Samsung seria B650 (32b650, 37b650, 40b650, 46b650) test, opinie, wszystko o serii...

boss131

New member
vt9st napisał:
A przejściówka gdzie wkłada się kable jack, a z drugiej strony chinch + kabel chinch-chinch? Tylko gdzie go włożyć do Samsunga i w ogóle czy będzie to ok?

Ja mam takie połączenie dla X-530 i LE37B651 kabelki z jackami powtykane kolorami do przejściówki i chinch-chinch podłączony do TV na wyjściu Audio Out pod wejściem antenowym. Dźwięk pseudo 6-channel ale zawsze lepszy od shitowskich głośników telewizora.

Ale zastanawiam się nad Z-5500 digital :D

Pozdrawiam.

whiteman

Member
sonic01 napisał:
Akurat gadalem z kolegą i on twierdzi że to wina tego że w sieci mam jakiegoś switcha a powinienem go zmienić na ruter bo to switch blokuje dostęp TV-PC.
Ktoś znający się może się wypowiedzieć czy to możliwe i czy to wina switcha ?
Nie sluchaj kolegi. Switch tylko przekazuje ruch sieciowy nie ingerujac w zawartosc i droge. Ruter moglby tutaj ograniczac. Ja rozwiazania szukal bym albo w jakims firewall'u albo antywirusie ktory blokuje ruch sieciowy dla DLNA.

cypiz

New member
boss131 napisał:
Ja mam takie połączenie dla X-530 i LE37B651 kabelki z jackami powtykane kolorami do przejściówki i chinch-chinch podłączony do TV na wyjściu Audio Out pod wejściem antenowym. Dźwięk pseudo 6-channel ale zawsze lepszy od shitowskich głośników telewizora.

Ale zastanawiam się nad Z-5500 digital :D

Pozdrawiam.

Potwierdzam, sam mam podłączone X-230 do wyjścia słuchawkowego i różnica jest nieporównywalna. Jakikolwiek zestaw z wooferem jest lepszy od oryginalnych głośniczków TV

pldeczek1

New member
cypiz napisał:
Potwierdzam, sam mam podłączone X-230 do wyjścia słuchawkowego i różnica jest nieporównywalna. Jakikolwiek zestaw z wooferem jest lepszy od oryginalnych głośniczków TV
A co wy tak narzekacie na glosniki TV nie sa takie zle po ustawieniach eklalizerem nie jest zle
Szwagier ma lcd SHARP tam to dopiero dzwiek tv tragedia nawet po ustawieniach wlasnych.

marioabc

New member
witam wszystkich, wczoraj mi sie przydazyła dosc nietypowa okolicznosc...podłączylem router pod nasz samsung i sie zepsul (router)dzis oddaje go na gwarancji.Mam jeszcze jeden router w domu ale boje sie go podłaczyc do tv ze ten tez padnie.Nie wiem czym to moze byc spowodowane???moje podłaczenie bylo takie :kabel tel. do routera i z routera lan na tv.

boss131

New member
marioabc napisał:
witam wszystkich, wczoraj mi sie przydazyła dosc nietypowa okolicznosc...podłączylem router pod nasz samsung i sie zepsul (router)dzis oddaje go na gwarancji.Mam jeszcze jeden router w domu ale boje sie go podłaczyc do tv ze ten tez padnie.Nie wiem czym to moze byc spowodowane???moje podłaczenie bylo takie :kabel tel. do routera i z routera lan na tv.

Ale może opisz bliżej co znaczy "popsuł się". Poszedł z niego dym? Nie włącza się? Nie łączy się z internetem? Nie działa sieć? Nie nadaje adresów IP? Opisz dokładniej jakiego kabla używasz i podaj wszystkie informacje, które możesz podać samemu.

Być może po prostu się "rozkodował" (nastąpił reset konfiguracji) i nie trzeba będzie go oddawać do serwisu.
Mój TV też jest podłączony do routera kablem LAN i miałem raz przypadek resetu konfiguracji przy podłączonym TV (dokładnie po użyciu funkcji reset poprzez przytrzymanie przycisku EXIT na pilocie), po ponownej konfiguracji wszystko do tej pory jest OK.

marioabc

New member
boss131 napisał:
Ale może opisz bliżej co znaczy "popsuł się". Poszedł z niego dym? Nie włącza się? Nie łączy się z internetem? Nie działa sieć? Nie nadaje adresów IP? Opisz dokładniej jakiego kabla używasz i podaj wszystkie informacje, które możesz podać samemu.

Być może po prostu się "rozkodował" (nastąpił reset konfiguracji) i nie trzeba będzie go oddawać do serwisu.
Mój TV też jest podłączony do routera kablem LAN i miałem raz przypadek resetu konfiguracji przy podłączonym TV (dokładnie po użyciu funkcji reset poprzez przytrzymanie przycisku EXIT na pilocie), po ponownej konfiguracji wszystko do tej pory jest OK.

Nie działa net...mimo ze robilem od nowa konfiguracje i exit i reset routera.Zadna z diod LAN nie zapala sie gdy podłacze go.Jakby wszystkie 4 porty naraz sie zepsuły.kabel lan od d link

boss131

New member
marioabc napisał:
Nie działa net...mimo ze robilem od nowa konfiguracje i exit i reset routera.Zadna z diod LAN nie zapala sie gdy podłacze go.Jakby wszystkie 4 porty naraz sie zepsuły.kabel lan od d link

Skoro nie działa żaden port LAN to w jaki sposób zrobiłeś ponowną konfigurację routera? Czy podłączałeś router np. pod kompa przez LAN i sprawdzałeś czy działa, czy sprawdzałeś tylko z telewizorem? Jeśli sprawdzałeś tylko z TV więc może to nie problem routera a właśnie TV. Podłącz pod kompa i sprawdź. Później zerknij w instrukcję routera, może ma jakąś opcję twardego resetu, która przywróci wszystkie opcje fabryczne. Sprawdź czy z zasilaniem routera wszystko OK.

marioabc

New member
boss131 napisał:
Skoro nie działa żaden port LAN to w jaki sposób zrobiłeś ponowną konfigurację routera? Czy podłączałeś router np. pod kompa przez LAN i sprawdzałeś czy działa, czy sprawdzałeś tylko z telewizorem? Jeśli sprawdzałeś tylko z TV więc może to nie problem routera a właśnie TV. Podłącz pod kompa i sprawdź. Później zerknij w instrukcję routera, może ma jakąś opcję twardego resetu, która przywróci wszystkie opcje fabryczne. Sprawdź czy z zasilaniem routera wszystko OK.

sprawdze.dzieki

pwolomin12

New member
Nie widzi dużych plików ??

Witam
TV le46b650 po DLNA odtwarza plik mkv ok. 14GB, jednak nie widzi go na połączonym dysku przenośnym... Inne pliki widzi, dysk podłączam do portu USB/HDD bo na drugim wyskakuje, że za mało prądu. Czy ten TV nie widzi dużych plików??

Już znalazłem na forum, widzi i przewijanie jest i wogóle za pomocą:
cyt:
Napisał grajen
ja ogladam mkv po 10gb takze sprobuj ustawic w menu wybieraniu pliku na samej gorze na widok podstawowy (wtedy bedziesz poruszac sie po dysku jak na kompie - bedzie widoczna struktura folderow)

Ostatnia edycja:

deusexe

Member
Witam,
mam problem, już wcześniej na forum poruszany, ale rozwiązanie podane nie przyniosło oczekiwanego skutku u mnie, otóż chodzzi o opóźnienie obrazu do dźwięku na wejściu euro (dekoder Polsatu) jak i na componencie (DVD). Rozwiązanie jakie znalazłem to tylko zmiana w menu serwisowym Auxout Delay Normal na 100 tak jak w Speaker Delay Normal próbowałem też ustawić max czyli 150, praktycznie zmiany nie da się odczuć. Jeżeli ustawie tryb gry jest poprawa. Proszę o podpowiedź czy TV kwalifikuje się do reklamacji, czy niestety "ten typ tak ma" :(

andy_28

New member
Ja mam pewien problem. Jak wchodze w tv w internet, to pojawia mi sie taki komunikat:
Pobierz nowy Widget z wiadomosciami po polsku z serwisu Gazeta.pl! Wejdz do galerii widgetow i zainstaluj usluge.

Jak wchodze w galerie widgetow za pomoca niebieskiego przycisku to nie mam tam zadnego nowego widgetu Gazeta.pl. Jedynie co mam to 4 stare widgety, tzn.: AccuWeather, USA Today, Wiadomosci i YouTube.

Macie ten widget Gazeta.pl? Jle wogole i jakie macie widgety?

marioabc

New member
Witam, mam pytanie czy jesli w youtube odtwarzam np.teledysk hd1920x1080 to dlaczego widac piksele i ogolnie brzydko widac,tylko dobrze jak jest miniaturka obrazu.Nie darady obejrzec you tube w hd??

dzieki pozdrawiam

andy_28

New member
jufers napisał:
Ja też go szukałem, zainstaluj Wiadomości. W środku 1-szy od góry nazywa się Wyborcza - myślę że to miał poeta na myśli ;)

Wiadomosci to juz od bardzo dawna mam zainstalowane :)

Niech ktos powie ile ma zainstalowanych widgetow i jakie to sa?

vt9st

New member
Ja w chwili obecnej mam X-530, jednak bez dwóch tylnych głośników, podłączone wejściem słuchawkowym [przez rozdwójnik], także X-330 można powiedzieć :p.

nocai

New member
deusexe napisał:
Witam,
mam problem, już wcześniej na forum poruszany, ale rozwiązanie podane nie przyniosło oczekiwanego skutku u mnie, otóż chodzzi o opóźnienie obrazu do dźwięku na wejściu euro (dekoder Polsatu) jak i na componencie (DVD). Rozwiązanie jakie znalazłem to tylko zmiana w menu serwisowym Auxout Delay Normal na 100 tak jak w Speaker Delay Normal próbowałem też ustawić max czyli 150, praktycznie zmiany nie da się odczuć. Jeżeli ustawie tryb gry jest poprawa. Proszę o podpowiedź czy TV kwalifikuje się do reklamacji, czy niestety "ten typ tak ma" :(

Poruszony problem dotyczył wyjścia audio na zewnętrzne źródło głośnikowe, jak sama nazwa wskazuje auxout delay - opóżnienie wyjścia aux i u Ciebie regulacja tu nic nie pomoże.
Sprawdź jak masz ustawione wyjście video w dekoderze (scart, rgb) i próbuj zmieniać, przełóż do drugiego euro.
Czy jak podłączysz DVD po euro to jest OK?

tribon

New member
LE40B650 wylądował w salonie.
Czy ktoś się "bawił" innymi serwerami DLNA niż ten od Samsunga (PC Share manager)?
Interesuje mnie najbardziej opcja transkodowania innych formatów plików, radio internetowe, itp.
www kropka rbgrn kropka net/content/21-how-to-choose-dlna-media-server-windows-mac-os-x-or-linux
1. Zacząłem się rozglądać za innym serwerem DLNA ponieważ na TV widzę pliki których nie mam udostępnionych w programie (a kiedyś miałem). Nie wiem jak je można odznaczyć aby nie były widoczne. Dla jasności nie ma ich na liście w PC Share manager jako udostępnione i wciskałem refresh, ustaw zieniony stan, włączałem wyłączałem serwer.
2. Kolejnym problemem jaki napotkałem z połączeniem DLNA to brak możliwości przewijania filmów (co jest możliwe przy połączeniu USB) za pomocą klawiszy strzałek :confused:.
3. I pytanie czy rejestracja w witrynie divx kropka com/vod jest do czegoś potrzebna?
Z góry dziękuje za zainteresowanie.

Ostatnia edycja:

tribon

New member
nobange napisał:
Ponawiam pytanie do posiadaczy B650, dotyczące podłączania dysków przez USB. Prosiłbym, aby podawać dokładne nazwy dysków, które ten TV Wam rozpoznaje. Bez dużego dysku nie mam szans obejrzeć filmu mkv w 1080i, bo zajmuje więcej niż mogę wgrać na pendriva. Chciałbym kupić jakiś dysk zewnętrzny, ale nie każdy sklep przyjmie zwrot, "bo TV go nie rozpoznaje". A chyba nie ma szans, że dysk PATA 3,5" w obudowie będzie działać (mi nie działa).

Mogę Ci poradzić zakup w sklepie internetowym. Każdy taki sklep powinien odebrac od Ciebie HD w przeciągu 10 dni od zakupu. Wystarczy napisać podanie i odesłać produkt.
Swoją drogą HD to HD, chyba każdy sformatowany powinien działać.

Do góry