cavarr napisał:panowie gdzie można kupic ten TV - Panasonic TX-32LX700P, dzwonie i dzwonie i nigdzie nie mają
dobrze by było gdyby sklep był z okolic Warszawy
Witam! Nie dowierzam własnym oczom.Marzenia o LX700 legły w gruzach.Pozostaje pytanie,czy decyzja o zakupie Sony 32d3000 była napewno lepsza od marzeń? Jeśli będziesz mógł, to opisz to Twoje cudeńko tzn. jak gra . Jesteś w tej chwili "pionierem" w poszukiwaniu dobrego LCD.Czekamy na obiektywne informacje o tym nowym nabytku/Sony 32d3000/. Pozdrawiam!ortax360 napisał:Witam
Miałem miec wczoraj dostarczonego Panasonica 32lxd700. Niestety nie dostarczono . Przyszły tydzien .
Doszedem do wniosku , ze lx700 to i tak lx70 tylko w innej obudowie i wiem jak odbiera ( jakosc itd) .
Więc od wczoraj (godz 20) mam Sonego 32d3000 .
Nie chcę być niegrzeczny, ale czy aby lecytyny nie za mało i pamięć szwankuje?karoo napisał:Czy do tego TV (32") odległość 2-2,5 m będzie dobra do oglądania telewizji z Cyfrowego Polsatu?
Oczy nie będą bolały i czy jakość obrazu będzie dobra(artefakty itp.)
A jaka jest zalecana odległość od takiego TV?
Pozdro!!!
Witam! Bardzo słuszna uwaga.Ale wynika to chyba z tego,że ten kolega okazuje brak zaufania do uzyskanych informacji.Wydaje się to częściowo usprawiedliwione,gdyż wielu forumowiczów doradza innym, a sami nie wiele wiedzą w temacie udzielającym porady.Dlatego informacje "Kiki" i jeszcze kilku innych są dla nas na wagę złota.Pozdrawiam!SlawekR napisał:Nie chcę być niegrzeczny, ale czy aby lecytyny nie za mało i pamięć szwankuje?
http://hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=12277&page=31
Pytasz o to samo o godzinie 17, jeszcze północy nie ma i już te same pytania?
Przecież LX70 i LX700 to to ten sam telewizor jeśli chodzi o jakość obrazu, nawet jest to napisane raptem 3 posty wcześniej. Mamy powtarzać te same pytania i odpowiedzi w kolejnym wątku?
darcun napisał:Witam! Bardzo słuszna uwaga.Ale wynika to chyba z tego,że ten kolega okazuje brak zaufania do uzyskanych informacji.Wydaje się to częściowo usprawiedliwione,gdyż wielu forumowiczów doradza innym, a sami nie wiele wiedzą w temacie udzielającym porady.Dlatego informacje "Kiki" i jeszcze kilku innych są dla nas na wagę złota.Pozdrawiam!
Witam! Chyba żle mnie zrozumiałeś.Twoje uwagi były słuszne. Ja miałem na myśli tych doradców,którzy prezentowali poziom wielokrotnie zadającego te same pytania.Pozdrawiam!SlawekR napisał:Dlatego też ja osobiście nie odważyłbym się wydawać opinii na zasadzie "widziałem w sklepie" albo też na podstawie zdjęć bo to paranoja, moim skromnym zdaniem.
Tylko własne doświadczenia jak już.
Może na tym forum często się nie produkuję, ale na tym innym, adresu nie podaję , na temat tych TV napisałem już sporo . Jak ktoś ma chęć poczytać to i tak na pewno znajdzie.
Przełącz Nboxa w tryb DVI (Przytrzymanie klawisza RES). Wtedy po HDMI nie będzie podawany dźwięk. Dźwięk podłącz dodatkowymi chinchami. Będzie działać obraz po HDMI bez problemu. Pisałem już o tym na "tym drugim" forum.wike napisał:Witam wszystkich forumowiczów.
Kupiłem Panasonica TX-LX700P. Próbowałem podłączyć do nbox przez HDMI. Niestety pomimo ustawiania różnych rozdzielczości na dekoderze 720, 1080 nie mam zadnego obrazu na TV. Po przełączeniu na HDMI1 telewizor zaczyna skanować różne rozdzielczości a gdy wejdzie na zgodną z ustawioną na dekoderze to na nbox pojawia się czerwony trojkąt informujący o błędzie. A TV skanuje od nowa. Ma ktoś podobny problem ? Chłopcy z infolinii n-ki stwierdzili że "zbierają takie sygnały i pracują nad ich rozwiązaniem. Na razie proponują próbować przełaczyć dekoder na DVI a dźwięk puścić chinchami". Jeśli macie jakieś pomysły na "pokonanie" tej przypadłości to polecam się.
kiki napisał:słyszałem już na sklepie o teorii spiskowej - że soft nie wpólpracuje z Panasonicami bo ............
Problem wbrew pozorom wcale nie jest mały. Bo sprzedawcy w Wawie mówią właśnie , że ludzie nie kupują produktów tej firmy gdyż inne grają z N-ką , a oczekiwany i wytęskniony telewizor - NIE.
Osoby niedoświadczone przeżywają naprawdę duży stres bo po podłączeniu w domu miało być pięknie a nie jest.