mike11 napisał:
Witam.
Po przeczytaniu opinii na tym forum właśnie stałem się posiadaczem tego filipka(9551/12)
Mam pytanie jak podłączyć wszystkie urządzenia tzn,jakimi kablami (może jakieś sugestie co do producentów,oczywiście najlepiej z półki cenowej ekono) żeby uzyskać optymalne połączenie.Posiadam odtwarzacz wideo,divx manty emperor 2,oraz bede podłanczał dekoder polsatu.W przyszłości również komputer.Po przeczytaniu postów z podłanczaniem nboxa przez wejście hdi mam pytanie czy w przypadku podłączenia kompa przez hdi też sa problemy?Z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc.
Konfiguracja w przypadku gdzy masz N-kę ( ja tak mam )
TV-->Nbox= HDMI w trybie HDMI (z dźwiękiem)
Nbox-->Kino domowe=Optical in
Wtedy masz super dźwięk zarówno po HDMI jak i po Kinie jak chcesz sluchać w DD
Oczywiście kino musi mieć wejście optyczne
Gdy nie masz N-ki a masz DVD z wejściem HDMI
TV-->DVD=HDMI
Gdy nie masz DVD z wejściem HDMI
TV--DVD=Component + audio oddzielnie /lub Euro złącze
Ja ma kabel HDMI za 68 zł firmy Manhattan i działa tak samo jak Profi gold za 180 więc nie widziałem potrzeby wywalania kasy na kabel drogi
Jak podłączasz EURO to kup jakiś za 20 zł i też starczy
Component (3x chinch z pozłacanymi koncówkami )także w tych granicach różnicy nie zobaczysz jak kupisz droższy
---------------
Apropo ZIBU : nie wszedles do Menu serisowego tylko do diagnostycznego
i tam widać to co aktualnie wyświetla TV dlatego mono bo na jesteś na kanale mono itp..
Kod serwisowy jest zupełnie inny ale jeśli jesteś zadowolony z obrazu to lepiej nie kreć bo już kilku kręciło i teraz nie moga włączyć TV.
Jak chcesz się jednak pobawić bo korci to poszukaj moich postów na konkurencyjnym forum są tak dokładne szczegóły zarówno ustawień ,jak i rodzaju podłączenia z Nboxem