Ja zamówiłem i nawet dotarł do sklepu aby odebrać, ale zbyt dużo się naczytałem na jego temat i zrezygnowałem. Może, może gdyby wsadzili do niego P5 z AI, to kto wie, ale że jest niby 7 gen. ale jakoś strasznie okrojony, to przeważylo. Teraz czekam na TCL C805 który ma chyba wszystko lepsze za wyjątkiem Ambilight-a rzecz jasna.Jednak nie oddaję. I tak nic lepszego od Philipsa (ambilight) w tej cenie nie dostanę. A zastrzeżenia do obrazu mam tylko dla sygnału z dekodera tv. Z innych źródeł jak USB czy internet obraz jest znakomity. Czyli to nie problem matrycy a oprogramowania. Albo trzeba będzie zrobić kalibrację albo liczyć na aktualizację softu. Acha, znalazłem jednego "martwego" piksela, ale widać go z odległości 30cm, tak więc do przeżycia.
Ciekawe dlaczego tak się działoMały update w sprawie jakości obrazu z dekodera. Przełożyłem przewód z portu hdmi 1 do hdmi 2 i Eureka!!! Jest tak jak powinno być, idealna czerń bez żadnej poświaty czy plam. A porty opisane są jednakowo: 4k 120Hz ARC. Można ze spokojem zacząć spłacać raty![]()
Z tego co czytałem tu na forum to 9008 65 cali ma 144 strefy. Jednak to wciąż mniej niż 386Ciekawe dlaczego tak się działoSkoro "wyciągnąłeś" idealną czerń na IPS i 80 strefach wygaszania więc na VA i 386 strefach w telewizorze,który ja zamowiem też nie powinno być źle. Ale jedną rzecz na pewno mamy identyczną....raty
![]()
Jakiś nowszy SONY ma 68 stref, a obraz ponoć genialny tyle, że na VAZ tego co czytałem tu na forum to 9008 65 cali ma 144 strefy. Jednak to wciąż mniej niż 386![]()
Od 2 godzin patrzę na C805 który właśnie przyszedł. Powiem tak, że nawet z pobieznymi ustawieniami na predce, to jest normalnie OLEDTCL 65” C805 ma 512 stref , 384 strefy ma 55” , Sony 55X90L ma 64 strefy, 65X90L 80 strefy, bardzo dobry TV,
pod warunkiem że się nie zwraca. uwagi na rozkwity wokół jasnych obiektów , które. są bardzo duże, mała
liczba stref daje znać o sobie.
Od 2 godzin patrzę na C805 który właśnie przyszedł. Powiem tak, że nawet z pobieznymi ustawieniami na predce, to jest normalnie OLED![]()
A mógłby kolega podrzucić ustawienia jakie zapodałeś? Ten zdj czarnego prostokąta działa na wyobraźnie... Myślę o tym modelu ale ustawienie go zajmie mi sporo czasu (przechodzę z tv 720-panasonic th42pv80) U mnie sygnał wejściowy oprócz streamingu to będzie 1080 (ps4) i chciałbym wiedzieć jak się prezentuje i skalujeJutro jadę do sklepu zobaczyć jak odbiera ten na ekspozycji i wtedy podejmę decyzję. Poza tym oglądałem trochę kontentu z YouTube w 4k HDR i tam obraz jest idealny, bez tych wad. Czyli dzisiejsze telewizory (komputery) muszą mieć dobry sygnał wejściowy.