@Lolek
Wi-Fi
Nie wiem jeszcze, jak udostępnić pliki obrazów/video z komputera przez Wi-Fi...
Zainstaluj Allshare:
Wsparcie dla UE55D8000 SAMSUNG
@Lolek
Wi-Fi
Nie wiem jeszcze, jak udostępnić pliki obrazów/video z komputera przez Wi-Fi...
Zainstaluj Allshare:
Jestem już prawie zdecydowany na tego Samsunga w rozmiarze 46" (no D7000, ale sprzętowo to to samo).
Ale mam jeszcze parę pytań do dotychczasowych użytkowników:
1. Jak jest z tym cloudingiem, czy jest on dokuczliwy, czy jest w każdym tv taki sam, czy w zależności od tego jak się trafi?
Czy widać go w każdej scenie (dynamicznej i statycznej) gdzie jest czerń lub ciemny obraz?
2. Są jakieś ewidentnie irytujące wady przy użytkowaniu, a zwłaszcza przy oglądaniu tv/filmów?
3. Orientuje się ktoś jaka jest jakość obrazu na cyfrowym UPC? Chodzi mi o zwykłe kanały sd, bo w HD jest podobno pięknie?
4. Czy ktoś żałuje zakupu tego tv i teraz z perspektywy czasu wybrałby inny (ewentualnie jaki)?
Pozdrawiam
...Powiem tak,obraz z dekodera UPC w porównaniu
do Dreamboxa 8000HD wypada dość blado.Dokupiłem sobie do dreama głowice dvb-c i dekoder
z kablówki leży od roku w piwnicy.Dodam jeszcze ,że warto wywalić kable HDMI i kupić dobre
komponenty.Nie wiem dlaczego ale z DM8000 po DVI-HDMI miałem jakby za mgłą jak podłączyłem komponent to byłem w małym szoku.
1.Jest ok.Jak wiesz czego szukać to zawsze to znajdziesz.
2.Ogólnie brak wad ale nic nie jest doskonałe.Ustawienia standartowe obrazu sa do bani.
3.Nie wiem co rozumiesz przez pojęcie pięknie?Powiem tak,obraz z dekodera UPC w porównaniu
do Dreamboxa 8000HD wypada dość blado.Dokupiłem sobie do dreama głowice dvb-c i dekoder
z kablówki leży od roku w piwnicy.Dodam jeszcze ,że warto wywalić kable HDMI i kupić dobre
komponenty.Nie wiem dlaczego ale z DM8000 po DVI-HDMI miałem jakby za mgłą jak podłączyłem komponent to byłem w małym szoku.
4.Nie żałuje.Choć myśle kupić HX920 do drugiego pokoju tak dla porównania.opcorn:
A jak Ci sie udalo z UPC dogadac zeby nie kozystac z ich dekodera ?
Czyli do telewizji cyfrowej UPC raczej średnio ten TV się nadaje? Nawet kanały HD nie powalają?
Nie dogadać tylko troche pomysleć.
Z całym szacunkiem dla AllShare, tą samsungową aplikację można o kant d...py potłuc.
Polecam Serviio (www(dot)serviio(dot)org). Bardzo ładnie wykrywa tv, filmy (nawet mkv) śmigają aż miło z napisami (bez transkodowania).
Napisz cos blizej....
Mnie by interesowalo podlaczenie cyfrowego sygnalu UPC wprost do TV bez tego ich dekodera,
ale nie wiem czy to sie da zrobic tak samo jak u Ciebie.
Mam kablówke w dreamboxie więc nie jest źle.Właśnie sprawdziłem z jakim bitrate leci serial na TvpHD i jest tak:
- satka średnio 5500 kbit/s
-kablówka średnio 17000 kbit/s
A jak można zmierzyć bitrate sygnału tv u siebie?
Możesz mi powiedzieć jak w tym odpalić napisy? Transkodowanie mam wyłączone. Odtwarza tylko plik wideo.
Pisałem o tym tu:
Ja nie mam niestety CAM'a w TV ani TV cyfrowej w kablu tylko analogową - nie udało mi się za pomocą tego softu prze-edytować listy kanałów analogowej telewizji a cyfrowa mam z Dreambox'a 800HD.
Musisz się pobawić i popróbować.