JMJ wydał też niedawno nową płytę. Nie miałem okazji posłuchać. Opinie są podzielone.
https://www.empik.com/equinoxe-infinity-jarre-jean-michel,p1217039854,muzyka-p
Na AS jak ktoś był mógł dostać na niej Jego autograf..
JMJ wydał też niedawno nową płytę. Nie miałem okazji posłuchać. Opinie są podzielone.
Wyrzuciłeś kasety do śmietnika???!!Barbarzyństwo to, Lolek. Ja tutaj perelki na kasetach szukam,a
On do śmietnika.![]()
250 kaset... w tym około powiedzmy ze 20 nagranych... reszta oryginały![]()
Moja opinia - negatywna. Dziś w pracy (żeby nie było, na dobrych słuchawkach) przesłuchałem JMS na Spotify. Przyznam, że nie dałem rady i wytrzymałem tylko pierwszy krążek i kilka utworów na następnym.
Moja opinia - negatywna. Dziś w pracy (żeby nie było, na dobrych słuchawkach) przesłuchałem JMS na Spotify. Przyznam, że nie dałem rady i wytrzymałem tylko pierwszy krążek i kilka utworów na następnym.
Co jakiś czas próbuję wrócić do JMJ, nawet na AS dwa lata temu miałem dwa winyle w garści, które jednak przegrały z Michelem Jacksonem.
JMJ miał swój czas, ale obecnie jakoś nie mogę go już słuchać. Kiedyś to było "Must Have" dziś już nie. Przynajmniej dla mnie.
(Niestety podobnie mam z Tangerine Dream.)
I po tej porażce z JMJ odpaliłem Mike Oldfielda. Tu już dużo lepiej - słuchało się z przyjemnością.
Za to często wracam do Yello.![]()
Ja mam płytkę Tubular Beats![]()
Mój kolega , który bardzo lubi JMJ też mi mówił , że nie wysłuchał do końca Equinoxe Infinity. Pewnie pożyczy mi płytkę po posłucham. W ciemno na pewno nie kupie.
W domu mam Oxygene I i III (muszę II kupić) oraz Equinoxe. Te płytki są fajne. Lubie je mimo, że nie jestem fanem muzyki elektronicznej.
Mój kolega , który bardzo lubi JMJ też mi mówił , że nie wysłuchał do końca Equinoxe Infinity. Pewnie pożyczy mi płytkę po posłucham. W ciemno na pewno nie kupie.
W domu mam Oxygene I i III (muszę II kupić) oraz Equinoxe. Te płytki są fajne. Lubie je mimo, że nie jestem fanem muzyki elektronicznej.
A Oldfield, które płytki Wam się najbardziej podobają ?
Z Oxygene był pewien kłopot ,Jarre dość wysoko "ustawił poprzeczkę " trudno było skomponować coś równie dobrego chociaż jemu się to udało właśnie na następnym albumie "Equinoxe" ( czyli zrównanie dnia z nocą ) album idealnie się wpisuje w Oxygene .
Wracając do Oxygene jeszcze taka ciekawostka - w 2007 Jarre wydał album Oxygene New Master Recording ,nazwa może być myląca ale nie jest to remaster pierwotnego albumu z 1977r tylko płyta nagrana jeszcze raz od początku (również z wykorzystaniem oryginalnych instrumentów) .Główna różnica polega na tym ,że ten album jest zrealizowany w technice 24bit/96khz
IV
Ja uwielbiam te plytki:
1. The song of distant earth
2.Mon on the Rocks
3. Voyager
4. Tubular Belles
5. Amarok