cacumen napisał:Wracam do tematu , bo okazuje się być narastającym problemem po dłuższej eksploatacji. Proszę o użytkowników o dokładne sprawdzenie , czy są niekorzystne zmiany coraz bardziej zauważalne , bo jak ostatnio poczytałem pojawiają się wszędzie , stopniowo ...a najgorsze to brak skutecznych środków zaradczych!!!!!
Skaza w jednym narożu, którą zauważyłem od samego początku do tej pory (przez ok. 2 miesiące) nie powiększyła się. W innym miejscu odnoszę wrażenie, że też nie, zwłaszcza że jest ona kilkuczłonowa i przerwy między tymi członami się nie kurczą. Niestety w obydwu tych miejscach srebrzyste wstawki są widoczne nawet z większej odległości, gdyż powodują, że krawędź bordowego paska jest trochę nierówna, choć sam pasek naklejony na ramę patrząc od tyłu jest idealnie prosty.
Mikroskopijnej wielkości "sreberek" można się jeszcze dopatrzyć tu i ówdzie, ale powtarzam - to nie jest moim zdaniem objaw rozwarstwiania się elementów ramy, które są mocno ze sobą sklejone, tylko czegoś przyklejonego.
W jednym miejscu, w którym sreberko nieco wystawało spod bordowego paska, udało mi się go trochę zdrapać. Wyglądało mi to na cienką folię aluminiową, ale nie mogę tego jednoznacznie stwierdzić, gdyż bardzo niewiele tego sreberka wystawało i uległo podczas zdrapywania zgnieceniu.
Jeśli stwierdzę powiększanie się tych skaz nie omieszkam o tym poinformować.
Na razie jednak skupiam swoją uwagę na oglądaniu tego, co widać na ekranie, a nie na ramie i wszystkim radzę to samo, zwłaszcza że jest to zdecydowanie przyjemniejsze...
Ostatnia edycja: