Jestem posiadaczem wersji 55 calowej.Cześć wszystkim.
Jest to mój pierwszy post na tym forum, mimo, iż obserwuję go od dłuższego czasu.
Planuję zakup telewizora w najbliższym czasie i najpoważniej się zastanawiam nad PML9008 w wersji 75 cali (ambilight jest dla mnie must have dlatego skupiam się na phillipsie). Czytając jednak tą nitkę trochę się przeraziłem, że ten model philipsa jest niewypałem. Dlatego też moje pytanie do użytkowników tego modelu (najlepiej wersji 75 calowej) czy naprawdę jest tak źle jak jest tu opisywane? Moje oczekiwania co do telewizora to obsługa podstawowych aplikacji (netflix, hbo max, amazon prime, youtube, spotify, innych niż te nie używam i raczej nie będę) oraz komfortowa gra na Xboxie series X. Jak zatem wygląda jakość obrazu w tym tv? Mam nadzieję że pomożecie rozwiać moje wątpliwości i dacie wskazówkę czy warto kupować PML9008 czy to co również rozważam, czekać do czerwca na premierę PML9009 2024 i kupować go w ciemno w dniu premiery.
Z góry dziękuję za pomoc.
Cześć.Cześć wszystkim.
Jest to mój pierwszy post na tym forum, mimo, iż obserwuję go od dłuższego czasu.
Planuję zakup telewizora w najbliższym czasie i najpoważniej się zastanawiam nad PML9008 w wersji 75 cali (ambilight jest dla mnie must have dlatego skupiam się na phillipsie). Czytając jednak tą nitkę trochę się przeraziłem, że ten model philipsa jest niewypałem. Dlatego też moje pytanie do użytkowników tego modelu (najlepiej wersji 75 calowej) czy naprawdę jest tak źle jak jest tu opisywane? Moje oczekiwania co do telewizora to obsługa podstawowych aplikacji (netflix, hbo max, amazon prime, youtube, spotify, innych niż te nie używam i raczej nie będę) oraz komfortowa gra na Xboxie series X. Jak zatem wygląda jakość obrazu w tym tv? Mam nadzieję że pomożecie rozwiać moje wątpliwości i dacie wskazówkę czy warto kupować PML9008 czy to co również rozważam, czekać do czerwca na premierę PML9009 2024 i kupować go w ciemno w dniu premiery.
Z góry dziękuję za pomoc.
Kornikil pisał o 75 calach. Jak za tyle sprzedajesz to przepłaciłemI to dobra decyzja.
Mini led w tej technologii w klasie cenowej - bardzo dobry
Masz dla członków forum za 3699 zł z pakietem dodatkowo.
Nierówne podswietlenie widać tylko gdy TV się uruchamia po wyłączeniu z kontaktu. Na obrazie z logo Philipsa. Może jeszcze w jakiś aplikacjach w szarym tle ale też podczas uruchamiania. Jeżeli masz wyświetlany materiał w jakimś kolorze na caly ekran ( np. Plansze w reklamach) to jest ok. Jedyne co denerwuje to pasy na filmach o których wspominasz. Ja mam dwa punkty które "wyrzucają" światło spod ramki. Ale jak już oglądam film to nie zwracam na to uwagi. Wydziwiam tak, bo mój stary 65PUS8102 wygaszał te pasy i one wogole nie świeciły (swoja drogą to na temat 8102 tez sie naczytalem że był to beznadziejny TV a mój dalej cieszy oko kuzynki). Ale to była inna matryca i wygaszanie lepsze.Jeszcze jedno pytanie, czy to nierównomierne podświetlenie aż tak "kłuje w oczy" jeżeli nie jest się jakimś entuzjastą znakomitego obrazu? Rozumiem że jest to widoczne najczęściej przy filmach z czarnymi paskami lub jednokolorowych obrazach?
Łukasz8219 odpalałeś tą aplikację w TV?U mnie jest minimalna poświata w prawym górnym rogu.
Kompletnie to nie przeszkadza.
Trzeba się naprawdę przyjrzeć na czarnym ekranie.
Przy uruchamianiu tv po odłączeniu od prądu, kiedy tv "instaluje się" jest jaśniejsza poświata. Jednak po chwili TV implementuje ustawienia użytkownika.
Łukasz8219 odpalałeś tą aplikację w TV?
Próbowałeś połączyć się telefonem z TV?