Krzysztof 2010
Member
Ale pilot też chyba jest na gwarancji? 

Robiłeś test?Co do gier i OLED: QD OLED szybko by się wypalił. Ale telewizory WOLED były niezawodne przez długi czas! Nie można się bać. Nie zapominaj, że Phillips OLED ma funkcję lokalnego przyciemniania obszarów statycznych, co jest ważne w grach
Od nowości. Kontrola jakości w philipsie musi dobrze kuleć skoro przepuścili coś takiego. Chyba, że w transporcie coś poszło nie tak… Nie wiem, ale uraz pozostałMocno skrzypi? Klawisze czy obudowa?
Zdjęcia matrycy masakrka - ona taka od nowości, czy po kilku dniach sie taka zrobiła?
Ja poszedłem na raty w ME i zgłosiłem reklamację w ME, mają wymienić na całkiem inny tv. Powiedzieli na infolinii, że raty są na kwotę a nie konkretny sprzęt. Różnice w cenie sprzętu albo dopłaca się u kuriera przy odbiorze nowego urządzenia, albo zwracają na konto jeżeli nowy sprzęt jest tańszy. W piątek mój PML odebrali panowie z ME. Czekam na dalsze informacje od nich.U mnie matryca wygląda podobnie jak u @gooralek
To mój czwarty Philips i jestem zdruzgotany jak to może tak wyglądać.
Poza tym kolejna "ciekawa" rzecz - jeśli obraz jest stały to potrafi "błysnąć" w losowym punkcie Ambilightem.
Gdyby nie to, że poszedłem w raty 0% w Media Expert to chyba bym to zapakował do pudła, oddał im go i przeprosił się ze starym 50PUS8535.
Będę próbować się z działem reklamacji Philips ale z tego co czytam po różnych wątkach raczej zleją mnie ciepłym moczem
Nie robiłem wymiany na nowy pml, poprosiłem od razu o wymianę na TCL C845. Prawdopodobnie się uda z moją niewielką dopłatą. Teraz czekam aż przyjmą philipsa do magazynu ME.Dobrze zrozumiałem, że wymieniają na nowy PML i podejmują jeszcze jedną próbę czy idziesz w stronę zupełnie innego producenta/modelu? Jeśli tak to jaki?
Strasznie "jarałem" się na nowy telewizor, bo większy, bo MiniLed, bo HDMI 2.1 a póki co zero przyjemności z uruchamiana go.
Żona oczywiście mówi, że ona to tam nic nie widzi i jej to nie przeszkadza.
Cześć, jak tam Twoja reklamacja? Ja dzisiaj zgłosiłem i na razie czekam.Zarejestrowałem się na tym forum, żeby pokazać jak wyglądało podświetlenie w nowym PML9008 65". Albo miałem jakiegoś pecha albo taga wada. Sądząc po komentarzach na ME nie tylko mój tak miał. Jestem w trakcie wymiany na 65C845. Ambilight fajny, ale nie kosztem obrazu.
View attachment 24960 View attachment 24961
Mi powiedział, że tylko zwrot reklamacyjny i żadnej wymiany na inny sprzęt być nie może , mam nadzieję że wymienią na inny (brałem na raty).Zapakowałem sam, zrobiłem zdjęcia. W międzyczasie, zanim odebrali telewizor dostałem taką wiadomość: „
dziękuję za kontakt i bardzo przepraszam za wszelkie zaistniałe niedogodności.
W odpowiedzi na zgłoszenie, informuję, że ze względu na bieżący brak dostępności zakupionego towaru, proponuję wymianę na inny, dowolnie wybrany produkt z naszej oferty handlowej:
- W przypadku wyboru droższego towaru, poinformuję o wysokości dopłaty, którą należy uiścić przy odbiorze sprzętu.
- W przypadku wyboru tańszego towaru, poinformuje o wysokości zwrotu nadpłaty. Tym samym proszę o wskazanie numeru rachunku bankowego i danych do realizacji przelewu.
Proszę uprzejmie o przekazanie decyzji w odpowiedzi do niniejszej korespondencji.
W kolejnym kroku, skontaktuję się ponownie, w celu ustalenia szczegółów dotyczących rozliczenia.
Dołożę osobistych starań, aby proces realizacji reklamacji przebiegł szybko i sprawnie.”
Na wtorek mam kuriera z nowym (ten sam model) telewizorem , i jego będę musiał sam dostarczyć (jako zwrot w ciągu 14 dni) do sklepuMi powiedział, że tylko zwrot reklamacyjny i żadnej wymiany na inny sprzęt być nie może , mam nadzieję że wymienią na inny (brałem na raty).