próbowałem na 0 i 150 nie przyniosły efektu.

GodFather

New member
Filmy BluRay przez USB

w 300 stronach ciezko znalesc czy taki temat zostal juz poruszony... :) jezeli tak, a ja niepotrzebnie tu pisze to wybaczcie, ale nie moglem tego znalesc.... Nie wiem dlaczego telewizor nie widzi pliku .MKV ktory zajmuje 4,36 GB i nie wiem w czym problem bo np. jak zalaczylem mniejszej wielkosci 1,12 GB plik .MKV to normalnie widzial i mozna bylo ogladac film....
prosze o pomoc jezeli ktos sie juz z tym uporal albo ma jakies pomysly

grajen

New member
GodFather napisał:
w 300 stronach ciezko znalesc czy taki temat zostal juz poruszony... :) jezeli tak, a ja niepotrzebnie tu pisze to wybaczcie, ale nie moglem tego znalesc.... Nie wiem dlaczego telewizor nie widzi pliku .MKV ktory zajmuje 4,36 GB i nie wiem w czym problem bo np. jak zalaczylem mniejszej wielkosci 1,12 GB plik .MKV to normalnie widzial i mozna bylo ogladac film....
prosze o pomoc jezeli ktos sie juz z tym uporal albo ma jakies pomysly
zmien tryb wyswietlania na widok podstawowy (do wyboru calkiem u gory w tym oknie gdzie wybiera sie pliki)

grajen

New member
zoltar23 napisał:
Moje pytanie... po co łączyć kompa z tv za pomocą DLNA?? Ja używam HDMI i filmy HD oglądam poprzez allplayera.
niektorzy nie maja kompa z wyjsciem hdmi lub dvi albo np. komputer mają po drugiej stronie domu, mieszkania a kabel sieciowy wychodzi 100x taniej niz kabel hdmi ;)

zoltar23

Member
grajen napisał:
niektorzy nie maja kompa z wyjsciem hdmi lub dvi albo np. komputer mają po drugiej stronie domu, mieszkania a kabel sieciowy wychodzi 100x taniej niz kabel hdmi ;)
No chyba że tak, myślałem że są jakieś dodatkowe korzyści z takiego połączenia, stąd moje pytanie.

Zauważyłem, że filmy avi odtwarzane z pendriva w tv są lepszej jakości niż gdy odtwarzam pendriva z dvd manty. Nie wiem czy manta aż taki szmelc?? Jest połączona kablem component.

Ostatnia edycja:

kluczus

New member
to (rapidshare*com/files/296522897/T-CHL7DEUC*zip) na pewno pójdzie, zmodyfikowany firmware do LE-37B650 zawierający telnet i VideoAr fix. Spatchowany przy pomocy sourceforge*net/apps/phpbb/samygo/viewtopic*php?f=5&t=13, przetestowałem u siebie, pięknie działa :)

Pryk99

New member
Moduł PI

witam mam telewizor LE37B650 czy jak umieszczę w PI kartę Cyfry+ w module CAM mogę schować tuner ? chodzi mi o jedno pudło mniej. Na stronie Cyfry opisują, że oferowany modem jest do odbioru HD kodowany w MediaGuard
Dziekuję za wszelkie podpowiedzi:bober:

Attachments

• mod-cam_rzuty_new.jpg
    mod-cam_rzuty_new.jpg
    27,8 KB · Wyś: 924
Ostatnia edycja:

whiteman

Member
zoltar23 napisał:
Mogę jedynie doradzić aby kupić jednak 46".

Moje pytanie... po co łączyć kompa z tv za pomocą DLNA?? Ja używam HDMI i filmy HD oglądam poprzez allplayera.
Dodatkowo kabel hdmi mozna ciagnac do 15-30 m i to ten najdrozszy. Sieciowy nawet do 100 m.

whiteman

Member
Pryk99 napisał:
witam mam telewizor LE37B650 czy jak umieszczę w PI kartę Cyfry+ w module CAM mogę schować tuner ? chodzi mi o jedno pudło mniej. Na stronie Cyfry opisują, że oferowany modem jest do odbioru HD kodowany w MediaGuard
Dziekuję za wszelkie podpowiedzi:bober:
Niestety nie bo TV ma tuner DVB-T czyli do cyfrowej TV naziemnej.
Podobno sa TV z tunerem DVB-S/S2 w taki moglbys wlozyc ten cam.
Pozdrawiam

whiteman

Member
Pryk99 napisał:
Dziekuję za szybką odpowiedz na moje pytanie. Jeszcze jedno pytanie, do czego można zastosować to Gniazdo PI?
Tak samo jak w przypadku satelity do odbierania platnych kanalow cyfrowych z TV naziemnej. Oczywiscie przy uzyciu odpowiedniego CAM'a. Nie jestem pewien ale mozliwe ze rowniez niektore TV kablowe mozna w ten sposob odbierac bez uzycia zewnetrznego dekodera/tunera.

GodFather

New member
grajen napisał:
zmien tryb wyswietlania na widok podstawowy (do wyboru calkiem u gory w tym oknie gdzie wybiera sie pliki)
Super widzi plik :) ale pojawil sie kolejny problem... Odrazu powidomilo mnie ze nie czyta kodeka audio... nie wiem czy akurat trafilem na tki film BluRay czy to jest w kazdym taki kodek i nie bede mial mozliwosci ogladania filmow BluRay przez USB :( ale dla pewnosci pytam i prosze o pomoc osoby ktore tego probowaly albo wiedza jaki jest sposob na ogladanie filmow BluRay przez USB

prezesikm1

New member
prezesikm1 napisał:
Witam wszystkich fachowcow i prosze o pomoc, przymierzam sie do zakupu LCD40B551 lub 40B651. Chcialbym sie dowiedziec ktory model mi polecacie, biorac pod uwage to, ze dla mnie to tylko telewizor, z ktorego bede ogladal programy z C+ i filmy DVD.Nic poza tym, zadnyc podlaczen lapow i konsol do gier.Nie chodzi o kase, ale czy warto jest przeplacac?Czy sa miedzy tymi modelami az tak kolosalne roznice, ze naprawde watro dolozyc te 700zl i kupic model 40B651.
Dzieki z gory za uzasadnione wypowiedzi.
Prosze tyle na forum polapanych osob a nikt nie potrafi napisac kika zdan na moje zapytanie?

Pryk99

New member
Witam, w meniu telewizora jest funkcja włączania/wyłączania o określonej przez użytkownika godz. mam pytanie czy to służy do włączenia ze stanu uśpienia? Bo ustawiam to na różne sposoby i TV się sam nie włącza. Bardzo proszę o podpowiedzi może coś robię żle.
Z góry dziękuję za podpowiedzi :bober:

Przepraszam zadziałało!! zle ustawiałem

Ostatnia edycja:

Liosan

New member
Mam dużą prośbę do posiadaczy tego TV.
Do niego dołączona jest instrukcja elektroniczna na pendrivie. Czy ktoś może to jakoś spakować i udostepnić do ściągnięcia lub jakoś przesłać ?
Mój pen z niejasnych powodów przepadł a staruszek potrzebuje tego ( diabeł wie do czego) i się uparł że musi mieć.

PLSSSS.

luchuma

New member
Liosan napisał:
Mam dużą prośbę do posiadaczy tego TV.
Do niego dołączona jest instrukcja elektroniczna na pendrivie. Czy ktoś może to jakoś spakować i udostepnić do ściągnięcia lub jakoś przesłać ?
Mój pen z niejasnych powodów przepadł a staruszek potrzebuje tego ( diabeł wie do czego) i się uparł że musi mieć.

PLSSSS.

instrukcja powinna byc na stronie samsunga ;]
a ja nie mialem zadnego pendrive z TV o_O

whiteman

Member
prezesikm1 napisał:
Witam wszystkich fachowcow i prosze o pomoc, przymierzam sie do zakupu LCD40B551 lub 40B651. Chcialbym sie dowiedziec ktory model mi polecacie, biorac pod uwage to, ze dla mnie to tylko telewizor, z ktorego bede ogladal programy z C+ i filmy DVD.Nic poza tym, zadnyc podlaczen lapow i konsol do gier.Nie chodzi o kase, ale czy warto jest przeplacac?Czy sa miedzy tymi modelami az tak kolosalne roznice, ze naprawde watro dolozyc te 700zl i kupic model 40B651.
Dzieki z gory za uzasadnione wypowiedzi.

Prosze tyle na forum polapanych osob a nikt nie potrafi napisac kika zdan na moje zapytanie?
Nikt ci nie napisze czy warto doplacac czy nie bo to indywidualna sprawa.
Glowna roznica miedzy tymi modelami jest to ze B650 potrafi odtwarzac filmy z USB. Oprocz tego ma slynne 100 Hz (czy to sie komus podoba czy nie to takze indywidualna sprawa np. u mnie jest to dziadostwo wylaczone), oraz lepsze algoprytmy obrobki obrazu. Ile to jest warte to zalezy czy ktos wogole widzi roznice. Najlepiej przejechac sie do sklepu i porownac 2 modele.

Do góry