Witam,
Od ponad roku użytkuję ten TV, ale do tej pory raczej sporadycznie - tylko miernej jakosci antena pokojowa była, DVD Manty i filmy z laptopa po S-Video/SCART... Od niedawna jest też kablówka i z tego jestem zadowolony - ale ja nie o tym.
Teraz w końcu podłączyłem go do PC po kablu DVI-HDMI i niestety raczej powinienem napisać "próbowałem podłączyć". W kompie siedzi GF8600GT, sterowników próbowałem co najmniej kilku wersji (93.71, 163.75, 174.74), ustawienia przetrenowałem chyba wszystkie jakie mi tylko przyszły do głowy (i tryb niezależny i klonowanie, 1080i, 720p, 576p, tryb kolorów zarówno RGB jak i YCbCr) i niestety na TV mam ciągle tylko niebieski ekran, bez jakiegokolwiek obrazu. Sam odbiornik z PC się po kablu komunikuje bo komp dostaje informacje o tym co jest podpięte, jakie tryby obsługuje itd. Kabel jest z Allegro, kosztował o ile pamiętam około 30PLN za 3m (kupiłem w tym samym czasie co TV, czyli 1,5 roku temu ale leżał w szufladzie, więc ceny nie pamiętam).
Teraz pytanie:
1. czy ktoś komu to działa z kartą nVidii może mi napisać konkretnie jak ma poustawiane, jakie sterowniki itp - żebym mógł wyeliminować ewentualny błąd u siebie.
2. czy może to być wina kabla? Rozumiem, że to połączenie cyfrowe i jak będą za duże zakłócenia to nie będzie działać wogóle - ale czy w niższych trybach, np. 576p tolerancja powinna być większa bo potrzebne pasmo jest mniejsze.
Nie próbowałem tylko podłączyć TV jako jedynego monitora do PC, nie pamiętam też czy kabel mam dual link czy single link (piszę to z pracy, po południu sprawdzę), no i nie sprawdzałem połączenia z innym urządzeniem HDMI - może samo wejście jest uwalone? Popytam wśród znajomych czy ktoś nie ma takiego DVD i spróbuję, bo nie będę kupował drugiego DVD tylko po to, żeby sprawdzić czy wejście HDMI w TV jest sprawne
Za wszelkie sugestie z góry dzięki, po południu będę walczył dalej.
Pozdrawiam,
Trolu