Krzysztof 2010
Member
Aż tyle?VA vs IPS ?

Aż tyle?VA vs IPS ?
Tak myślałem,że taki będzie efekt czyli,nie jest aż tak źleNa moim opakowaniu pisze 9008 mini led. 9308 to to samo tylko z głośnikami od Bowersa 70W. W załączniku fotki telewizora wyświetlającego z USB plik zdjęciowy (czarny prostokąt) w oryginalnym trybie kino i w pozmienianym przeze mnie trybie osobistym na którym oglądam telewizję. Tryb kinowy nadaje się tylko do oglądania błędów matrycy.
To akurat wygląda dramatycznie Ty myślisz o oddaniu, a ja właśnie go zamówiłemAle w określonych warunkach, mimo zmiany ustawień i tak słabo to wygląda, tak więc raczej do zwrotu. Zdjęcie przy ustawieniach osobistych, źródło - dekoder playbox 4k.
Już się zaczynam baćTrzeba mieć nadzieję, że to jednostkowy przypadek a nie cecha produktu.
W sklepie stacjonarnym może i tak chociaż i w to wątpię aby udało się coś zobaczyć w oświetleniu jakie jest w marketach, a co przy zamówieniach internetowych? Pozostają nerwy i loteria na co się trafi, ale przy nowym sprzęcie, który powinien być powtarzalny, to trochę głupio. Najdziwniejsze jest to, że na YouTube wszystkie, prawie wszystkie prezentacje i opisy nie pokazują tego o czym pisze się na forach.Tak jak pisałem trzeba sprawdzać przy kalibracji przed zakupem.
Oszcczędzasz dużo nerWów i zdrowia.
i trzeba pamiętać o kalibracji.
Po głębokich przemyśleniach chyba zdecyduje się na TCL 55C805 Do tej pory żyłem bez Ambilight-a to i dalej dam radę. Coś za dużo złego czyta się o tym Philipsie. Szkoda.Ale w określonych warunkach, mimo zmiany ustawień i tak słabo to wygląda, tak więc raczej do zwrotu. Zdjęcie przy ustawieniach osobistych, źródło - dekoder playbox 4k.
Tego niestety,nie mogę sprawdzić, ale informacje, które zdobyłem głównie z internetu, nie są aż takie źle, jak w przypadku Philips-a.W TCL C805 jakość obrazu jest dobra ,gorzej z oprogramowaniem.
Mam nadzieję, że nie będzie mi dane o tym się przekonaćNajczęściej są drobne niedoróbki, ale niektórych mogą irytować.
Mogę zapytać jaką decyzję podjąłeś w sprawie telewizora,oddajesz?Ale w określonych warunkach, mimo zmiany ustawień i tak słabo to wygląda, tak więc raczej do zwrotu. Zdjęcie przy ustawieniach osobistych, źródło - dekoder playbox 4k.
Coś nieprawdopodobnego!Widziałem PML9008 w ME , ma gorszy obraz od mojego C835 , który jest po przejściach.
Jutro jadę do sklepu zobaczyć jak odbiera ten na ekspozycji i wtedy podejmę decyzję. Poza tym oglądałem trochę kontentu z YouTube w 4k HDR i tam obraz jest idealny, bez tych wad. Czyli dzisiejsze telewizory (komputery) muszą mieć dobry sygnał wejściowy.Mogę zapytać jaką decyzję podjąłeś w sprawie telewizora,oddajesz?