Czekam na TVN Player bo ponoć niedługo ma wjechać i jest całkiem za darmo.
a skąd masz taka informację
Czekam na TVN Player bo ponoć niedługo ma wjechać i jest całkiem za darmo.
a skąd masz taka informację
Witam,Witam,
Ponieważ kilka osób pisało w tym wątku o możliwości podłączania dysku zewnętrznego, przeznaczonego do magazynowania programów nagranych przez tv - opiszę swoje wrażenia.
Wczoraj zakupiłem dysk WD poj. 320 GB, USB 2.0 oraz 3.0. Po podłączeniu go do tv, został zauważony i w miarę szybko (ok. 1 min.) sformatowany.
Schody zaczęły się podczas prób nagrywania programów nadawanych w DVB-T. W życiu bym nie pomyślał, że nagrywanie można tak skomplikować:
1. By móc nagrywać w/w programy tv musi być podłączony do internetu!
2. Należy w konfiguracji tv zmienić źródło Przewodnika telewizyjnego (EPG) z "Od nadawcy" na "z sieci"
3. Po w/w zmianie nie wszystkie polskie programy są prawidłowo rozpoznane, a co za tym idzie błędnie wskazywane są aktualnie nadawane programy. Dodam, że niektórych nie udało mi się w ogóle odnaleźć np. TV6.
4. EPG z sieci wskazuje błędną godzinę (+1 godz. w stosunku do właściwego czasu). Być może problem ten rozwiązuje ostatnia aktualizacja, której nie wykonałem.
5. Idiotyzmem dla mnie jest konieczność podłączenia tv do internetu po to by obejrzeć wcześniej nagrane programy, które bądź co bądź są na moim dysku.
Powiem szczerze, że nagrywanie z czasów magnetowidów to była bułka z masłem w porównaniu do sposobu zaproponowanego przez Philipsa. Można zapomnieć o szybkim włączeniu nagrywania aktualnie nadawanego programu. Najpierw muszę odpalić ruter później wpisać godzinę zakończenia nagrywania i jeszcze liczyć na to, że tv nawiąże połączenie z serwisem internetowym odpowiadającym za EPG.
Nie wiem jak rozwiązane jest nagrywanie w tv innych producentów ale to z Philipsa jest skrajnie niewygodne i bezmyślne - przynajmniej dla mnie.
--
Pozdrawiam
ja ma ustawione PL i mam wszystko, odkąd SMART TV jest dostępny dla PhilipsaMam ten tv od września 2011. Przede wszystkim EPG które istnieje tylko jeśli wybierzemy FINLANDIĘ jak kraj zainstalowania tv........i wtedy dostaniemy dostęp do SMART TV m.in. z finlandzkimi aplikacjami....brak ipla czy tvscreen.pl...........jeśli ktoś testował inne ustawienia żeby było EPG i Smart TV z dedykowanymi polskiemu odbiorcy aplikacjami to proszę o info. Reszta jest super jeśli chodzi o ten tv
Słuchajcie nie mogę poradzić sobie z ustawieniem formatu obrazu. Posiadam telewizor 42PFL7606 a moj znajomy bodajże ten sam model tylko sprzed 2 lat, też 42". Odpaliłem na jednym i drugim ten sam film w formacie MKV - 720p. Na starszym modelu wyświetla go pięknie w takim formacie jaki jest, bez zniekształceń czyli na górze i na dole czarny pasek. Na moim nowym modelu zaś film jest rozciągany na cały ekran. Sprawdzałem każde ustawienie formatu obrazu i nic z tego. Na tym formacie na którym wyświetla prawidłowo na starym modelu to na moim rozciąga. Nie podoba mi się to bardzo ponieważ obraz jest strasznie zniekształcony co można zobaczyć na poniższym zdjęciu które zrobiłem. Wiecie jak to ogarnac? Na starym modelu format obrazu to Auto Zoom bodajże a u mnie Auto Zoom nie rózni sie praktycznie niczym od tego pierwszego formatu - automatyczne dopasowanie czy cos takiego ; /
img442.imageshack.us/img442/7272/porwnanietv.jpg
Nic nie piszesz z jakiego źródła jest odtwarzany film. Ogólnie z zewnętrznego źródła najlepiej jest ustawić TV na tryb bez skalowania czyli w naszym odbiorniku "nieskalowany". W tym trybie obraz z PC i innych ustawiony w rozdzielczości 1920x1080 jest bez zniekształceń odtwarzany na TV. Samo dopasowanie do np. filmu regulujemy w ustawieniach odtwarzacza programowego (WMP, Bestplayer, Allplayer, itd.) lub w wstawieniach np. dekodera n-ki. Moim zdaniem inne ustawienia powodują gorszą jakość obrazu. Jednak wbudowany w TV odtwarzacz nie daje tyle możliwości. W tym przypadku dużo zależy jak jest przekodowany sam film.
Muszę niestety podzielić Twoje zdanie oraz dopisać ,że czasem w ogóle nie można uzyskać połączenia z serwisem internetowym.[...]
Mam ten tv od września 2011. Przede wszystkim EPG które istnieje tylko jeśli wybierzemy FINLANDIĘ jak kraj zainstalowania tv........i wtedy dostaniemy dostęp do SMART TV m.in. z finlandzkimi aplikacjami....brak ipla czy tvscreen.pl
przy ustawieniu PL nie ma funkcji PROGRAM ani EPG.....
Osobiście jestem zadowolony, bo po mojej interwencji u Phila odnoście nie dekodowania transpondera 11 C+. w przeciągi 6 tygodni Phil wypuścił soft i na modułach CAM cyfra śmiga, aż miło.
no to proszę:w tle widać planszę startową C+ 3D...odbieram 11 transponder na Aston 2.26możesz powiedzieć od którego softu dekoduje prawidłowo kanały z tego transpondera ?
ja mam zainstalowaną wersje 014.097....ale korzystam z nCAM HD a cyfrę mam na oddzielnym dekoderze...