Kupiłem ten model w tym tygodniu z pełną świadomością zalet i wad. Max działa pięknie przez AirServer, choć wolałbym mieć dedykowaną aplikację w systemie. Próbowałem zastosować identyczne rozwiązanie ze SkyShowtime, ale połączenie wysypuje się po kilku sekundach i nie da się nic obejrzeć - podejrzewam, że to wina aplikacji mobilnej.
Mam problem z Disney+ - dlaczego appki nie da się podpiąć do ulubionych?
TV kupiłem z polecanym w zestawie uchwytem płaskim, niestety takie rozwiązanie ma ogromny minus. Człowiek odcina sobie całkowicie dostęp do portów, a nie mam już siły prosić sąsiada o pomoc. Dokupiłem Xiaomi TV stick, ale już go normalnie nie podepnę. Muszę zainwestować w przejściówkę do kabla HDMI na gniazdo żeńskie żeby podpiąć urządzenie do, któregoś z podłączonych przewodów.
Ma ktoś z was wiedzę prosto ze źródła, kiedy ten fabryczny smart zostanie uzupełniony o apki Max i SkyShowtime? A może Philips wróci do Androida?
Mój TV ma też problem ze współpracą z Evobox 4K od Netii. Musiałem wyłączyć CEC w dekoderze, bo po włączeniu TV dekoder się włączał i wyłączał TV.
Do jakości obrazu nie mogę się przyczepić. Sam sobie wszystko poustawiałem i jest tak jak mi się podoba. Jakość dźwięku bez komentarza, bo mam podpięty swój stary soundbar LG. Tu minus za standard portów HDMI, bo jako posiadacz dwóch konsol do gier byłem zmuszony podłączyć soundbar kablem optycznym, by nie poświęcać gniazda HDMI 4K 120Hz. W dzisiejszych czasach wszystkie 4 porty powinny być w tym standardzie.