Witam. Kilka dni temu zakupiłem w Saturnie Philips pfl7656k, jest to ponoć nieco bogatsza wersja 7606 zrobiona dla Saturna (mocniejsze głośniki i coś tam jeszcze). Dotychczas używałem 15 letniego philipsa więc skok naprzód dość olbrzymi. Nie miałem dotychczas styczności z telewizorami LCD i jakoś mnie nie powaliło, może poza wielkością ekranu. Gdy oglądam na nim film wydaje mi się, jakbym patrzył nie na film ale na przedstawienie teatralne (spotkałem się już z takimi opiniami w necie na temat oglądania tv na lcd). Pozatym im bliżej ekranu tym gorzej, widać jakieś ziarenka (korzystam z cyfry połączonej eurozłączem z tunerem sd - może dlatego). Wyczytałem w jakimś teście żeby zmienić gamme i ostrość na 1,ale niewiele to pomogło. Największym jednak rozczarowaniem dla mnie było to, że nie działają na nim filmy 3d (mkv) przez port usb. Wygląda to tak, że czyta je (wyświetla obraz obok obrazu), ale nie ma możliwości przełączenia tv w tryb 3d (dziwne), jakby nie rozpoznawał, że jest to film 3d. Może aktualizacja by coś pomogła, ale jak na razie wyczytałem, że więcej szkodzi jak pomaga, więc wolę nieryzykować. Ogólnie moje wrażenia przedstawiają się średnio, nie ma rewelacji. Mam też do Was pytanie. Jak oglądać na tym tv filmy 3d ściągnięte z netu, liczyłem na usb a teraz nawet nie mam jak sprawdzić jak to działa. Pozdrawiam.