duzyinaczej napisał:Newion
Ja mam 40" 856 i oglądam ją z około 2,5 metra. Wentylator (lub wentylatory) włącza się natychmiast i faktycznie przy cichym ustawieniu głośników jest słyszalny - zwłaszcza wieczorem, ale w porównaniu do wentylatora mojego laptopa to jest cichy jak makiem ...
Trochę mnie uspokoiłeś tym, że Twój też się samoistnie włącza, co nie zmienia faktu, iż jest to zastanawiające...
Ja też też oglądam z podobnej odległości i praktycznie nie słyszę wentylatora w 40'', ale Newion pisze o 52'', a tam wentyaltory muszą być wydajniejsze, a przez to głośniejsze.
Co do samoistnego ich włączania się, to nie zauważyłem, ale spotkałem się z takimi sytuacjami wśród różnych modeli. W instrukcji do serii 8 nie zalecają pozostawiania TV na czuwaniu podczas dłuższych przerw w oglądaniu. A jak się całkiem go wyłączy z prądu, to nie ma prawa się żaden wentylator włączyć, co radzę czynić zwłaszcza tym, którzy chcą nieco zaoszczędzić na zużyciu prądu (w czasie czuwania pobór mocy ok 1 W) - w praktyce dobrze sprawdza się przedłużacz z wyłącznkiem...
Ostatnia edycja: