Kilka, kilkanaście postów wcześniej wszystko jest napisane.Ktoś wie czy 65pml9008 ma Local Dimming, jesli tak to ilo strefowy FALD?
Słabo napisane i nie jasno - nie wiadomo czy nawet t 80 stref FALD jest...Kilka, kilkanaście postów wcześniej wszystko jest napisane.
Z
tymi strefami to chyba jest coś nie tak z tłumaczeniem. Bo na zagranicznych stronach (nie podam linku, bo blokuje post) znalazłem: "Featuring Mini LED backlighting with local dimming over 1024 zones, this Philips The Xtra 55PML9008 TV offers an intense visual experience"
Te wymienione w opisie 80 stref to może dotyczy czegoś innego, np. ambilighta, tylko ktoś poprzestawiał kolejność zdań? Bo juz zgłupiałem.
Słabo napisane i nie jasno - nie wiadomo czy nawet t 80 stref FALD jest...
Philips na FB potwierdził, że 55 calowy ma 80 stref wygaszania, a 65 calowy 144. Niczym więcej się nie chcieli pochwalićSłabo napisane i nie jasno - nie wiadomo czy nawet t 80 stref FALD jest...
C805 którego kupiłem ma prawie 400 natomiast C955 ma....5000 tyle, że na 98 calowym ekranie.patrzac ilościowo to jest na poziomie 160 jak w TCL 65C745, o ile to jest w taki prosty sposób policzalne. A ile powinno być dla minileda?
PRAWDA! Ale NIE WSZYSTKIE telewizory to potrafią. Chińczycy NIE! Mają wiele stref, a algorytmy są słabe!Ważne jest i ilość stref czym więcej tym lepiej , i dopracowanie algorytmów które tym sterują , jedno z drugim musi iść w parze. Jeśli chodzi o Oled to przy moim sposobie grania szybko bym go zapiłował.
Ja zrobiłem tak samo tyle, że kupiłem nowszy C805Zarejestrowałem się na tym forum, żeby pokazać jak wyglądało podświetlenie w nowym PML9008 65". Albo miałem jakiegoś pecha albo taga wada. Sądząc po komentarzach na ME nie tylko mój tak miał. Jestem w trakcie wymiany na 65C845. Ambilight fajny, ale nie kosztem obrazu.
View attachment 24960 View attachment 24961
Skrzypiec?Az sprawdziłem to na moim 55 ale na szczęście nic takiego nie występuje chociaż po miesiącu pilot zaczął skrzypieć
hahahahaSkrzypiec?![]()
tak psyk psyk ale mimo tej niedogodności zostawiam telewizor
![]()