Witam szukam dobrego tv 55" i moja uwaga skupila sie na samsungu UE55D8000 jak rowniez LG 55LX9500, ktory z nich jest bardziej godny polecenia, no chyba ze macie jakis super typ z poza listy. Tv bedzie ok 5 m od sofy na elektrycznym uchwycie OmniMount Power 55 glwnie do tv n oraz bluray-a konsole mam zamiar podlaczyc do mniejszej zabawki philipsa seri 9000 ktorego mam na stanie od roku i ktory sprawil mi duzo radosci swoim obrazem.
Prosze was jako ekspertow i dobre dusze o rade.
Pozdrawiam
witam serdecznie - odpowiedziałem Ci na priva.
LG to bardzo niedoceniana marka - a modele le8500 i lx9500 mają FULL LED + local dimming + do tego 30mm grubości - co wydaje się niemożliwe przy FULL LED - a jednak. Nie rozumiem, dlaczego nikt się nimi nie podnieca. A wszyscy podniecają się Samsungiem D7000 i D8000 jak to tylko krawędziowy LED. Jeśli masz Philipsa 9000 to kupując tv z krawędziowym LED rozczarujesz się.
Dla mnie TV to EKRAN. Reszta (dżwięk, duperele multimedialne, itp) to tylko zbędny dodatek. A LG ma ich mało. 3D to tez pic na wodę w KAŻDYM TV. Obraz jest niewarty dopłacania do 3D bo ta technologia jest niedopracowana jeszcze. Ja na każdym TV widze rozjeżdżający się obraz
(podwójnie). Na trzeźwo też
Żona tez to widzi. To czym się podniecać.
Problem z LG to jego dostępność. może Samsung zbeształ LG za na prawdę super TV. Szkoda, że na tym forum jakoś cisza o serii le8500 i lx9500.
Kiki tez omija LG na każdym kroku. A daję wszystko co mam, że porównanie D8000 do Lx9500 dało bym bezapelacyjne zwycięstwo LG (chodzi tylko o obraz).
Zgodnie z tym co napisali na flatpanels HD to rozwiązania LG są lepsze od Philipsowych z serii 9000.
Wiadomo te nie ma TV bez wad i na FLatpanels o nich piszą. Ale w porównaniu do wad Samsunga d7000/d8000, to LG wypada o niebo lepiej.
Tak zaraz będzie wojna
Ale myślę, że każdy o zdrowych zmysłach nie porówna obrazu FULL LED z EDGE LED. A dodatkowo LG zrobiło coś niemożliwego PONOĆ. FULL LED w ultracienikiej obudowie.
A jeszcze jedno... D8000/D7000 ma tak wspaniały design??
to Samsung czy LG
?????
kto od kogo zgapił, to ja nie wiem.... Wiem tylko, ze IPhone był pierwszy, a Samsung i inni zgapili z niego i powinni za to słono zapłacić (odpowiedni proces trwa). Ponoć tylko Chińczycy robią podróbki
Także Samsung mógł chociaż Full LEDA zrobić. Krawędziowy LED niestety odpada. Ja tez podniecałem się designem Samsunga, tak! dopóki nie zobaczyłem LG.
Polecam wszystkim do zapoznania się z testami na flatpanels HD.
LG ma problem z imput lagiem, halo oczywiście też ale mniej niż w Philipsie, no i jakiś tam jesze jeden problem jest ale występuje tez rzadko. Nie ma cloudingu oczywiście no I MATRYCA JEST Równomiernie PODŚWIETLONA. Co przy 55" jest bardzo ważne.
No ale są osoby, dla których DLNa i takie tam duperele są ważne. Dla mnie nie. OBRAZ OBRAZ OBRAZ. a niestety plazmy mieć nie mogę bo mi słoń nadepnął na ucho i słyszę rzeczy, których inni nie słyszą
Pozdrawiam wszystkich i gratuluje zadowolenia z zakupów.
a tak jeszcze dodatkowo: to wg. mnie jest SKANDAL, żeby telewizor za kilka, kilkanaście tyś PLN miał JAKIEŚ wady....
niby kapitalizm, niby konkurencja... a tak na prawdę to oni wszyscy się zgadai i wciskają nam ochłapy... (to nie jest teoria spiskowa.. >> patrz kara dla Intela za praktyki monopolistyczne >> dogadali się z największymi producentami PC, patrz też skandal ze zmową producentów pamięci RAM, i inne.
a my biedni musimy się z tym męczyć... to nie działa mkv, to chmury, to duchy to nie wiadomo co...
a wystarczyłoby porzucić LCD i plazmy i zająć się OLEDami.. technologia bez wad a poczekamy na nią jeszcze spore lata zanim koncerny nie wyzbędą się hal produkujących LCD i plazmy