Jakbyś przeczytał specyfikacje TV do byś wiedział ,że TV ma wyjście optyczne foni na wzmacniacz......
Czytałem specyfikację u źródła, czyli na stronie Samsunga no i właśnie kurde nie mogę tego znaleźć. Na stronie Samsunga napisane jest w tabeli tylko info o wejściach i wyjściach. W instrukcji obsługi napisane jest tylko o wysyłaniu dźwięku z zewnętrznych źródeł i to w przypadku połączenia przez HDMI dźwięk jest wysyłany jedynie w stereo.
"Kiedy odbiornik (kino domowe) jest włączony, emitowany będzie dźwięk przesyłany przez złącze
optyczne telewizora.
Gdy w telewizorze odbierany jest cyfrowy obraz antenowy, do zestawu kina
domowego będzie przesyłany dźwięk 5.1-kanałowy. Gdy źródłem jest urządzenie cyfrowe podłączone
przez HDMI, takie jak odtwarzacz DVD / Blu-ray / odbiornik telewizji kablowej / dekoder telewizji
satelitarnej (STB), odbiornik kina domowego będzie emitował jedynie dwukanałowy dźwięk. Jeśli
chcesz korzystać z dźwięku 5.1-kanałowego, podłącz cyfrowe wyjście dźwięku z odtwarzacza
DVD / Blu-ray / odbiornika telewizji kablowej / dekodera telewizji satelitarnej (STB) bezpośrednio do
wzmacniacza lub zestawu kina domowego."
Gdy w telewizorze odbierany jest cyfrowy obraz antenowy, do zestawu kina
domowego będzie przesyłany dźwięk 5.1-kanałowy.
I tu nic nie jest napisane o tym, czy to z anteny naziemnej czy SAT.
W części dotyczącej odbioru przez wewnętrzny tuner telewizji satelitarnej nie jest napisane nic poza instrukcją instalacji.
Moje pytanie z poprzedniego postu dotyczyło tego czy ktoś mający ten TV i moduł CI z kartą C+ , Polsatu itp ma możliwość przesłania dźwięku na zewnętrzny wzmacniacz. W instrukcji nie ma o tym żadnej wzmianki a o specyfikacji np ze strony Samsunga nie warto nawet wspominać bo tam NIE JEST NAPISANE KOMPLETNIE NIC NA TEMAT
WYJŚCIA AUDIO Z TELEWIZORA.