a takiego TV mi nie przyjmą
daj spokoj.... ja bym nie popuscil - te barany z euro to zlodzieje - tyle na nas pzycinaja i jeszcze laske robia!
zebys potem nie odliczal kazdego dnia bez tele tak jak ja i zona...... jeszcze do poniedzialku.....
Ale serwis wzywam
Pan mnie poinformował, że problem jest im znany
WOW!!! to walnął tekstem - ciekawe czy znaja rozwiązanie
tylko oni mają jakieś normy i normą dla nich jest to, że ten TV może generować hałas o natężeniu nie większym niż 30 dB, i jeśli wezwę serwis a serwisant po przyjeździe stwierdzi za pomocą swojego sprzętu pomiarowego (sonometr), że to bzyczenie ma mniej niż 30 dB to nie dość, że nic nie będą starali się z tym zrobić, ale też naliczą mnie za wezwanie serwisu.
1. teraz to się hyba ciesze ze oddałem - bo widze że się samsundżek wycwanił!!!!
powoli zaczyna mnie to irytować!!!
ludzie dzwońcie tam i róbcie im koło d***! - a czy ta norma jest w gwarancji!!!????????
NIE SADZĘ!!!! i niech nie straszą teraz jakimś SERWISANTEM - bo mnie oczy mydlili ze przyjedzie i naprawi na miejscu a teraz widze zmieniaja taktykę i straszą...
pogięło ich juz do końca chyba!
Jeśli tak się dba o klienta to ja dziekuję za taki interes
Wiecie co - weolałym zapłacić za ten tele 15tys ale wiedzieć, że robiony jest w Niemczech czy USA albo Japonii a nie w Chinach czy Malezji !!!
Czekam najpierw na opinie osób, które oddały swoje TV do naprawy i mają "naprawiony już" TV w domu.
to jeszcze poczekasz - bo jak znam swiat - zamiast mieć tele w pon to milusiński pan zadzwoni i powie, że tym razme ściągaja ta płytę z Jowisza, bo w Holandii jest święto narodowe, albo samoloty nie latają.
tak swoja droga to i tak nie wierzę, że coś jest robione w Holandii - chyba że to kraina jakas w Chinach - kraj to duz to i człek ze Środkowej Ewropy nie wie czy i jest jakaś Holandia w Chinach
Dopuszczalny maksymalny poziom dźwięku w pomieszczeniach mieszkalnych w dzień powinien wynosić 40 dB a w nocy 30 dB ( wg PN - 87/B-02151/02 ).
dzięki za NORMĘ - nie mam pretencji do Ciebie ale w takim bądź razie - 99.9 komputerów nie spełnai tych norm
dla mnie te normy są niczym - bo moj komp musi być neisłyszalny a dźganie głowic doprowadza mnie do szału
tzw ambient noise to około 20dbA - w nocy - ale to jest subiektywne
jak pisałem wcześniej - dla jednego mega cichy wentylator fander (Wrocławska firma robiaca te dobre wentyle w Chinach) będzie cichy - dla innych mega droga i bezkonkurencyjna Noctua będzie za głośńa. A dlaczego??? nie liczy się tak na prawdę ilosć hałasu w dBa a RODZAJ i CHARAKTERYSTYKA!
szum przepływajacego powietrza przez fandery i noctue jest przyjenmny dla mojego ucha - mimo, że głośniejszy od bzyczenia tego samsunga - ale bzyczenie samsunga jest WYSOKIE - tony a dla mnie x razy bardziej nieznośne niż spokojne mozolne szumienie wentylatorów w komputerze..... - jesli ktoś z Was zna najcichszą obudowę (Antec z serii p180/p190) to zna wentylatory tricool - które są dla 99% klientów neisłyszalne na ustawieniu low - dla mnie wtedy są słyszalne....
Dlatego niektórzy z nas tutaj narzekają na bzyczenie a inni nie
Normy są dla ogółu - tak aby biurkracja miała podstawę do opiniowania ( tak u Zdzisa jest zagłośno bo przekrczono normę xcv) - w życiu jednak trafi się taki Karolek, dla którego norme powinno się zaniżyć i Kasia - dla której powinno się zrobić odwrotnie
uchem sprawdż
przeszkadza - reklamacja - nei przeszkadza - wszystko OK jest i tyle
pozdrawiam