Telewizor jest lepszy niż LCD-ki LED innych konkurencyjnych firm. Obraz w HD żyleta, choć z płynnością wcale nie jest tak idealnie (czasami jest coś w rodzaju smug lub duszków). Biały jest trochę różowy, tak jak ktoś wcześniej pisał (po głębszej kalibracji udało mi się częściowo zlikwidować ten problem). Do ustawienia tego TV trzeba się trochę przyłożyć, mi ustawienia standardowe nie odpowiadały. Dźwięk, tak jak koledzy wcześniej pisali, jak na telewizor jest na wysokim poziomie. Najbardziej w tym Philipsie podoba mi się ostrość kontrast i czerń. Piszę swoją obiektywną opinię po to aby ktoś kto chcę kupić ten telewizor, przed zakupem dobrze go sprawdził bo może być coraz więcej takich opinii na forach typu "Co za syf" lub "Biały jest różowy" i tp. Osobiście brałem ten telewizor z możliwością oddania go do siedmiu dni od daty zakupu, po pierwszym dniu urzytkowania chciałem tak zrobić, ale jak wcześniej napisałem, po kalibracji pokazał na co go stać, nawet moja druga połowa jest zachwycona jakością obrazu. Podsumowując, na dzień dzisiejszy uważam że wybrałem najlepszy telewizor LCD LED na rynku ale nie bez wad. Przepraszam za chaotyczny opis, spieszę się do pracy. Pozdrawiam