Witam,
jestem już na finiszu właściwie kupna telewizora.
gotówkę mam praktycznie w rękach.
od początku poszukiwań, czyli od ok miesiąca chyba. byłem przekonany (prawie od razu) do Plazmy PS51D8000.
w sklepie (niestety) sprzedawca pokazał mi UE55D8000 o ponad 3tysiące droższy, o 4 cale większy.
na telewizorze bedą oglądane głównie filmy 720p/1080p z komputera lub pendriva i telewizja z kablówki przez dekoder. czy jest sens rozważać UE55D8000?
w sklepie obraz jest niesamowity, kusi też 4 cale więcej, ale z tego co widze sporo osób wybiera ten telewizor do gier, u mnie tego raczej nie będzie.
mam ogromny problem ze zdecydowaniem się.
Led oszczędniejszy energetycznie, Plazma bardziej naturalna.
jest sens w moim przypadku kupować tego Leda? do filmów i tv?
Witam,
Rzeczywiście, stanąłeś przed trudnym wyborem. Według mojego skromnego zdania powinieneś rozważyć aspekt, jaką porą będziesz Ty i Twoja rodzina najczęściej oglądać telewizję i filmy z komputera. Jeżeli to będzie pora wieczorowa i nocna to ja wybrałbym telewizor plazmowy , nie
patrząc na zużycie energii elektrycznej. Natomiast telewizor w technologii "ciekłych kryształów"
moim zdaniem sprawdzi się bardziej , gdy będziesz Ty i Twoja rodzina oglądać programy telewizyjne
i filmy z komputera porą dzienną , kiedy jest jasn
ba te modele telewizorów prezentują wysoką
jakość wyświetlanego obrazu .Jeżeli masz taką możliwość, to spróbuj prezentacji tych obu modeli
u siebie w domu i wtedy najbardziej racjonalnie będziesz mógł dokonać właściwego wyboru.
Takie jest moje , subiektywne zdanie , ale pamiętaj zawsze , wybór świadomy należy do Ciebie.
Powodzenia i odwagi w podjęciu trafnej decyzji!!!
Pozdrawiam ,
accu
:kom: