u mnie początkowo działało dobrze....zdarzało się na niektórych stacjach "błąd strumieniowania" ale ostatnio kręci się pomarańczowe kółeczko że niby "rozpoczynanie odtwarzania" i nic......drugi podobny serwis działa bez problemu....czy ktoś wie co można zrobić żeby tunein działało bez problemu ?
U mnie przewodnik EPG z sieci działa tylko dla DVB-T (Korzystając z rady kraj zmieniłem na Finlandię) Rzeczywiście jest różnica jednej godziny.
mój tv chodzi obecnie na sofcie 014.097 - kraj zainstalowania tv POLSKA i dla EPG z sieci jest różnica w porównaniu do ustawienia FINLANDIA w tym [...]
Jaki zmiany wprowadza wobec 097 ?
Soft zaktualizowałem,
Przeinstalowałem też TV i zmieniłem ustawienia kraju na Polskę. Przewodnik DVB-T wyglądał na działający. Z DVB-S był ten sam problem.
Musiałem wrócić do wcześniejszych ustawień, bo telewizor nie przyjmował zapisanej listy kanałów dla ustawień z Finlandią
Przy kanałach z czterech satelitów miałem troche zabawy więc jakoś godzinę różnicy muszę przeżyć.
Udało mi się dotrzeć do do Philips Channel Editor 1.6.6.4
Niestety nie działa po ostatnich aktualizacjach. Wyczytałem, że konieczna jest wersja 1.8.0.0 a najlepiej 1.8.0.2. Niestety nie mogę nigdzie znaleźć
Występuje w tej wersji softu przesunięcie 1 godz. w stosunku do czasu rzeczywistego?
nie ma przesunięcia! jest czas dokładnie taki jaki ma być
drobna rada: EPG z sieci zaciąga szybciej info jeśli kanały mają dokładnie takie same nazwy jak w opcji "zidentyfikuj kanał" np. TVP1 a nie TVP 1....nawet ten odstęp wpływa na to że info o epg dla danego kanału wczytuje się szybciej bez potrzeby "identyfikowania" przy kolejnym odpaleniu przewodnika....trochę zabawy z tym jest :fool:
Powyższy problem dotyczy również DVB-T.
Mnie nie udało się mieć jednocześnie TVP1HD (jest w MUX1) i TVP2HD (jest w MUX3). Mam albo TVP1HD i TVP2 - jeżeli ostatnio wyszukiwanym był MUX1 lub TVP1 i TVP2HD - gdy ostatnio wyszukałem MUX3.
Może ktoś ma jakiś sposób na jednoczesne TVP1HD i TVP2HD?
--
Pozdrawiam
Panowie mam problem - TV nie chce mi nagrywać z DVB-C - wyskakuje info: Error - No channel fund ot this present.
A kanał normalnie leci. Co z tym zrobić?
Witam,
Czy masz do gniazda CI+ w telewizorze włożony moduł CAM z kartą warunkowego dostępu?
Pozdrawiam,
accu
:kom:
Mam moduł który dostałem od kablówki... coś chyba mało wiem o co idzie z tym warunkowym dostępem...
Mam coś takiego: Conax TechniCrypt CX
Może ktoś dodać zdjęcia modelu 42PFL7656K ? Prawdopodobnie obudowa jest czarna?