Samsung seria B650 (32b650, 37b650, 40b650, 46b650) test, opinie, wszystko o serii...

grajen

New member
lucycha napisał:
tak już gwoli ścisłości: mam wymienić dekoder SC na HD, a obraz będzie lepszy? I jeszcze zapytam jak typowa blondynka. czy można dokupić kabel HDMI z jednej strony z wejściem Euro (od strony dekodera) a z drugiej HDMI (od strony telewizora). Jeżeli taki kabel istnieje czy wystarczy go podłączyć bez konieczności zmiany dekodera, aby obraz był czysty?
Niestety nie moge wkleic bezposredniego linka, ale przeczytaj pierwszy post w temacie "Połączenia AV - typy i klasyfikacja. (czytać 1wszy wpis!)" (HDforum > Audio + video > Jak podłączyć X + Y + z +... -> Istotne tematy) z tego forum. Na dole pierwszej wiadomości są linki do zdjęc tego samego materiału podanego przez różne złącza - obejrzyj i sama zdecyduj.

Oconnel

New member
Pomocy :)

Dzisiaj otrzymałem LE55B650, wrażenia fenomenalne. Pobawiłem się trochę i postanowiłem zaktualizować firmware. Wersję miałem 000104. Więc jakaś stara. Ale co się okazuje. Po upgradzie do 002001 po wciśnięciu przycisku Internet pokazują się nowe widżety. Ok, fajnie, ale wszystko jest po angielsku. A wcześniej miałem wszystko po polsku. Jest jakiś sposób aby widżety były w języku polskim? Oprócz tego, w wersji 104 mogłem dodawać konkretne filmy na Youtube do listy ulubionych. Nie działa też przycisk Tools, którym mogłem dokonywać zmian w ustawieniach obrazu. Nie wspomnę też o debilnej klawiaturze gdzie wpisuje się wyszukiane frazy w YouTube. W wersji poprzedniej była klawiatura ala "komórkowa". I można było w miarę szybko wpisać frazę i to z funkcją auto-complete. Co robić? Tak już jest? To przecież krok wstecz!

landr

Member
Spróbuj zmienić lokalizacje np. Europa wschodnia , albo inne i zmień język, zawsze możesz zadzwonić na info Samsunga napewno pomogą.

Oconnel napisał:
Pomocy :)

Dzisiaj otrzymałem LE55B650, wrażenia fenomenalne. Pobawiłem się trochę i postanowiłem zaktualizować firmware. Wersję miałem 000104. Więc jakaś stara. Ale co się okazuje. Po upgradzie do 002001 po wciśnięciu przycisku Internet pokazują się nowe widżety. Ok, fajnie, ale wszystko jest po angielsku. A wcześniej miałem wszystko po polsku. Jest jakiś sposób aby widżety były w języku polskim? Oprócz tego, w wersji 104 mogłem dodawać konkretne filmy na Youtube do listy ulubionych. Nie działa też przycisk Tools, którym mogłem dokonywać zmian w ustawieniach obrazu. Nie wspomnę też o debilnej klawiaturze gdzie wpisuje się wyszukiane frazy w YouTube. W wersji poprzedniej była klawiatura ala "komórkowa". I można było w miarę szybko wpisać frazę i to z funkcją auto-complete. Co robić? Tak już jest? To przecież krok wstecz!
było już chyba miliony razy na forum
przytrzymaj exit dłużej

Oconnel

New member
Dzięki Lolek! To załatwiło sprawę. Kto pyta nie błądzi, niestety przekopywanie się przez 200 stron tego wątku to jednak jest problem. I trudno wyłuskać takie konkretne info :) Dzięki. TV jest niesamowity, polecam każdemu!

EDIT:
To mam jeszcze jedno pytanie. Wszystkie filmy na Youtube odgrywają się z normalną jakością. Jednak większość filmów na YT posiada tryb HD. Czy idzie go jakoś aktywować?

Ostatnia edycja:

OSP110233

New member
Dynius napisał:
Siema, czy da się w tym tv ustawić Full HD przez kabel componnent?
z góry dzięki za odp.

Sygnał po componencie to oprócz hdmi chyba jedyna możliwość uzyskania obrazu HD po kablu analogowym. Dodatkowo trzeba mieć przewód do fonii. Bez tego nie ma dźwięku. Pzdr. Jest to w instrukcji TV.

grajen

New member
Nolan napisał:
Czym roznia sie modele LE37B650, LE37B651, LE37B652, LE37B653? Ceny sa rozne, jest jakas roznica w sprzecie albo funkcjach?
bylo juz walkowane na forum - roznice funkcjonalne zadne - roznia sie wygladem dolnej krawedzi telewizora (ksztalt rozciagnietego U lub V), kolorem tej krawedzi (czern lub bordowy) i rozmieszczeniem przyciskow funkcyjnych (na srodku lub z prawej strony)

danger1986

New member
Pytanie do posiadaczy le32b650 . Czy wasz tv ma obrotową podstawę ?? Ja skręciłem swój zgodnie z instrukcją i ani drgnie. Natomiast znajomy ma ten sam model i jego tv obraca się :roll:. Albo ja nadgorliwie skręciłem albo on nie dokręcił ;)

grajen

New member
danger1986 napisał:
Pytanie do posiadaczy le32b650 . Czy wasz tv ma obrotową podstawę ?? Ja skręciłem swój zgodnie z instrukcją i ani drgnie. Natomiast znajomy ma ten sam model i jego tv obraca się :roll:. Albo ja nadgorliwie skręciłem albo on nie dokręcił ;)
posiadam opcje 40" - u mnie jest mozliwy obrot do ok +/- 20 stopni od normalnego ustawienia, a pozniej juz sie blokuje - jak dla nie wyglada to na "niedokrecenie"

molupl

New member
hi

hi
Pytanko do tych co ostatnio rozgladali sie za seria 650 w sklepach - w jakim le40b600 znalezliscie najtaniej/ewentualnie w promocji? (nie pytam o sklepy wirtualne no chyba ze pewniak jakis ;-) )
pozdro

asd1

New member
molupl napisał:
hi
Pytanko do tych co ostatnio rozgladali sie za seria 650 w sklepach - w jakim le40b600 znalezliscie najtaniej/ewentualnie w promocji? (nie pytam o sklepy wirtualne no chyba ze pewniak jakis ;-) )
pozdro

hmm a po co ci pewniak???

bierzesz dowolny sklep ze skąpca lub allegro i opcję za pobraniem i płacisz dopiero jak przywiozą.

Oconnel

New member
Ledwo wczoraj przyszedł do mnie LE55B650. Zakupiłem przez Internet w bardzo dobrym sklepie (który polecam) - Electro.pl. Mają dobre ceny, wysyłają natychmiast, masz oczywiście cały czas podgląd co się dzieje z paczką. Nic tylko kupować. Telewizor wymiata.

OSP110233

New member
molupl napisał:
hi
pozdro

W Saturnie w promocji bez VAT ... taniej na razie nie znajdziesz ...

Wiccan

New member
rozgałęźnik USB

Mam szybkie pytanko. Mam kilka dysków twardych. Czy za pomocą rozgałęźnika usb telewizor będzie w stanie wykryć prawidłowo wszystkie podłączone dyski i odczytać z nich filmy hd?

Do góry