zerknij kilka postów wyżej, jest wszystko opisane.pontoninho napisał:no a powiedz prosze jak to zrobić? byłbym wdzięczny za jakiekolwiek wskazowki jak z dts zrobić mp3 albo ta żeby to dzialało. proszę o pomoc i info. pozdrawiam
zerknij kilka postów wyżej, jest wszystko opisane.pontoninho napisał:no a powiedz prosze jak to zrobić? byłbym wdzięczny za jakiekolwiek wskazowki jak z dts zrobić mp3 albo ta żeby to dzialało. proszę o pomoc i info. pozdrawiam
Dźwięk dts zamienisz na DD 5.1 programem MKV Audio Converter a potem w programie mkvmerge połączysz ten film co masz z wyodrębnionym dźwiękiem DD 5.1. Tu w tym wątku wszystko jest opisane ja stąd się tego nauczyłem robić. Jak sobie nie poradzisz to napisz, ja próbowałem kilkanaście razy zanim doszedłem do udanego efektu.pontoninho napisał:no a powiedz prosze jak to zrobić? byłbym wdzięczny za jakiekolwiek wskazowki jak z dts zrobić mp3 albo ta żeby to dzialało. proszę o pomoc i info. pozdrawiam
vandamian12 napisał:witam! prosze o rade jak podloczyc samsunga b650 z laptopem, kolega doradzil mi przez kabel ktory ma oba wejscia jak przy monitorze komputera ale jak tak zrobilem to na tv co prawda jest obraz ale calkiem inna rozdzielczość i nie moge jej zwieszkyc, na kompie mam karte jezeli to ma zanaczenie ge force 8600gt 512.dziekuje z gory za pomoc .pozdrawiam
Juz sobie odpowiedzialem na pytanie. Tosz to Motion Plus...akysz!rooty napisał:Witam,
Ostatnio zakupilem LE37B651. Mam pytanie odnosnie odtwarzania filmow z USB. Mianowicie wszystkie odtwarzaja sie przyspieszone tzn. 29 FPS. Troche mnie to irytuje bo filmy sa 24-25 FPS. Z gory dzieki za pomoc.
Mam ten sam problem co ty, internet w TV jest a plików z kompa nie widzi.czarny4 napisał:witam
nie mogę znaleźć na forach rozwiązania takiego problemu jak mój:
tv ps50b650 - internet w tv działa ( you tube, itp ), test sieci auto ok i ewentualnie ręczny też ok
mam wrażenie że tv nie widzi się z laptopem - w programie samsunga pc share manager udostępniłem foldery,ale jak wchodzę w
" ustaw zabezpieczenia dla urządzenia " w tej tabelce nic nie ma
mam vistę - na innym laptopie z vistą było ok ( ja mam pewnie coś namieszane w ustawieniach ale nie mogę dojść co
czekam na pomoc
rooty napisał:Juz sobie odpowiedzialem na pytanie. Tosz to Motion Plus...akysz!
Mam jeszcze kilka nurtujacych mnie pytan. TV to LE37B651, kabel HDMI VIVANCO (5m) + przejsciowka HDMI->DVI (wejscie na grafe). Wszystko podlaczone do kompa (Radek X1950) via HDMI3/DVI na telewizorze.
1. Input lag -- da sie cos z tym jeszcze zrobic oprucz uciazliwego przelaczania do trybu "game"? W tym trybie jest b. mocno podciagniete wyostrzanie (o tym nizej). Jest moze mozliwosc szybkiego przelaczania trybow?
2. Obraz z kompa jest strasznie wyostrzony, fonty nie czytelne -- zmniejszylem mocno ostrosc (na 10) i jest lepiej ale nie idealnie. Jest jeszcze inny sposob na poprawe jakosci obrazu z PC? Czy jest mozliwosc zrobienia tego TYLKO na porcie HDMI3/DVI (PC)?
Głośnik TV- grają głośniki TV ORAZ to co masz na wyjściu zewnętrznym (na pewno działa wyjście optyczne). Zwykle jest pogłos, więc trzeba przyciszyć TV.diuval napisał:Zanim wyślę moje dvd do naprawy mam pytanie dotyczące wyjścia optycznego: Czy można w tv Samsung wyłączyć dźwięk z kina domowego? Wiem, że jest wybór głośnik tv lub głośnik zewnetrzny ale to chyba nie to samo. Z gory dzieki za odpowiedź.
mcold napisał:Głośnik TV- grają głośniki TV ORAZ to co masz na wyjściu zewnętrznym (na pewno działa wyjście optyczne). Zwykle jest pogłos, więc trzeba przyciszyć TV.
Głośnik zew - grają tylko głośniki zewnętrzne, głośniki TV są wyciszone.
Zanim wyślesz DVD do naprawy sprawdź podłączenie, bo zaczyna mi się wydawać że połączyłeś wyjście z TV z wyjściem (a nie wejściem) w DVD. Pamiętaj że Samsung TV ma wyłącznie WYjście optyczne, nie da się wejść z sygnałem z urządzenia. DVD powinieneś mieć podłączone do amplitunera na WEjście optyczne i do TV przez cokolwiek. Ewentualnie kombinacja DVD-TV po HDMI i z WYjścia optycznego TV na WEjście optyczne amplitunera - wtedy będziesz miał dźwięk z DVD na kinie domowym.
sonic01 napisał:Mam ten sam problem co ty, internet w TV jest a plików z kompa nie widzi.
Jak na razie nie wiem jak tego dokonać aby TV widział kompa.
cypiz napisał:Dziwne, ja podłączyłem kompa przez zwykłe połączenie monitor -> PC i obraz mam idealny. Z 5m nie mam problemów z odczytaniem czcionki.
Moim zdaniem:
1. Źle ustawiona rozdzielczość (u mnie FullHD)
2. Zamazane okulary![]()
Dokładnie tak jak piszesz "po " udostępnieniu folderu " i " ustawieniu zmienionego stanu " w pc share manager w zakładce " ustaw zabezpieczenia dla urządzenia " nie mam mojego TV.czarny4 napisał:czy po " udostępnieniu folderu " i " ustawieniu zmienionego stanu " w pc share manager w zakładce " ustaw zabezpieczenia dla urządzenia " nie masz nic ?
- powinien tam pojawić się Twój tv - u mnie niestety to nie działa
podłączałem inny laptop z vista - poszło bez najmniejszego problemu kombinowałem na różne sposoby z ustawieniami i nic nie mogę wymyślićsonic01 napisał:Dokładnie tak jak piszesz "po " udostępnieniu folderu " i " ustawieniu zmienionego stanu " w pc share manager w zakładce " ustaw zabezpieczenia dla urządzenia " nie mam mojego TV.
Czy jak podam jak mam wszystko podłączone to coś da bo do netu mam podpięte dwa komputery, bramkę voip. dekoder telewizji N i TV Samsung.
Akurat gadalem z kolegą i on twierdzi że to wina tego że w sieci mam jakiegoś switcha a powinienem go zmienić na ruter bo to switch blokuje dostęp TV-PC.czarny4 napisał:podłączałem inny laptop z vista - poszło bez najmniejszego problemu kombinowałem na różne sposoby z ustawieniami i nic nie mogę wymyślić
zastanawiam się nad przeinstalowaniem systemu - jak wpadniesz na rozwiązanie daj znać
Samych głośników raczej nie wykorzystasz.vt9st napisał:Mam głośniki X-530 Logitecha, chciałbym je jakoś wykorzystać w Samsungu.
Jakieś pomysły?