szafarz napisał:Powiedziałbym że TV za takie pieniądze powinien być wolny od wad przynajmniej wizualnie (sreberka czy chmurki) a nie mówiąc o jego głośności przecież to nie magnetowid że ma kupę ruchomych części tylko tv ma odtwarzać i to nie z nośnika mechanicznego więc powinna być całkowita cisza.
Podpisuję się pod tym stwierdzeniem obydwiema rękami.
szafarz napisał:Witam ponownie Panie i Panowie u mnie opisywane chmurki wyglądają tak jak poniżej. ...
Nie wiem w jakim stopniu to występuje u Was ale uważam iż jest to dużo za dużo do tego co może się pojawić na niewygrzanym tv. A tak naprawdę to nie wiem czy ma coś to do wygrzewania się czy nie. No mam jeszcze kilka dni pewno najpóźniej do wtorku, środy mogę złożyć reklamacje i wysłać zwrot. Ciekawy jestem co mi w samsungu na to powiedzą napisze jutro do eksperta zobaczymy. Wracając do opisywanych dźwięków naprawdę to tylko głuchy by ich nie słyszał ale jak pisałem da się z tym wytrzymać i chyba na dzień dzisiejszy to najmniejszy problem przynajmniej u mnie.
U mnie chmurek na szczęście nie było i nadal czerń na całym ekranie jest jednolita.
W Twoim wypadku warto chyba jednak faktycznie poradzić się w serwisie gwarancyjnym lub nieco jeszcze poczekać, bo one faktycznie mogą z czasem całkowicie zniknąć.
Nie wiem natomiast, co Ty z tym głuchym ciągle wyskakujesz? Przecież nikt nie kwestionuje, że Ci Twój telewizor hałasuje, co z kolei nie przeczy temu, że u kogoś innego szumu wentylatora może nie być słychać. Tak jest np. w moim egzemplarzu, też 40-calowym (wentylator pracuje cicho), ale pisałem już o tym wcześniej. Jedyna różnica w stosunku do Twojego TV jest taka, że mój stoi (w pewnej odległości od ściany pod oknem i jest za nim jeszcze zasłona), a Twój wisi, co w Twoim przypadku może być bardziej niekorzystne z punktu widzenia rozchodzenia się hałasu.
Ostatnia edycja: